چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
در جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران مطرح شد؛

شما ما را تحمل نمی‌کنید چون ما عیان می‌کنیم که چقدر بی‌لیاقت هستید/ دیروز اتاق ابادان، امروز اتاق ایران؛ فردا معلوم نیست کجا!

شما ما را تحمل نمی‌کنید چون ما عیان می‌کنیم که چقدر بی‌لیاقت هستید/ دیروز اتاق ابادان، امروز اتاق ایران؛ فردا معلوم نیست کجا!
ششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در محل اتاق بازرگانی در حال برگزاری است.
کد خبر : ۶۴۰۵۹۷

به گزارش صراط به نقل از اقتصاد آنلاین، امین شاکری، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در این جلسه گفت: ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت جهان، بزرگترین منابع طبیعی را دارد و سرزمین فرصت‌هاست. موقعیت ژئوپلتیکی و… بخش‌هایی از طرفیت کشور است که از ان به درستی استفاده نکردیم.

وی اضافه کرد: رشد اقتصادی ما از دهه ۷۰ به طور متوسط ۲.۷درصد بوده و در دهه ۹۰ بدترین شرایط را طی کردیم و متوسط رشد نزدیک به صفر بود. ایران برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی و دستیابی به رشد ابتدایی دهه۹۰ به ۸سال زمان نیاز دارد. 

شاکری گفت: برمبنای رشد پایین و نگاه تهاجمی کشورهای همسایه به رشد اقتصادی ایران از همسایگان خود عقب افتاده است. ایران در سال ۲۰۱۰ با اقتصاد عربستان و ترکیه برابر بود؛ اما حالا ترکیه و عربستان از ایران پیشی گرفته‌اند؛ ترکیه در رتبه ۱۱، عربستان ۱۷ و ایران در رتبه ۲۱ اقتصاد جهانی قرار دارند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار داشت: تاکنون ۶برنامه توسعه در ایران داشته‌ایم که به نتایج خاصی منتهی نشده است. با الگوی سنتی کشور مبنی بر توسعه نفت و دولت محور نمیتوان به اهداف توسعه رسید. 

وی اضافه کرد: سطح توسعه یافتگی کشور با توجه به منابعی که داریم قابل قبول نیست. نهادسازی و مردمی سازی اقتصاد از لازمه‌های رشد است. بخش خصوصی میتواند دولت را در عبور از بحران یاری دهد. تنش زدایی در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی قوی و اتخاذ سیاست‌های تجاری و پولی و ارزی مناسب میتواند در یک دوره پنج ساله عقب ماندگی کشور را جبران کند. 

شاکری با بیان اینکه چند نکته راجع به اتاق ایران مهم است، گفت: اگر قرار است اقدامات تحولی انجام دهیم، لازم است بنیه اتاق را فراهم کنیم. پاسخگویی و مسیولیت پذیری، ارتقا جایگاه تشکل‌ها و… باید مورد توجه قرار بگیرد. اتاق نه اپوزسیون دولت است و نه قصد مقابله با دولت را دارد. باید بخش خصوصی صدایی رسا و واحد داشته باشد و لازم است اعتلافی سازنده در بخش خصوصی ایجاد شود که این موضوع در این دوره انجام شد.

وی تصریح کرد: برخی اما با افترا زنی و… مانع این موضوع شدند. لازمه اعتماد حاکمیت به بخش خصوصی، بخش خصوصی مولد و پویا است. اتاق به عنوان مرجعیت بخش خصوصی باید مظهر اتحاد بخش خصوصی باشد.

ایران از غافله توجه به ابرروندها جامانده است

محمود علیایی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز در این جلسه اظهار داشت: یک موضوع جدی وجود دارد که اتاق و حاکمیت از ام غافل شده و اثراتش کسب و کارها را مورد اسیب قرار میدهد؛ محیط اقتصادی ایران بسیار پرچالش است و ریسک‌های زیادی در این محیط وجود دارد؛ رسوب کالا در گمرکات، پیمان سپاری ارزی و… حتما باید توسط اتاق پیگیری شود. اما این مسایل محیط کسب و کار ایران را در دنیا پرریسک کرده است. 

