شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲
یک جراح و متخصص ارتوپدی:

درخواست‌ها برای عمل افزایش قد نسبتا زیاد است

درخواست‌ها برای عمل افزایش قد نسبتا زیاد است
یک جراح و متخصص ارتوپدی گفت: درخواست برای عمل افزایش قد مانند سایر عمل‌های جراحی نسبتا زیاد است، اما تعداد افرادی که اصرار به انجام این عمل داشته باشند، کم است و بیشتر مردان برای این عمل مراجعه می‌کنند.
کد خبر : ۶۴۷۵۸۸

به گزارش صراط از ایسنا، دکتر علی بیرجندی‌نژاد در گفتگویی در خصوص عمل جراحی افزایش قد اظهار کرد: عمل جراحی قد در اندام‌های تحتانی افرادی که قد کوتاه دارند و ممکن است متقاضی بلند کردن قد خود باشند، قابل انجام بوده، اما بسیار پر عارضه است.

وی افزود: این عمل با روش جراحی در ناحیه هر دو ران یا هر دو ساق یا همزمان ران‌ها و ساق‌ها، انجام می‌شود. این روش از نظر تکنیکی قابل انجام است، اما عملی که ما به صورت شایع انجام می‌دهیم و موضوعیت هم دارد، برای مواردی است که یک اندام کوتاه و یک اندام بلند باشد. در این شرایط یکی از روش‌های درمانی، انجام عمل افزایش قد و بلند کردن اندام کوتاه بوده که از نظر علمی هم کاری قابل قبول است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این روش بلند کردن در مجموع با عارضه‌های زیاد و متعدد همراه است، عنوان کرد: این عوارض موجب می‌شود که در صورت امکان روش‌های دیگری را برای اصلاح اختلاف طول دو اندام انتخاب کنیم، بنابراین عمل جراحی افزایش قد به دلیل این عوارض زیاد، به عنوان آخرین گزینه انتخاب می‌‎شود. گاهی اختلاف طول در حدی است که چاره‌ای جز عمل جراحی بلند کردن نداریم که بیمار نیز باید عوارض احتمالی را بپذیرد تا این عمل برای وی انجام شود.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد، بیان کرد: میزان افزایش قد با عمل جراحی برای یک پا، در عمل ساق حدود ۵ تا ۶ سانت و در عمل ران حدود ۷ تا ۱۰ سانت است. اگر ضرورتی باشد بعد از مدتی می‌توان مجدد این عمل را تکرار کرد تا یک پا به پای دیگر برسد. اگر اختلاف بیش از ۱۰، ۱۵ سانت باشد، از روش‌های جایگزین دیگری مانند پروتز استفاده می‌کنیم.

این جراح و متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه عمل افزایش قد بیشتر برای موارد یک طرفه است و از نظر علمی جنبه درمانی و موضوعیت دارد، تصریح کرد: در موارد دو طرفه که پا‌های بیمار اندازه است و تنها به منظور زیبایی قصد انجام این کار را دارد، پایه علمی قوی وجود ندارد و در ایران و خارج بسیار کم انجام می‌شود. تنها در موارد بسیار خاصی که بیمار مراحل مختلفی را طی کند و به قدری از نظر روحی و روانی تحت فشار باشد که یک روانپزشک نیز تایید کند، این عمل برای بیمار قابل انجام است.

وی ادامه داد: این عمل زیبایی به ندرت انجام می‌شود. ما نیز با در نظر گرفتن تمام عوارض احتمالی توصیه نمی‌کنیم انجام شود. به دلیل این عوارض، ممکن است بیمار رضایتمندی لازم را نداشته باشد. همچنین، چون عمل نسبتا پرعارضه‌ای است، ما پزشکان نیز تمایل نداریم در این زمینه کار کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: عمل افزایش قد یک عمل زیبایی محسوب شده و بنابراین پوشش بیمه ندارد و کل هزینه‌ها آزاد حساب می‌شود. تجهیزات و ابزار‌های مورد استفاده نیز گران‌قیمت بوده و هزینه‌های سنگینی را برای فرد متقاضی به دنبال دارد. در موارد زیادی احتمالا این هزینه‌های بالا موجب انصراف بیمار از عمل خواهد شد و این انصراف چندان هم بد نیست.

بیرجندی‌نژاد گفت: ما تلاش می‌کنیم بیمار را قانع کنیم که شکل و ظاهر خود را بپذیرد، به هر حال هر فردی امتیازات مثبتی دارد و باید روی امتیازات مثبت فرد مانند هوش، چهره، زیبایی و توانایی‌های دیگر وی تاکید کرد تا از انجام چنین عمل‌‎های پرهزینه و پرعارضه‌ای منصرف شوند.

این جراح و متخصص ارتوپدی با بیان اینکه درخواست برای عمل افزایش قد نسبتا زیاد است، عنوان کرد: در سایر عمل‌های زیبایی درخواست‌ها زیادتر شده، این مورد نیز نسبت به گذشته افزایش داشته، اما تعداد افرادی که اصرار به انجام این عمل داشته باشند، کم است و معمولا پزشکان سعی می‌کنند بیماران را منصرف کنند. علیرغم اینکه خانم‌ها بیشتر برای عمل‌های زیبایی مراجعه می‌کنند، اما به دلیل اینکه موضوع قد برای مردان در جامعه ما مهم بوده، مراجعه آن‌ها در بازه سنی ۲۰ تا ۲۵ سال نیز بیشتر است، به ویژه اگر اختلاف قدی نیز با همسر خود داشته باشند.

انتهای پیام/