پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰

صدور سند تک‌برگ برای اراضی کشاورزی به ۳۴ درصد رسید

صدور سند تک‌برگ برای اراضی کشاورزی به ۳۴ درصد رسید
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: ۳۴ درصد از اراضی کشاورزی در کشور سند کاداستر دارد.
کد خبر : ۶۲۷۱۸۲

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم، رضا افلاطونی شب گذشته در پایان سفر دوروزه خود به سمنان جمع کارکنان امور اراضی استان سمنان اظهار داشت: هدف‌گذاری دولت رسیدن به آمار صدور سند تک‌برگ برای ۶۰ تا ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی است.

وی آمار رفع تداخلات اراضی در کشور را ۵۰ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: از سوی دولت در سراسر کشور اتمام کار رفع تداخلات اراضی تا پایان سال ۱۴۰۲ در وزارت ‍ کشاورزی هدف‌گذاری شده است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه استان سمنان در صدور سند برای اراضی کشاورزی نیز بسیار خوب عمل کرده و از استان‌های برتر کشور محسوب می‌شود تصریح کرد: امروز برای بیش از ۵۵ درصد از اراضی کشاورزی استان سمنان سند مالکیت صادرشده است؛ درحالی‌که آمار کشوری این مهم ۳۴ درصد است.

افلاطونی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم تنها ۴ درصد از اراضی کشاورزی سند تک‌برگی داشتند افزود: این در حالی است که در همین ۲۰ ماه گذشته بیش از ۳۰ درصد به این آمار افزوده‌شده است.

افلاطونی برگزاری جلسات و پیگیری اجرایی شدن مصوبات حفاظت از اراضی کشاورزی را موضوعی بسیار مهم و ضروری عنوان و اضافه کرد: مهم این است که همه مسئولان و مردم باید برای حفاظت از کاربری اراضی کشاورزی به‌عنوان سرمایه مهم برای آیندگان تلاش کنند.

وی با اشاره به فقدان تجهیزات کافی برای قلع‌وقمع بنا‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی افزود: دستگاه‌های دیگر برای تخریب ‍ غیرمجاز در اراضی کشاورزی ماشین‌آلات خود را در اختیار امور اراضی قرار دهند.

مالکیت اراضی در استان سمنان با اجرای رفع تداخلات تثبیت شد

رئیس سازمان امور اراضی کشور همچنین در دیدار با دادستان عمومی و انقلاب سمنان با اشاره به اجرای کامل رفع تداخلات اراضی در استان سمنان گفت: مالکیت اراضی در استان سمنان با اجرای رفع تداخلات تثبیت شد.

افلاطونی با اشاره به اولویت‌های سازمان امور اراضی کشور برای توسعه بخش کشاورزی، جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز را یکی از مهم‌ترین این اولویت‌های این سازمان عنوان و حمایت دستگاه قضا در این زمینه را خواستار شد.

وی از تجمیع اراضی کشاورزی به‌عنوان دیگر اولویت سازمان امور اراضی نام برد و اضافه کرد: برای هر شهر در استان‌های کشور یک منطقه پایلوت به‌منظور تجمیع اراضی تعیین‌شده است.

تغییر کاربری‌های غیرمجاز خط قرمز قضات

محمد شریف ابراهیمی دادستان عمومی و انقلاب سمنان نیز در این دیدار با اشاره به لزوم حمایت از بخش تولید به‌ویژه در حوزه کشاورزی اظهار داشت: امنیت غذایی موضوعی است که همه باید برای استمرار آن تلاش کنیم.

وی با تأکید بر لزوم حفظ کاربری اراضی کشاورزی، تغییر کاربری‌های غیرمجاز این اراضی را خط قرمز دستگاه قضایی و قضات در استان سمنان عنوان و تصریح کرد: باید اراضی کشاورزی را برای آیندگان حفظ کنیم.

دادستان عمومی و انقلاب سمنان اضافه کرد: در باره تغییر کاربری اراضی کشاورزی نباید منتظر انجام تخلف بمانیم تا بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی ساخته شود و آن‌وقت به فکر قلع‌وقمع بنا باشیم؛ بلکه باید قبل از وقوع تخلف و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی از وقوع آن جلوگیری شود.

ابراهیمی با تأکید بر لزوم جلوگیری از هدررفت آب در بخش کشاورزی تصریح کرد: گرچه با افزایش بهره‌وری در مصرف آب کشاورزی، اتفاقات بزرگی در این بخش می‌افتد؛ اما حتی اگر امروز آب را برای بخش کشاورزی فراهم کنیم؛ درصورتی‌که زمینی برای کشت نداشته باشیم؛ نمی‌توانیم تولید در این بخش داشته باشیم و بنابراین باید حفظ کاربری اراضی کشاورزی به‌عنوان یک اولویت موردتوجه قرار گیرد.

یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی سمنان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز در این دیدار، یکپارچه‌سازی و تجمیع اراضی کشاورزی در این استان را جزو برنامه‌های مهم این سازمان عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به ابلاغ دستورالعمل این مهم از سوی سازمان امور اراضی کشور، اراضی پایلوت در هر شهرستان برای این مهم مشخص‌شده‌اند.

محمدرضا قاسمی با بیان اینکه بهره‌وری بیشتر به افزایش تولید منجر می‌شود خاطرنشان کرد: در استان سمنان بهره‌وری همواره یکی از اصول و شعار‌های مهم بخش کشاورزی بوده است.

وی ضمن قدردانی از دستگاه قضا در راستای حمایت از اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها گفت: یک سال و اندی که از اجرای طرح مردمی سازی می‌گذرد؛ همراهی خوب مردم در کنار حمایت‌های مسئولان قوه قضائیه سمنان را از موفق‌ترین استان‌ها در بخش کرد.

برچسب ها: کشاورزی