وی با طرح این پرسش که آیا محیط کسب و کار جهانی عواملی دارد که آن را نادیده گرفته است؟ گفت: اگر به محیط جهانی توجه نکنیم، حتی با جان سالم به در بردن از مسایل داخلی، از انان نمیتوانیم نجات یابیم و رها شویم. 

علیایی افزود: ابرروندها مساله‌ای است که در دنیا مورد توجه قرار میگیرد و انقدر جدی است که کشورهای مختلف برای استفاده از فرصت‌ها و مقابله با تهدیدها از ان استفاده میکنند. 

عضو هیات نمایندگان ایران گفت: سازمان ملل ۵ابرروند شناسایی و به دنیا معرفی کرده است؛ تغییرات جمعیت شناختی، تغییرات اب و هوایی، ظهور فناوری های دیجیتال، توسعه شهرنشینی و نابرابری از این ابرروندهاست که ما به انان توجهی نداریم. رشد شهرنشینی ایران ۲۰درصد بیشتر از حد جهانی است که این مساله در اینده تهدیدی جدی برای ما خواهد بود.

مسئولان بخشنامه صادر می‌کنند و بعد آن دمنوش می‌خورند؛ بخش خصوصی در نتیجه تصمیمات به آرامبخش متوسل می‌شود!

در ادامه این جلسه حامد بدرآبادی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نیز اظهار داشت: در برخی مقاطع رابطه فعالین اقتصادی و دولت، شبیه مبارزه میشود؛ شاید مبارزه کلمه درستی نباشد؛ ولی واقعا گاهی مبارزه است؛ مبارزه بین خادمین مردم و دولتمردان و ولی نعمتان مسیولین (مردم و فعالان بخش خصوصی).

وی افزود: خادمین قدرت دارند، ماهم در موضع دفاعی در برابر این تصمیمات. چرا بخش خصوصی گاها از تصمیمات غیرکارشناسی دولت باید انقدر صدمه ببیند که تا مدت‌ها نتواند قد راست کند؟ در سالهای اخیر به دلیل تورم بالا، به محض بالا رفتن قیمت، به بهانه کنترل بازار، یک شبه شاهد بخشنامه‌هایی از تصمیم سازان بودیم و محدودیت‌هایی برای صادرات اعمال شد، فارغ از اینکه این تصمیمات چه تاثیری بر صادرکنندگان و… داشته است.

بدرآبادی گفت: مسئول بخشنامه را صادر میکند؛ چایش را میخورد و به خانه میرود و توجهی ندارد که این تصمیمات چه تاثیری گذاشته و بسیاری در نتیجه تصمیمات به ارام بخش‌ها متوسل میشوند. 

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اضافه کرد: از بخش خصوصی خواهش دارم از لاک دفاعی بیرون بیاید؛ باید تصمیم گیران را با نتایج قانونی مواجه کرد؛ مدیر دولتی ما بازنشست میشود در نهایت ولی هیچ کس پاسخگو نیست؛ چرا مقامات باید مصونیت داشته باشد؟ چرا زندگی کشاورز باید در نتیجه تصیمات هوا برود و مدیری که تصمیم اشتباه گرفته، هیچ نتیجه‌ای نبیند؟

دیروز اتاق ابادان، امروز اتاق ایران؛ فردا معلوم نیست کجا!

جواد شاه صفدری، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: صنعت پتروشیمی از مشکلات بسیاری رنج میبرد که بخشی از این مشکلات ناشی از برخوردهای سلیقه‌ای مدیران ارشد و دخالت نهادهاست. 

وی افزود: ایجاد محدودیت‌های مختلف ضربات زیادی به پیکره صنعت پتروشیمی وارد کرده که از ان جمله میتوان به قیمتگذاری دستوری، وضع عوارض بالا و… اشاره کرد. این مشکلات چرخه تولید را کند کرده است.

شاه صفدری اضافه کرد: در بخش فروش داخل اوضاع از این هم بدتر است و منافع فروش به تولیدکننده و مصرف‌کننده نمیرسد. حذف سامانه‌ها و احترام به اقتصاد ازاد میتواند در حفظ این صنعت موثر واقع شود. 

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: ۲۰ اسفند امسال بخش خصوصی ما نمایندگان خود را انتخاب کرد؛ اتاق ابادان به دلایل نامعلوم انتخاباتش باطل شد و ما شاهد انفعال عزیزان در باقی نقاط بودیم. جریانی که ان روز افتاد، امروز به اتاق ایران حمله کرده است. اگر ان روز در مقابل بدعت سکوت نمیکردیم، امروز این نمیشد؛ دیروز اتاق ابادان، امروز اتاق ایران؛ فردا معلوم نیست کجا!

