جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۱

رییس‌جمهور: جایزه مصطفی به دنبال رفاه بشریت و تمدن نوین اسلامی است

رییس‌جمهور: جایزه مصطفی به دنبال رفاه بشریت و تمدن نوین اسلامی است
رییس‌جمهور در افتتاحیه جایزه مصطفی گفت: جایزه مصطفی از تمامی جایزه‌های دیگر متفاوت است و در جایزه مصطفی علم، علمی باید باشد که اصالت، رفاه بشریت، سعادت انسان و تمدن نوین اسلامی را رقم بزند.
کد خبر : ۶۳۵۶۴۶

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم،  پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فناوری مصطفی با حضور رئیس‌جمهور در شهر اصفهان افتتاح و آغاز به کار کرد.

آیت الله سید ابراهیم رییسی رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه این رویداد بزرگ علمی ضمن گرامیداشت هفته وحدت و هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره 24 هزار شهید اصفهان اظهار کرد: نشست افتتاحیه جایزه مصطفی که در پرتو عنوان مصطفی تشکیل یافته است، برای تجلیل از مقام علم و دانش تلاش می‌کند و باید بدانیم که علاوه بر مقام بشیر و نذیر در وجود مقدس مصطفی (ص)، یکی از صفات برجسته پیامبر(ص) مهیمن است به این معنا ‌که بر همه خلائق، هیمنه علمی و دانشی دارد.

وی گفت: پیامبر اکرم (ص) علم و دانش را چگونه تعریف می‌کند؟ علم در سه چیز یعنی اندیشه‌ها و باورهای الهی، اخلاق کریمه و در بایدها و نبایدها و سبک زندگی انسان است. در این بیان دانش یا علم نافع، علمی است که برای سعادت انسان، نجات انسان و باز کردن گره‌ها از زندگی انسان است.

آیت الله رئیسی گفت: اگر علم، علم‌ نافع نباشد و علم‌ فقط برای کسب قدرت و ثروت باشد غیر از اینکه به نجات انسان کمک نمی‌کند بلکه آن را به تباهی می‌کشاند. آنچه از ساخت و پرداخت به فنون جدید نظامی و کلاهک‌های هسته‌ای و ابزارهای مختلف برای نابودی انسان به کار گرفته شده است به دست دانشمندان غیرالهی به کار گرفته شده است.

وی گفت: در تاریخ اسلام با آغاز رسالت پیامبر تمدن اسلامی رقم خورد و از ابتدا یک جهشی رقم خورد و در قرن دوم این حرکت علمی به جهش بزرگی تبدیل شد.

رئیسی گفت: با ظرفیتی که دانشمندان جهان اسلام دارند، دستیابی به یک تمدن نوین اسلامی امکان‌پذیر است. این تمدن، انسان را در حوزه‌های معنویت و اخلاق به سعادت می‌رساند.

آیت الله سید ابراهیم رییسی تصریح کرد: جایزه مصطفی جایزه‌ای صرفاً به دانش نیست بلکه جایزه به آن امری است که دو بال علم‌ و ایمان دارد. جایزه مصطفی از تمامی جایزه‌های دیگر متفاوت است و در جایزه مصطفی علم، علمی باید باشد که اصالت، رفاه بشریت، سعادت انسان و تمدن نوین اسلامی را رقم بزند.

وی ادامه داد: علم باید در خدمت و رشد انسان و تعالی انسان باشد. توجه به علم و دانش و فناوری و موضوعات دانش‌بنیان در نظام مقدس جمهوری اسلامی یک امر راهبردی است. تأکید رهبری آن است که تلاش باید تلاش دانش بنیان باشد تا محصول نوآورانه و فناور برای زندگی معاصر حاصل شود.

جایزه مصطفی(ص) جایزه برتر علم و فناوری است که به صورت دوسالانه به پژوهشگران و دانشمندان برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. به برکت نام پیامبر مکرم اسلام و به دلیل تاکید پیامبر(ص) بر یادگیری و درک علم، این جایزه «مصطفی» نامیده شده است که به معنای برگزیده است. جایزه مصطفی(ص) قصد دارد با شناسایی، معرفی و تقدیر از چهره‌های برجسته علم و فناوری در جهان اسلام، پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج دهد.

جایزه مصطفی(ص) ماموریت خود را از سال 1391 آغاز کرد و در قطعنامه نشست پانزدهم مجمع عمومی کامستک (COMSTECH) در سال 1395 توسط وزیران علوم کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) تایید شد. نامزدهای جایزه مصطفی(ص) از میان دانشمندان جهان اسلام، از جمله شهروندان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و مسلمانان سراسر جهان در زمینه‌های علم و فناوری نانو، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، و کلیه زمینه‌های علم و فناوری انتخاب می‌شوند.

برچسب ها: جایزه مصطفی