جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۵

آغاز عملیات اجرایی فاز دوم طرح آبرسانی به ساوه از سد کوچری

آغاز عملیات اجرایی فاز دوم طرح آبرسانی به ساوه از سد کوچری
عملیات اجرایی فاز دوم طرح آبرسانی به ساوه از سد کوچری آغاز شد.
کد خبر : ۶۲۶۰۶۴

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، فرزاد مخلص الائمه، استاندار استان مرکزی چهارشنبه ۳۱ خردادماه ۱۴۰۲ در مراسم آغاز عملیات اجرایی این پروژه که در مجاورت کارگاه این پروژه ملی در منطقه سلفچگان برگزار شد، افزود: این پروژه به جهت آبرسانی بی نظیر و بزرگترین پروژه عمرانی استان مرکزی است که نگرانی‌های حوزه آب در شهرستان ساوه را برطرف خواهد کرد.

وی خواستار نامگذاری این طرح آبرسانی به نام سردار شهید چمران به عنوان افتخار شهرستان ساوه و استان مرکزی شد و افزود: بخشی از آزادراه ساوه همدان نیز به نام شهید چمران مزین خواهد شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم این طرح در کوتاهترین زمان ممکن به سرانجام برسد، گفت: این طرح به جهت اهمیت در ردیف مهمترین طرح‌های آبرسانی است و پیمانکار آن که از موفق‌ترین مجریان طرح‌های ملی است متعهد شده که آنرا زودتر از موعد به بهره برداری برساند.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی نیز گفت: طرح آبرسانی از سد کوچری برای شهرستان‌های محلات، دلیجان و خمین انجام شده و عملیات اجرایی این طرح در ساوه به طول ۱۳۰ کیلومتر در حال اجراست.

عزت اله آمری افزود: این پروژه برای ساوه حائز اهمیت است و نیاز مصرف آبی این منطقه را به دلیل مزیت صنعتی و کشاورزی را برطرف خواهد کرد.

وی افزود: تاکنون ۳۰ کیلومتر از این طرح اجرایی شده و برای حدود ۱۰۰ کیلومتر در فاز دوم، عملیات اجرایی آن از سرگرفته می‌شود و دو هزار میلیارد تومان قرارداد پایه اعتبار است.

مهدوی صفت، معاون فنی هلدینگ قرارگاه خاتم الانبیا نیز گفت: این قرارگاه در ادامه خدمت رسانی به کشور، پروژه انتقال آب از سد کوچری به ساوه را اجرا خواهد کرد که بزرگترین افتخار است.

وی با بیان اینکه آب، زیرساخت اصلی توسعه است، گفت: با تخصیص اعتبار و تامین این زیرساخت، زمینه توسعه این شهرستان با مزیت صنعتی و کشاورزی فراهم خواهد شد. در اجرای این طرح از بهترین ماشین الات و تجهیزات آبرسانی استفاده خواهد شد.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: آبرسانی به ساوه مطالبه جدی شهروندان این شهرستان است و خوشبختانه در طول سه سال اخیر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در روند اجرای این پروژه صورت گرفته است.

حجت‌الاسلام محمد سبزی افزود: به دلیل وقفه ایجاد شده در ادامه اجرای این طرح در سفر هیات دولت به استان مرکزی مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافت و امیدواریم با تخصیص کامل اعتبارات توسط پیمانکار که برنده مناقصه شد این پروژه هر چه سریعتر به سرانجام برسد.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: حرکت کشور در حوزه نهضت آبرسانی قابل توجه بوده و پروژه‌های متعددی در سراسر کشور تعریف شده و در حال اجراست.

محمدجواد عسکری افزود: در حوزه انتقال آب به همدان و سنندج اقدامات خوبی صورت گرفته و با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی علیه السلام در بسیاری از نقاط کشور تنش‌های آبی برطرف شده است.

وی تصریح کرد: در مصرف آب مورد نیاز باید فرهنگ سازی کرد تا بیش از این سفره‌های زیرزمینی دچار مشکل نشوند و کشور با پدیده فرونشست مواجه نشود.

به گزارش ایسنا، سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غربی شهرستان گلپایگان ساخته شده است.

هدف از احداث این سد اجرای طرح انتقال ۱۸۲ میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخه‌های دز به سد کوچری با هدف تامین آب شرب درازمدت شهر‌های قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، خمین، ساوه و سلفچگان و نیز تخصیص مقداری از آب انتقال یافته به صنعت برای جبران کمبود روزافزون آب شهر‌های با جمعیت بالاست.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قمرود از سه بخش عمده تونل‌های اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آب‌رسانی تشکیل شده و سیستم انتقال آب از سرشاخه‌های دز شامل چشمه سرداب، رودخانه‌های دره لکو، دره دزدان و دره دایی به مخزن سدکوچری واقع در پایین دست سد گلپایگان است.

حجم ذخیره آب سد کوچری ۲۰۷ میلیون مترمکعب است. کوچری تنها سد کشور است که سه استان (اصفهان، مرکزی و قم) از آن بهره برداری می‌کنند.

طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به "قمرود" از سه قسمت عمده تونل‌های اصلی انتقال و آبگیرها، سد کوچری و خط لوله آب‌رسانی تشکیل شده است.

سهم آب تخصیص یافته برای شهرستان ساوه به میزان ۴۴۴ لیتر بر ثانیه است که ۳۳۵ لیتر بر ثانیه آن سهم شهر ساوه و ۶۵ لیتر بر ثانیه سهم روستاهاست و ۴۴ لیتر به حوزه صنعت اختصاص خواهد یافت.

انتهای پیام