جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱
در یازدهمین بازی‌های آسیایی؛

والیبال ایران به دنبال کسب سومین طلا در هانگژو

والیبال ایران به دنبال کسب سومین طلا در هانگژو
تیم ملی والیبال ایران در یازدهمین حضور خود در بازی‌های آسیایی به دنبال کسب سومین عنوان قهرمانی متوالی خود در این رقابت‌ها است.
کد خبر : ۶۳۴۵۸۷

به گزارش صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ بازی‌های آسیایی رویدادی چند ورزشی قاره‌ای است که هر ۴ سال یک‌بار از سوی شورای المپیک آسیا برگزار می‌شود. این رویداد تا سال ۱۹۷۸ توسط فدراسیون بازی‌های آسیایی (AGF) برگزار می‌شد، اما در نشست دهلی‌نو تصمیم گرفته شد که زیر نظر شورای المپیک آسیا (OCA) ساماندهی و برگزار شود.

بازی‌های آسیایی ازسوی کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) به رسمیت شناخته می‌شود و به عنوان دومین رویداد بزرگ چند ورزشی پس از بازی‌های المپیک توصیف می‌شود.

نخستین دوره این بازی‌ها در سال ۱۹۵۱ میلادی در کشور هند و به میزبانی دهلی‌نو با حضور ۴۸۹ ورزشکار از ۱۱ کشور برگزار شد و امسال (۲۰۲۳) نوزدهمین دوره این بازی‌ها به میزبانی کشور چین و در شهر هانگژو در ۴۰ رشته ورزشی از جمله والیبال برگزار می‌شود.

سومین دوره بازی‌های آسیایی سال ۱۹۵۸ میلادی در توکیو پایتخت ژاپن برگزار شد. در این دوره یک هزار و ۸۲۰ ورزشکار از ۲۰ کشور آسیا شرکت کردند و مسابقات والیبال مردان برای نخستین بار به عنوان یکی از رشته‌های تیمی این بازی‌ها فعالیت خود را آغاز کرد.

پنج تیم در نخستین دوره حضور والیبال مردان در بازی‌های آسیایی حضور داشتند که تیم ملی والیبال ایران به مقام نایب قهرمانی دست یافت.

والیبال زنان نیز از سال ۱۹۶۲ و در بازی‌های آسیایی اندونزی به صورت رسمی در این رویداد مهم جهان قرار گرفت تا سیزدهمین رشته ورزشی بازی‌های آسیایی در دو گروه مردان و زنان مسابقات خود را پیگیری کنند.

مسابقات والیبال مردان آسیایی امسال (۲۰۲۳) هفدهمین حضور خود در این رویداد مهم قاره کهن را تجربه می‌کند و تیم ملی والیبال ایران یازدهمین حضور خود را تجربه خواهد کرد.

مردان والیبال ایران در ۱۰ دوره قبلی، دو مدال طلا (۲۰۱۴ و ۲۰۱۸)، سه عنوان نایب قهرمانی (۱۹۵۸، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۰) و یک مقام سومی (۱۹۶۶) کسب کردند. بنابر این تیم ملی والیبال ایران تا کنون شش بار در این رویداد بزرگ ورزشی روی سکو رفته است.

شاگردان بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال ایران در یازدهمین حضور خود در بازی‌های آسیایی به دنبال کسب سومین عنوان قهرمانی متوالی خود در این رقابت‌ها است.

در ۱۷ دوره حضور والیبال مردان و ۱۶ دوره حضور والیبال زنان در بازی‌های آسیایی، نمایندگان مرد و زن ژاپن ۲۷ بار روی سکو رفتند (۱۶ طلا، پنج نقره و شش برنز) که رکوردی دست نیافتنی برای سایر کشور‌ها محسوب می‌شود.

والیبال چین با ۲۰ مدال شامل یازده قهرمانی، شش نایب قهرمانی و سه مقام سومی در جایگاه دوم مدال آوران قرار دارد.

