به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از همشهری آنلاین، دکتر سید محسن زهرایی شامگاه شنبه با بیان اینکه واکسن روتاویروس که از اسهال های شایع در کودکان پیشگیری می کند در سه نوبت و ۲، ۴ و ۶ ماهگی قابل تزریق است، افزود: واکسن روتاویروس به صورت خوراکی مصرف می شود.
وی با اشاره به فرم تزریقی واکسن پنوموکوک، یادآور شد: بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن سازی، این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی برای نوزادان قابل تزریق است. در حال حاضر شبکه بهداشت کشور آماده ورود این واکسن هاست تا پس از فراهم شدن شرایط، این دو واکسن نیز به گروه هدف تزریق شود.
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از تلاش های مجموعه های واکسن ساز دانش بنیان داخلی برای ساخت این دو واکسن خبر داد و گفت: امیدواریم وقتی تولید داخلی این دو واکسن به نتیجه رسید و مطالعات کنترل کیفی توسط سازمان غذا و دارو بررسی و تاییدیه و مجور مصرف توسط این مجموعه ها دریافت شد، بتوانیم از تولیدات داخلی در برنامه واکسیناسیون کشوری استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل زمان بر بودن این پروسه، واکسیناسیون با واکسن های وارداتی انجام و پس از تایید واکسن های داخلی، این کار با تولیدات داخلی انجام می شود.
این مسئول در وزارت بهداشت، از واکسیناسیون به عنوان موثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده برای حفاظت از سلامت کودکان یاد کرد و گفت: واکسیناسیون سالانه در جهان از مرگ دو و نیم میلیون کودک پیشگیری می کند که نشان دهنده اثربخشی بسیار بالای واکسن هاست.
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به تولید و تنوع واکسن های جدید همزمان با پیشرفت علم و تکنولوژی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر واکسن های بیشتری علیه تعداد بیشتری از بیمارها در دسترس ما قرار دارد.
زهرایی خاطرنشان کرد: برنامه ایمن سازی کشورها برخلاف ۴۰ سال پیش که ۶ بیماری مانند سل، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال و سرخک را پوشش می داد، توسعه یافته است.
وی برنامه ایمن سازی کشوری در ایران را بسیار قوی دانست و افزود: این برنامه با جلب مشارکت عمومی و فرهنگسازی مناسب در خانواده ها و همچنین حمایت حاکمیت، جایگاه ویژه ای دارد. در حال حاضر پوشش واکسیناسیون در کشورمان در حد مطلوبی قرار دارد.