به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از خبرگزاری دانشجو، مهدی صفری صبح امروز در نخستین نشست مشترک استانداران استانهای مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق که به میزبانی ارومیه برگزار میشود، اظهار داشت: سهم حوزه گردشگری سلامت بین ایران و اقلیم کردستان در سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بود که این نشان دهنده اهمیت و ضرورت ارتقای این حوزه است.
وی افزود: سیاست اصلی دولت سیزدهم بر ارتقای همکاریها با کشورهای همسایه است که در این زمینه برگزاری سمینارها و نشستهای تخصصی با کشورهای همسایه جزو اهداف و زیربنای اجرای اهداف است.
معاون دیپلماسی خارجی وزیر امور خارجه، عنوان کرد: تحصیل بیش از ۱۲ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاههای کشور نشانه عزم جدی دولت برای افزایش تعاملات با همسایگان است.
وی ادامه داد: اولویت نخست ما همکاری و تعامل با همسایگان در راستای اعتلای اهداف نظام اسلامی و همراهی با سیاستهای کشور است.
صفری، افزایش ۱۵ درصدی صادرات ایران و اقلیم کردستان عراق را نقطه عطفی در تعامل دو طرف دانست و خاطرنشان کرد: مشکلات موجود در مرز تمرچین از سال گذشته در دست بررسی و حل است که راه اندازی تردد زائران اربعین حسینی نیز در همین راستا بوده است.
وی گفت: باید با حل مشکلات در زمینه اقتصادی، برای ارتقای سطع تعامل ایران و اقلیم کردستان تلاش بیشتری شود.
در این نشست، استاندار آذربایجانغربی هم در سخنانی اظهار داشت: تلاش برای برقراری دیپلماسی اقتصادی و تجاری جزو راهبردهای اصلی تیم دولت در استان است.
محمدصادق معتمدیان گفت: افزایش تعامل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با اقلیم کردستان و دولت عراق دنبال میکنیم و در این رابطه موفقیتهای خوبی هم کسب کردهایم.
وی بیان داشت: اعزام زائران اربعین از مرز تمرچین و ۲۴ ساعته کردن این مرز، افزایش تعامل مرزی با اقلیم و تلاش برای برقراری روابط اقتصادی و سیاسی از مهمترین اقدامات سال گذشته بوده است.
استاندار آذربایجانغربی، راه امدازی اتاق مشترک، افزایش تعامل و ارتباطات اقتصادی و گردشگری به ویژه در حوزه سلامت را جزو برنامههای در دست بررسی و اجرا دانست.
معاون وزیر خارجه: بر تعامل با همسایگان تمرکز داریم
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در راستای توسعه گردشگری سلامت اهتمام ویژه دارند و در این راستا شاهد گسترش تعاملات دوجانبه هستیم.