شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۸

آمادگی پایانه مرزی چذابه برای مراسم اربعین

آمادگی پایانه مرزی چذابه برای مراسم اربعین
فرماندار دشت آزادگان با توجه به زمان باقی مانده تا مراسم اربعین امسال به تشریح فعالیت‌ها و خدماتی که در پایانه مرزی چذابه انجام می‌شود پرداخت.
کد خبر : ۶۲۶۳۲۱

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از فارس، حمید سیلاوی فرماندار دشت‌آزادگان  در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، با بیان اینکه از چند سال اخیر مردم کشور ما علاوه بر مراسم اربعین برای شرکت در مراسم بزرگ عرفه نیز به زیارت عتبات مشرف می‌شوند، اظهار کرد: از روز گذشته حرکت زائران ایرانی به ویژه خوزستانی‌ها از پایانه مرزی چذابه به سوی عتبات هم به صورت انفرادی و هم به صورت کاروانی آغاز شده است.

وی با اشاره به فعال بودن مرز چذابه برای تردد زائران و انجام فعالیت‌های تجاری، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال مانند سال گذشته بالغ بر 20 هزار نفر از زائران برای شرکت در مراسم عرفه از مرز چذابه عبور کنند.

فرماندار دشت آزادگان در تشریح فعالیت‌های ستاد اربعین به منظور فراهم کردن شرایط لازم برای زائران اربعین حسینی، گفت: ستاد اربعین هفده کمیته دارد که مهمترین کمیته آن  کمیته زیرساخت، اسکان و تغذیه است که قبل از ایام اربعین پروژه‌های مربوط خود را باید تحویل دهد.

مسیرهای منتهی به چذابه

سیلاوی بیان کرد: با احصای آسیب‌های سال گذشته و با توجه به تعریف پروژه های مورد نیاز که در اولویت انجام هستند، تقریبا از ابتدی امسال این پروژه‌ها آغاز به کار کردند، در همین راستا لوله‌های آب در زیر پل کوت سید نعیم‌ انجام و مسیر آماده آسفالت است.

وی عنوان کرد: جاده کمربندی سوسنگرد به جز قطعه 200 متری که زیرسازی آن هم شروع شده است روشنایی زیرسازی و آسفالت این جاده کاملاً به اتمام رسیده و در مدار قرار گرفت.

سیلاوی افزود: شمع‌های پل جاده کمربندی  به زمین کوبیده شده  و عرشه آن آماده است که در صورت تامین اعتبار  باقی مانده، عرشه را نصب و  ظرف روزهای آینده به بهره برداری می‌رسد و بحث جاده های دو طرف را نیز انجام می‌دهیم.

وی گفت: زیر سازی و آسفالت مسیر سوسنگرد به بستان  نیز شروع  و از هفت قطعه مورد نظر این جاده، قطعه اول تامین اعتبار شده است، البته سه و نیم کیلومتر از  هفت کیلومتر این قطعه آسفالت شده و مابقی در روزهای آینده آسفالت آن آغاز می‌شود.

سیلاوی افزود: قسمت‌های دیگر این جاده با توجه به اینکه نیاز به اعتبارات کلانی دارد امسال تصمیم بر آن شد که ابتدا مناطق حادثه خیز  این جاده را برطرف کنیم و قسمت آب گذر آن را رفع کنیم.

وی با بیان اینکه پل سابله یکی از گره‌های ترافیکی ما در مسیر سوسنگر به چذابه است، گفت: تکمیل این پل مورد تاکید وزیر کشور و استاندار خوزستان در بازدیدهای متعددی که از آن داشته بوده است.

سیلاوی افزود: عرشه  و رمپ پل آماده و جاده دو طرفه پل توسط پیمانکار در حال خاک ریزی  و مقرر شد یک ماه قبل از اربعین به بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: جاده کمربندی  بستان که به جاده پل تا پل معروف است نیز در سال گذشته از 40  کیلومتری که باید تعریض شود 30 کیلومتر آن تعریض شد و باقی مانده آن را نیز پیمانکار شروع کرده است که امسال کاملاً به بهره برداری می‌رسد.

سیلاوی در رابطه با ساماندهی پارکینگ‌های پایانه مرزی چذابه، گفت: زمین پارکینگ‌ها نیز  در حال خاک‌ریزی  و کوبیدن است تا بتوانیم به مرحله بیس برسانیم و در برنامه بعدی بحث آسفالت آن را انجام می‌دهیم.

