به گزارش پایگاه خبری صراط، مناظره دیشب حسین شریعتمداری و محسن هاشمی بدون شک یک بازنده بزرگ داشت و آن هم سازمان صداوسیما بود.
اصل برگزاری اینگونه مناظرات در رسانه ملی اقدام درخور و شایسته ای است اما وقتی میزبان چنین مناظره ای، حتی اولین اصول این برنامه ها را رعایت نمی کند، هرگز نتیجه مثبتی نخواهد داد.
محسن هاشمی در مناظره دیشب درست یا غلط، در حال بیان نظر خود بود. قاعدتا اگر جوابی به این اظهاراتش وجود داشته باشد - که قطعا وجود دارد - باید طرف مقابل مناظره این پاسخ را بدهد نه اینکه مجری شبکه خبر بی ادبانه مدام در میان حرف های او بپرد و ضمن قطع کردن رشته کلام مهمان، بحث را هم به حاشیه بکشاند.
دیشب وقتی محسن هاشمی در حال صحبت در مورد انتخابات بود، ناگهان مجری مناظره به میان صحبت او پرید و سوالی بی ربط و کاملا حاشیه ای را مطرح کرد و آن این بود که آیا انتخاباتی که در آن هاشمی رفسنجانی از احمدی نژاد شکست خورد، پرشور بود یا نه؟!
صدای مجری برنامه هنگام این دخالت های بیجا ناگهان بالا می رفت و لحن پرخاشگرانه اش هر مخاطبی را فراری می داد.
او البته با مباحثی که پیش می کشید نشان داد که علاوه بر تلاش برای ایجاد حاشیه، حتی اطلاعات و تسلط کافی روی موضوعات سیاسی مورد بحث در مناظره را هم ندارد.
اتفاقی که شب گذشته رخ داد، از دو حالت خارج نیست؛
حالت اول اینکه مجری مناظره شخصا چنین تصمیماتی گرفته و مناظره را به مجادله تبدیل کرده و به حاشیه کشانده که در این صورت باید از مسئولان برنامه و صداوسیما تذکر می گرفت. اما به نظر نمی رسد چنین حالتی صحت داشته باشد چراکه در این صورت، مسئولان برنامه می توانستند با تذکری به او، مناظره را به روال عادی برگردانند.
حالت دوم آن است که این مجری صرفا گوش به فرمان اتاق فرمان بوده و عینا آنچه را به او دیکته شده، اجرا می کرده است. نحوه برخورد مجری نشان می دهد که این حالت به صحت نزدیک تر است. ضمن آنکه سابقه او در مجری گری مناظره ای دیگر در سال گذشته میان غلامحسین کرباسچی و عبدالله گنجی هم همین موضوع را تایید می کند. در آن مناظره و چند مناظره مشابه دیگر، مجری شبکه خبر به قدری حواسش به گوشی و دستورهای اتاق فرمان بود که گه گاه اصل بحث و اینکه در استودیو چه می گفتند را گم می کرد.
چنین وضعیتی شایسته صداوسیما نیست. اگر این سازمان به دنبال ایجاد شور انتخاباتی بوده که طبعا با این سیاست، تتمه شور انتخاباتی موجود را هم از بین خواهد برد. اگر به دنبال این بوده که نشان دهد از همه تفکرات سیاسی استقبال می کند باز هم با این کار نشان داده که هرگز نگاه یکسانی به جریان های سیاسی ندارد. اگر هم به دنبال جذب مجدد مخاطبانی بوده که در سال های اخیر عطای تماشای رسانه ملی را به لقایش بخشیده اند، قطعا با این سیاست آنها را ناامیدتر خواهد کرد.
فاجعه آنجاست که این سیاست صداوسیما حتی به نفع اصولگرایان هم نیست. یعنی صداوسیما اگر به دنبال حمایت از جریانی در درون جناح اصولگرا هم بوده، اتفاقا دقیقا به ضرر آنها عمل کرده چراکه در جهت تایید تهمت هایی که مخالفان درمورد انحصارگرایی به برخی اصولگرایان می زنند، گام برداشته.
به نظر می رسد صداوسیما قبل از آنکه ژست برگزاری مناظره های باز و جدی را بگیرد، ابتدا باید خود را کمی اصلاح کند تا بتواند با بی طرفی کامل و رعایت ادب و احترام به مهمانان، ظرفیت میزبانی از این مناظره ها را داشته باشد؛ چراکه مخاطبان میزبان این مناظره ها را عملا داور آن نیز قلمداد می کنند.
یه روز به اصلاح طلبا گیر میدین؟
یه روز به اصولگراها
وجالب تر اینکه خودتون هم نمیدونین دقیقا کدوم سمتی هستین و از کی حمایت کنین؟
چون هر دو طیف ازتون متنفرن
باید مطالبی رو مطرح کنه سوال بپرسه هم مناظره جذاب بشه وهم یکطرفه نشه
اگر باعث ناراحتی شما شد ببخشد