جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰

کمبود گاز اروپا با کاهش صادرات گاز آمریکا

کمبود گاز اروپا با کاهش صادرات گاز آمریکا
تحلیل‌گران بر اساس داده‌های جدید می‌گویند: با کاهش صادرات گاز آمریکا به اروپا، کشور‌های این قاره قبل از آمدن زمستان با مشکل کمبود گاز مواجه می‌شوند.
کد خبر : ۶۲۷۰۱۰

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از فارس، کشور‌های اروپایی در نتیجه کاهش صادرات گاز مایع آمریکا ناشی از تعمیرات دوره‌ای که برخی از پایانه‌های گاز در بزرگترین اقتصاد‌های جهان شاهد آن هستند، با مشکل مواجه می‌شوند.

کشور‌های اروپایی به دنبال جنگ روسیه علیه اوکراین (در فوریه ۲۰۲۲) و تحریم‌ها علیه مسکو با کمبود انرژی مواجهند و بحران کمبود انرژی را در زمستان سال گذشته با ذخایر گاز و کمی سرما پشت سر گذاشتند و حالا نیز برای تامین نیاز‌های خود به گاز مایع در حال رقابت با یکدیگرند.

‌بنا به گزارش argus media کار تعمیر و نگهداری در پایانه صادرات گاز مایع ایالات متحده «سابین پاس» با ظرفیت ۳۳ میلیون تن در سال در ماه ژوئن ۲۰۲۳ منجر به کاهش محموله‌های گاز ایالات متحده به اروپا شده است.

این بدان معناست که بر اساس تحلیل‌ها، صادرات گاز مایع ایالات متحده که قرار است در اوایل ژوئیه ۲۰۲۳ به ایستگاه‌های مایع سازی در اروپا تحویل داده شود، کاهش خواهد یافت.

مدت انتقال گاز از پایانه‌های صادرات LNG ایالات متحده در ساحل خلیج مکزیک تا اروپا حدود دو هفته طول می‌کشد.

با این حساب صادرات LNG ایالات متحده به اروپا در ژوئن ۲۰۲۳ به کمترین میزان از اکتبر ۲۰۲۱ رسیده است که معنایش این می‌تواند باشد که صادرات LNG به اروپا در نیمه اول ژوئیه ۲۰۲۳ نیز به زیر سطح چیزی که در ماه‌های اخیر ثبت شده است، خواهد رسید.

* رکورد کاهش صادرات

بر اساس آخرین داده‌های صادر شده توسط Vortexa Oil Analytics، حدود ۳۶ کشتی از ابتدای ژوئن ۲۰۲۳ ایالات متحده آمریکا را ترک کرده و عازم اروپا شده‌اند، در حالی که در ماه مه گذشته ۷۰ کشتی عازم اروپا شده بود که کمتر از ۷۰ درصد از این کشتی‌ها به سمت بنادر شمال غربی اروپا و انگلیس حرکت کرده‌اند.

بر اساس گزارش ورتکسا، صادرات گاز مایع آمریکا ۴۳ درصد از کل واردات آمریکا در سال گذشته ۲۰۲۲ و نزدیک به ۴۰ درصد از درآمد‌های سال جاری ۲۰۲۳ تاکنون این کشور را به خود اختصاص داده است.

بر این اساس، حتی در زمان کاهش فصلی تقاضای گاز در شمال غربی قاره کهن اروپا، هر گونه کاهش در انتقال گاز از ایالات متحده آمریکا به اروپا می‌تواند به نسبت‌های مختلف عرضه به منطقه یورو را کاهش دهد.

صادرات گاز ایالات متحده به اروپا از ابتدای ژوئن ۲۰۲۳ به دلیل کار‌های تعمیر و نگهداری در ایستگاه سابین پاس (Sabine Pass) کاهش یافته است که منجر به نصف شدن ظرفیت عملیاتی در ایستگاه، بر اساس سطوح گاز تغذیه به ایستگاه است.

بر اساس داده‌ها، در ژوئن ۲۰۲۳ فقط ۱۰ محموله گاز طبیعی مایع ایالات متحده از پایانه سابین پاس به مقصد اروپا خارج شده است در حالی که در ماه مه حدود ۲۷ محموله و در آوریل ۳۲ محموله از این ایستگاه به اروپا رسیده است.

صادرات گاز پایانه سابین پاس حدود ۴۰ درصد از کل صادرات گاز ایالات متحده به اروپا در سال گذشته ۲۰۲۲ را تشکیل داده است و پس از آن صادرات گاز از پایانه کورپوس کریستی با ظرفیت ۱۷ میلیون تن قرار دارد، که نزدیک به ۲۰ درصد صادرات را تشکیل می‌دهد. صادرات گاز آمریکا کورپوس کریستی به اروپا نیز در ژوئن ۲۰۲۳ کاهش یافت.

تعمیر و نگهداری کمپرسور خط لوله تغذیه ایستگاه کورپوس کریستی از اواسط تا اواخر ماه مه ۲۰۲۳ بر عرضه گاز خوراکی نیز سایه انداخته است و احتمالاً این کار‌های تعمیر و نگهداری بر عملیات حمل و نقل تأثیر منفی گذاشته است.

بر اساس این گزارش، کاهش صادرات گاز آمریکا همراه با افزایش تقاضای گاز در اروپا، می‌تواند شرکت‌ها را به کاهش ذخایر گاز مایع خود تشویق کند.

این اتفاق در اسپانیا رخ داده که از صبح روز یکشنبه ۲۵ ژوئن (۴ تیر) شاهد کاهش ذخایر گاز مایع به ۵۰ درصد ظرفیت خود بود تا به کمترین میزان خود در سه ماه اخیر که در ابتدای هفته گذشته ثبت شده بود، نزدیک شود.

با این حال در ژوئن ۲۰۲۳، صادرات و واردات گاز آمریکا در بریتانیا سقوط کرد، اما شرکت‌ها تاکنون ذخایر گاز خود را حفظ کرده‌اند.

ظرفیت مخازن ایستگاه هوک جنوبی تا صبح روز دوشنبه ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳ به کمتر از ۸۵ درصد کاهش یافت، در حالی که ظرفیت عملیاتی ایستگاه اویل گرین به حدود سه چهارم آن رسید و در ایستگاه دراگون به ۶۷ درصد رسید.

در فرانسه نیز مخازن گاز طبیعی مایل از صبح روز یکشنبه ۲۵ ژوئن به ۵۱ درصد کاهش یافته است با وجود اینکه صادرات گاز هم طی این یک ماه کاهش داشته است.

از سوی دیگر با تعطیلی طولانی مدت کارخانه فرآوری گاز «نهمنا» شرکت انگلیسی-هلندی شل، با ظرفیت ۷۹.۸ میلیون مکعب، کاهش واردات گاز مایع آمریکایی از اروپا تا ۱۵ جولای ۲۰۲۳ صادرات گاز از خطوط لوله از نروژ به کشور‌های اروپایی نیز کاهش یافته است.

برچسب ها: گاز مایع