به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، ابوالفتح شیرمردی درخصوص علائم گرمازدگی و راههای پیشگیری و درمان آن، اظهار کرد: زمانی که حرارت بدن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد باشد فرد دچار گرمازدگی میشود که این حالت دارای عوارضی مانند تهوع، تشنج، گیجی، کاهش سطح هوشیاری فرد است، معمولا افرادی که محیطهای بسیار گرو یا در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند دچار این حالت میشوند.
این محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری افزود: تهوع، استفراغ، گیجی و سرگیجه درواقع عوارض اولیه گرمازدگی هستند و در مراحل بعدی فرد دچار تشنج و کاهش سطح هوشیاری میشود، درصورتی که اقدامات اولیه پزشکی به موقع برای فرد انجام نشود ممکن است فرد دچار آسیبهای مغزی شده و حتی به کما برود.
وی با اشاره به اینکه معمولا افراد بالای ۵۰ سال بیش از سایرین در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند، ادامه داد: برخی افراد در هنگام بروز حالت گرمازدگی دچار سردرد میشوند، اما نکته مهم این است که سردرد ناشی از گرمازدگی حالت تپنده دارد همچنین با وجود گرمای هوا فردی که دچار گرمازدگی شده عدم تعریق دارد همچنین پوست فرد قرمز شده و عضلات او دچار ضعف میشود.
شیرمردی عنوان کرد: زمانی که فرد یا اطرافیان او دچار حالت گرمازدگی میشوند در مرحله اول باید با اورژانس تماس گرفته شود چراکه در چنین شرایطی فرد به کمکهای پزشکی نیاز دارد، در مرحله بعد نیز باید فرد را به یک مکان خنک و دارای تهویه انتقال داد همچنین لازم است از قرار دادن فرد در آفتاب پرهیز کرد.
این محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: کم کردن لباسهای فردی که دچار گرمازدگی شده میتواند در کاهش دمای بدن موثر باشد البته باید از ریختن آب سرد روی بیمار و یا انتقال سریع او به محیط خنک نیز خودداری شود البته میتوان برای کاهش دمای بدن بیمار کمپرس یخ روی کشاله ران، کمر، گردن و... استفاده کرد همچنین قرار گرفتن در زیر دوش آب ولرم توصیه میشود.
وی تصریح کرد: براساس طب سنتی موثرترین راه برای جلوگیری از بروز گرمازدگی در افراد استفاده از عرقهای کاسنی و بید است که افراد میتوانند به صورت روزانه از آنها استفاده کنند همچنین افراد میتوانند از میوهجات خنک مانند خیار، گوجه، هندوانه و... استفاده کنند.
شیرمردی خاطرنشان کرد: استفاده از کلاه و چتر در فصول گرم سال نیز میتواند از قرارگیری در معرض تابش نور مستقیم خورشید و درنتیجه بروز گرمازدگی جلوگیری کند همچنین توصیه میشود در این فصول افراد به گونهای برنامهریزی داشته باشند که در ساعات اوج گرما بیرون از منزل نباشند.
شناسایی علائم و راهکارهای مقابله با گرمازدگی
یک محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: تهوع، استفراغ، گیجی و سرگیجه در واقع علائم اولیه گرمازدگی هستند و در مراحل بعدی فرد دچار تشنج و کاهش سطح هوشیاری میشود، درصورتی که اقدامات اولیه پزشکی به موقع برای فرد انجام نشود ممکن است فرد دچار آسیبهای مغزی شده و حتی به کما برود.