اول تخریب کردند؛ بعد تهدید و بعد اجبار به استعفا!

سلاح ورزی، رییس اتاق بازرگانی نیز اظهار داشت: مستحضرید که قبل انتخابات ۲۸خرداد، هرگز چیزی تحت عنوان رد صلاحیت به من، حسین سلاح ورزی اعلام نشد. ۲۷خرداد جلسه شورای عالی نظارت، برگزار شد و شورای عالی نظارت اظهار نظری نکرد. 

وی اضافه کرد: ۲۸خرداد انتخابات برگزار و انجمن نظارت صحت انتخابات را تایید کرد: اما بعد اراده دیگری امد، اول تخریب کردند، بعد تهدید و بعد اجبار به استعفا. 

سلاح ورزی گفت: به گواه دوستانم و فیلم جلسه شورای عالی نظارت که ماه گذشته برگزار شد، سوگند یاد میکنیم، تصمیمی در ان جلسه نهایی نشد و صورت جلسه‌ای نهایی نشد. اما بعد و در خارج جلسه، اعضای دولتی شورا، چهار نفری صورت جلسه را دست گردان تهیه کردند و مفادی اوردند که در جلسه از ان یاد نشده بود. 

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: سپس از شرم، دو هفته مساله را طول دادند و در اواسط ابان صورت جلسه را در اتاق انداختند. بعد مکاتبه کردیم که ۴عضو دولتی که نمیتوانند کاری کنند. گفتند ما به عنوان شورای عالی نظارت این کار را کردیم. گفتیم اگر این طور است چرا مصوبه را خیلی محرمانه اوردید؟

وی افزود: این مصوبه دو پارگرافه، سراسر مطالب غیرقانونی است. علی رغم اینکه حقوقدانان گفتند مصوبه پر ایراد بود، مصوبه را دریافت کردیم و چون معتقدیم هیچ دستگاهی بالاتر از قانون نیست، اگر محکمه قضایی لغو نکند، در موعد مقرر با مشورت اعضا مجددا انتخابات برگزار و این بار رییس بهتری انتخاب میکنیم؛ اما نه مطلوب دولت!

۵ ماه در این راه سخت بودم چون به مر قانون پابندم

رییس اتاق ایران در ادامه اظهار داشت: بنابر حقی که برای ارای شما قائل بودم، به دستگاه عدالت شکایت بردم؛ باور داریم عدالت در کشور همچنان جاری است و نظر قانون برای ما قابل اجراست. 

وی با بیان اینکه امسال ۱۴۰سالگی اتاق است و میدانیم که چه راه هایی رفتیم که الان اینجا هستیم، گفت: ما، ما هستیم. جمعی صاحب فکر و ایده که بخشی از مردمیم. اتاق تجارت تاسیس شد که دولت‌ها مشکلات خود را به گردن بخش خصوصی نیاندازند. قانون تکلیفی بود که نمایندگان مردم به دولت‌ها نوشتند. انان به ما اعتبار ندادند. اینکه اتاق عضو ۱۰ ها مجمع و شوراست، فخر اتاق نیست. ظرفیتی است که اتاق در اختیار دولت میگذارد و بعد قانون شده است. نشنیدن این صدا، نقض قانون و ترک فعل است. این خانه صد ها سال تجربه تولید و تجارت دارد. 

سلاح ورزی گفت: قانون و مر قانون چیزی است که همه ما و شما دنبال میکنیم؛ در این راه ساخت در این ۵ماه امدم؛ چون به مر قانون پایبند هستم و تعهد اخلاقی دارم؛ اتاق خانه بخش خصوصی است؛ این یک کلمه نیست؛ اینجا همچنان خانه بخش خصوصی خواهد ماند. 

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: دولت باید مجری قانون بود؛ تضییع حقوق بخش خصوصی، حاصلی جز تصمیمات غلط نبوده است. ما در اتاق در طول سالیان گذشته، بهترین و مترقی ترین قوانین را نوشتیم و به کمک نمایندگان به تصویب رساندیم. قانون بهبود محیط کسب و کار یکی از بهترین این قوانین است. هیچ کس به اندازه ما به مفاد قوانین توجه نداشته و ندارد. ما هستیم که عمیقا متاثر از این قوانین هستیم. ادعا میکنیم که فهم حقوقی و دانش اتاق در حوزه برداشت قوانین، یکی از بی نظیرترین‌هاست.