از نظر تعداد مدال کره‌جنوبی با ۳۱ مدال در سه رنگ طلایی (۵)، نقره‌ای (۱۸) و برنزی (۸) بیشترین مدال را در اختیار دارد.

جمهوری اسلامی ایران نیز با هفت مدال شامل شش مدال برای تیم ملی مردان (دو طلا، سه نقره و یک برنز) و یک مدال برنز برای تیم ملی زنان در رتبه چهارم مدال آوران والیبال بازی‌های آسیایی قرار دارد. تیم ملی والیبال ایران در صورت کسب هر عنوانی در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی، جایگاه چهارمش در جمع مدال آوران هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.

سیدمحمد موسوی عراقی، امیرحسین اسفندیار، شهروز همایونفرمنش، میثم صالحی، پوریا حسین خانزاده، محمد طاهر وادی، جواد کریمی، امین اسماعیل‌نژاد، صابر کاظمی، محمد، ولی زاده، مهدی جلوه و محمدرضا حضرت‌پور ۱۲ بازیکن تیم ملی والیبال ایران در این رقابت‌ها هستند.

مصطفی کارخانه به عنوان سرپرست، بهروز عطایی (سرمربی)، علیرضا طلوع‌کیان (مربی) یاناس ویچیچ (کمک مربی و بدنساز)، امین علی اکبری (آنالیزور)، نیما ده‌پناه (تراپیست) و مهدی فتحی به عنوان ماساژور کادر فنی تیم ملی ایران در این رقابت‌ها هستند.

مسابقات والیبال مردان نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی از ۲۸ شهریور تا ۴ مهرماه با حضور ۱۹ تیم در شهر هانگژو کشور چین برگزار می‌شود.

تیم ملی والیبال مردان ایران به عنوان مدافع عنوان قهرمانی در گروه دوم این رقابت‌ها با تیم‌های بحرین و نپال همگروه است.

مسابقات والیبال مردان بازی‌های آسیایی هانگژو با حضور ۱۹ تیم در شش گروه زیر پیگیری می‌شود:

گروه A: چین، قرقیزستان و قزاقستان

گروه B: ایران، نپال و بحرین

گروه C: کره جنوبی، هند و کامبوج

گروه D: چین تایپه، پاکستان و مغولستان

گروه E: قطر، تایلند و هنگ کنگ

گروه F: ژاپن، اندونزی، فیلیپین و افغانستان

مرحله مقدماتی مسابقات والیبال مردان بازی‌های آسیایی هانگژو با ۲۴ دیدار در مدت سه روز پیگیری می‌شود.

برنامه این مسابقات به وقت تهران به شرح زیر است:

سه‌شنبه ۲۸ شهریور

قرقیزستان – قزاقستان ساعت ۶

نپال – بحرین، پاکستان – مغولستان و ژاپن – افغانستان ساعت ۱۰

هند – کامبوج، تایلند – هنگ‌کنگ و اندونزی – فیلیپین ساعت ۱۴:۳۰

چهارشنبه ۲۹ شهریور

چین‌تایپه – پاکستان ساعت ۶

ایران – نپال، قطر – تایلند و افغانستان – فیلیپین ساعت ۱۰

چین – قرقیزستان، کره‌جنوبی – هند و ژاپن – اندونزی ساعت ۱۴:۳۰

پنج‌شنبه ۳۰ شهریور

هنگ‌کنگ – قطر ساعت ۶

بحرین – ایران، کامبوج – کره‌جنوبی و اندونزی – افغانستان ساعت ۱۰

قزاقستان – چین، مغولستان – چین‌تایپه و فیلیپین – ژاپن ساعت ۱۴:۳۰

تیم ملی والیبال ایران بلافاصله بعد از پایان کار خود در بازی‌های آسیایی هانگژو راهی برزیل می‌شود تا در رقابت‌های انتخابی المپیک این کشور که از هفتم مهرماه شروع می‌شود، شرکت کند.