وی در رابطه جاده عبدالخان-بستان، عنوان کرد: این مسیر به عنوان جاده دوم دسترسی به چذابه است که در سال گذشته حدود 24 کیلومتر آن را روکش آسفالت کردیم و باقی مانده آن امسال شانه سازی آن  شروع شده و قبل از اربعین روکش آسفالت جاده که از ابتدای عبدالخان تا سه راهی بستان  است انجام خواهد شد.

سیلاوی افزود: با توجه به قول مساعد وزرای کشور و راه و شهرسازی مجوز ماده 34 (توجیه داشتن پروژه و قابل اجرا شدن آن) نیز برای این جاده گرفته شد و مقرر شد سازمان برنامه و بودجه اعتبارات مورد نیاز آن را  تامین کند.

120 موکب آماده بهره‌برداری است

وی در رابطه با میزان آمادگی مواکب برای خدمات دهی به زائران اربعین حسینی، عنوان کرد: هدف ما بهره‌برداری از تعداد 350 موکب در پایانه مرزی چذابه بود اما توانمندی موکب‌داران کمتر از این ظرفیت بود و در حال حاضر تعداد 63 موکب آماده بهره‌برداری است.

سیلاوی با تاکید بر اینکه تا قبل از اربعین از  120 موکب بهره‌برداری می‌شود، افزود: سالن‌ها، فضای استقرار، لوازم مورد نیاز به ویژه سرمایشی و... به صورت کامل در مواکب پیش‌بینی و  مهیا شده است.

وی گفت: بیش از 160 سرویس بهداشتی و 60 چشمه حمام در مرز چذابه  برای خواهران و برادران در نظر گرفته شده و  مابقی سرویس های بهداشتی به صورت سیار نصب خواهند شد.

سیلاوی از استان‌های یزد، اصفهان و خراسان رضوی را به عنوان استان‌های معین یاد کرد، و افزود: با توجه به اینکه این استان‌ها در مرز چذابه زمین گرفتند، یزد در حد سوله سازی در حال فعالیت است و قول مساعد داد تا قبل از اربعین از این سوله بهره‌برداری کند.

وی بیان کرد:  توسعه فضای سبز، آسفالت محل تردد زائران، سایه‌بان، نصب مه‌پاش دائم،  آبخوری، احداث مراکز بهداشت سیار و... در دستور کار ستاد اربعین قرار گرفته تا مراسم اربعین بدون مشکلی را پشت سر بگذرانیم.

آن سوی مرز چذابه- شیب

سیلاوی  با اشاره به احداث سایه‌بان به طول 700 متر از مرز ایران تا شیب عراق، گفت: سالنی با زیربنای یک هزارو 200 متر که تعداد 60 غرفه در آن پیش‌بینی شده و جهت انجام  امور گذرنامه ایرانیان در شیب عراق  است، عملیات اجرایی آن از 20 روز گذشته آغاز و با توجه به سرعت کار، پیمانکار وعده داده قبل از اربعین از آن بهره‌برداری کند.

وی عنوان کرد: حدود 24 چشمه ثابت در شیب عراق در حال احداث هستند و روز شنبه جانمایی آن‌ها انجام و در صورت کمبود چشمه‌های سرویس‌های بهداشتی دو ماموت 24 تایی یعنی 48 چشمه دیگر اضافه خواهند شد.

سیلاوی افزود: به منظور سامانده جلوگیری از پراکندگی مواکب دو موکب بزرگ به نام ها ی الحسینیه و العباسیه در شیب عراق جهت پذیرایی، استراحت، و... زائران ایرانی در شیب عراق احداث شد.

وی  در رابطه  با لزوم حل مشکلات حمل و نقل زائران در مرز عراق، عنوان کرد: دو هفته گذشته با مسوولان عراقی توافق کردیم تعداد 150 اتوبوس  از سوی کشور ما  در شیب مستقر تا به محض مشاهده تراکم جمعیت بتوانیم زائران ایرانی را از شیب تا العماره منتقل کنیم.

سیلاوی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا دو کشور عراق و ایرانی برای مسیر 75 کیلومتری از شیب تا العماره که نزد عراقی‌ها به جاده مرگ معروف است، تمهیداتی اندیشیده است؟، گفت: پس از اربعین 1400  جهت ساماندهی این جاده جلساتی را با مسوولان عراقی برگزار کردیم تا صورت مشترک اقدام به زیر سازی و آسفالت جاده کنیم.

وی افزود: در حال حاضر علاوه بر نقاط حادثه خیز  کلیه این جاده  به طول 75 کیلومتر از شیب تا العماره تعریض و استاندار شده و زیر بار ترافیک رفته است.