پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۲
آیا واقعا بخش قابل توجهی از فقر مطلق در دو سال اخیر ریشه‌کن شده؟

وزیر رفاه در کدام فضا سیر می‌کند؟

وزیر رفاه در کدام فضا سیر می‌کند؟
آنچه مرتضوی نمی‌گوید این است که در همین دو سال اخیر، نرخ تورم به ویژه تورم خوراکی‌ها به قدری بالا رفته که عملا قدرت خرید بسیاری از مردم کاهش یافته و سطح رفاه عمومی به شدت کمتر شده است.
کد خبر : ۶۳۲۱۸۱

سرویس اقتصادی- صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا ادعا کرده است که «بخش قابل توجهی از فقر مطلق ریشه‌کن شده است و در تداوم مسیر افتخارآفرین دولت مردمی تلاش می‌کنیم معیشت مردم بهبود یابد.»

به گزارش پایگاه خبری صراط، اگر سری به زندگی مردم عادی و جیب مردم بزنیم، کذب بودن این ادعا، نیازی به اثبات ندارد، اما از آنجا که مرتضوی به زعم خودش، دلایلی هم برای این ادعایش ارائه کرده، بد نیست اظهارات او را یک بار مرور کنیم تا مغلطه وزیر دولت مردمی مشخص شود.

دلایل وزیر رفاه برای این ادعایش شامل «افزایش مستمری خانوار‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و پوشش فراگیر بیمه‌های اجتماعی و درمانی است». او گفته «تمام خانوار‌های پشت نوبت در سازمان بهزیستی تحت پوشش قرار گرفتند و یک میلیون خانوار تحت پوشش به یک میلیون و چهارصد هزار خانوار افزایش یافت.» او دلایل دیگری هم مانند خدمات رایگان درمانی به سه دهک اوّل» هم ارائه کرده است.

آنچه مرتضوی نمی‌گوید این است که در همین دو سال اخیر، نرخ تورم به ویژه تورم خوراکی‌ها به قدری بالا رفته که عملا قدرت خرید بسیاری از مردم کاهش یافته و سطح رفاه عمومی به شدت کمتر شده است. وزیر رفاه ظاهرا نگران این بوده که آن ۴۰۰ هزار نفر هم به جمع افراد تحت پوشش بهزیستی اضافه شوند غافل از اینکه همزمان میلیون‌ها نفر به جمع افرادی که محتاج نان شب خود هستند و به زودی در لیست انتظار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد قرار گرفتن، اضافه خواهد شد.

بر اساس آمارها، تورم مواد غذایی حتی رکورد ۷۰ درصد را هم به چشم دیده تا جایی که به گفته مسئولان، میزان مصرف اقلامی مانند گوشت و مرغ و حتی برنج کاهش چشمگیری یافته است.

 همین دو ماه پیش بود که اعلام شد حجم تراکنش دستگاه‌های کارت‌خوان و بررسی تراکنش‌های شاپرک نشان می‌دهد میزان معاملات خرد اقتصاد کشور در یک سال گذشته ۱۳درصد از تورم جا مانده است. این موضوع یک معنای ساده دارد و آن اینکه تورم از قدرت خرید مردم بالاتر رفته. یعنی مردم قدرت خریدی به اندازه تورم ندارند و در نتیجه صرفا به نیاز‌های اولیه و ضروری‌تر خود توجه می‌کنند چراکه قدرت خرید کافی برای تامین نیاز‌های دیگر را ندارند.

در تصورات وزیر رفاه، اضافه شدن ۴۰۰ هزار نفر به خانواده تحت پوشش بهزیستی به معنای ریشه‌کن شدن بخش قابل توجهی از فقر مطلق است در حالی که در عالم واقع و در بطن جامعه، تورم شدید خوراکی‌ها و احتیاجات اولیه زندگی و کاهش شدید قدرت خرید مردم، به معنای آن است که میلیون‌ها نفر دیگر به زیر خط فقر منتقل شده و در معرض ورود به محدوده «فقر مطلق» هستند.