وقتی گفتم نمی‌گذاریم اتاق پایگاه سیاسیون شود، یعنی اینجا پایگاه هیچ گروه سیاسی نیست

سلاح ورزی اضافه کرد:  وقتی گفتم نمیگذاریم اتاق پایگاه سیاسیون شود، یعنی اینجا پایگاه هیچ گروه سیاسی نیست و برای نگهداری ان وظیفه داریم. در این مسیر هیچ تخلفی صورت نگرفته و باور دارم تمکین به قانون وظیفه ماست. 

وی گفت: ادامه سیاست‌های کنونی، بدون مهار هزینه‌های دولت به محیط کسب و کار اسیب میزند؛ شاهد امر هم نامناسب شدن محیط کسب و کار نسبت به سه ماه قبلش است. 

سلاح ورزی گفت: به دولت پیشنهاد میدهیم در قیمتگذاری دخالت نکند و برای سرمایه در گردش بنگاه‌ها منابع کافی را تامین کند. 

رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: فعالین اقتصادی بخش خصوصی با ثبات نرخ واقعی ارز مخالفتی ندارند؛ اما باتوجه به وضعیت اقتصادی، ثبات نرخ اسمی، به معنی نوسانات نرخ در اینده خواهد بود. در شرایط فعلی پیمان سپاری و تعیین سقف قیمتی سبب کاهش انگیزه صادرات میشود؛ کاهش صادرات هم زمینه ساز بحران ارزی است. پیشنهاد میدهیم در فرصت باقی مانده برای اصلاح مصوبات، سیاست روشنی برای پنج سال اینده خصوصا در حوزه محصولات صنعتی، کشاورزی و… با تفاهم دولت و مجلس اتخاذ شود. 

وی افزود: بررسی مرکز پژوهش‌های اتاق نشان میدهد در منطقه برای تسهیل تجارت مسابقاتی اغاز شده است. پرسش اصلی در مورد جایگاه ایران در این زنجیره ها در اینده است. تلاش برای رفع تحریم‌ها باید با جدیت پیگیری شود.

شما ما را تحمل نمی‌کنید چون ما عیان می‌کنیم که چقدر بی‌لیاقت هستید

مرتضوی، هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: شما ما را تحمل نمیکنید چون ما عیان میکنیم که چقدر بی‌لیاقت هستید؛ ما به هیچ عنوان، جایگاه مسائل سیاسی نبودیم؛ همه ما در تولید ثروت و نوکری ملت باهم متحد هستیم. 

وی افزود: افرادی که زور میزنند سلاح ورزی را بردارند، بدانند اتاق رییس محور نیست؛ ثروت محور است و ما بی و با سلاح ورزی، خواستار حفظ منابع کشور هستیم.

چرا شورای عالی نظارت، منِ هیات نمایندگان اتاق را نامحرم دانسته و ابلاغیه‌ای ارسال کرده که ما حق نداریم بدانیم در ان چه نوشته شده است؟

مرتضی حاجی اقا میری، هیات نمایندگان اتاق ایران گفت: اعتراض اول من به این است که شورای عالی نظارت که به قانون هم کاری ندارد، من را نامحرم دانشته و ابلاغیه ای را ارسال کرده که مهر محرمانه دارد و من حق ندارم اگاه باشم روی ابلاغیه چه نوشته شده است. 

وی افزود: مساله ما کیان و استقلال رای هیات نمایندگان است که به ان احترام نمیگذاریم؛ به ترک فعل های دولت در تشکیل ندادن جلسات شورای گفت‌وگو معترض هستم. از هیات رییسه خواهش میکنم این موارد را پیگیری حقوقی کند. 

عضو هیات نمایندگان گفت: اگر قرار است دولت به رای ما احترام نگذارد، بگوید در انتخاباتی شرکت نکنیم و خود را مضحکه نکنیم. ما نماینده فعالان اقتصادی هستیم؛ ما به پیروی از نیاکان خود دادخواهی خواهیم کرد.