به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم، درحالی جشنواره فیلم کن هم اکنون در میانه راه خود قرار داد که بازار بینالمللی حاشیهای این جشنواره ظاهرا جذابیت بیشتری برای فعالان عرصه فیلم و سرگرمی دارد.
در این زمینه یکی از مهمترین رویدادهای این دوره از جشنواره فیلم کن حضور پررنگ و فعال کشور عربستان سعودی در آن است که بسیاری از مقامات فرهنگی و فعالان عرصه فیلم و سریال این کشور از جمله وزیر فرهنگ عربستان است.
کارشناسان و منتقدان حاضر در هفتاد و ششمین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم کن در این زمینه میگویند: در این دوره از جشنواره و بازار بینالمللی حاشیه خود جشنواره 360 پنل خاص درباره شمال آفریقا و خاورمیانه وجود دارد که نگاهی گذرا به این پنلها نشان میدهد سهم کشورعربستان در آنها بسیار بالاست.
به گفته این گروه حضورفعال و پررنگ مقامات مسئول عرصه فرهنگی عربستان و فیلمسازان این کشور در حاشیه جشنواره کن کاملا مشهود است به صورتی که هیاتهای مختلفی از عربستان در جلسات و نشستهای مختلف به دنبال جلب نظر فعالان عرصه فیلمسازی و صنعت سرگرمی دهکده جهانی از جمله شرکتهای معتبری مثل نتفلیکس و دیزنی رفتهاند.
این درحالی است که گزارشهای رسمی منتشر شده از این نشستها و دیدارهای مقامات عربستان با نمایندههای شرکتهای معتبر نشان میدهد محور اصلی مذاکرات و تفاهمنامههای اولیه درباره ساخت استودیوهای تخصصی ضبط فیلم و البته همکاریهای آموزشی بوده و بخش اندکی هم از این نشستها مرتبط با آموزش و تربیت استعدادهای فیلمسازی، موسیقی و جلوههای ویژه است.
نکته ویژه حضور پررنگ مقامات و فعالان عرصه سینمای عربستان در حاشیه جشنواره فیلم کن فعالیت قابل توجه مرکز سینمایی عربستان (Golden 101) است که این مرکز تشکیل شده از 21 کارگردان، 12 تهیه کننده، 12 هنرپیشه، 7 گروه تخصصی فیلمبرداری، 21 توزیع کننده، 12 مقام رسمی از کشور عربستان، 10 مدیر پلتفرم، 2 تبلیغکننده، 13 مدیر فستیوال، 7 مدیر منابع انسانی از 24 کشور است که از این کشورها 15 کشور عربی و باقی از کشورهای غیرعرب هستند.
در این زمینه علی جعفر رئیس بخش فیلم استودیو ام بی سی عربستان میگوید: با تغییر برخی قوانین در عربستان تقریباً از 5 سال قبل سیر تحولات صنعت فیلمسازی و سرگرمی در عربستان دستخوش تغییرات شده است و در این زمینه مقامات مسئول برنامهریزی کردهاند که با استفاده از همکاریهای مشترک و برگزاری جشنوارههای تخصصی عرصه فیلمسازی و صنعت سرگمی این کشور را متحول کنند که جشنواره فیلم اخیر که تمرکز بر انیمیشن و فیلم کمدی داشت و جشنواره بینالمللی دریای سرخ عربستان از جمله این رویدادها است.
به گفته جعفر ایجاد استودیوهای تخصصی، ساخت آموزشگاههای مختلف و انعقاد قراردادهای همکاری درکنار ساخت فیلمهای مشترک مهمترین نکاتی است که امروز در حاشیه بازار جشنواره کن در دستور کار مقامات مسئول و فعالان بخش خصوصی عربستان در بازار بینالمللی حاشیه جشنواره فیلم کن است.
از سوی دیگر روز گذشته انتشار اخباری مبنی بر انعقاد قراردادی 100 میلیون دلاری در حاشیه بازار جشنواره فیلم کن مهر تاییدی شد برای اراده بسیار جدی عربستان جهت بهرهبرداری گسترده از این دوره از جشنواره فیلم کن است.
اخبار منتشر شده در رسانهها بخصوص رسانههای عربزبان بیانگر این نکته است که قرارداد یاد شده از سوی صندوق توسعه فرهنگی عربستان با شرکتهای ROAA Media Ventures و MEFIC Capital برای توسعه صنعت سرگرمی در عربستان امضاء شده است.
براساس اخباری که از متن این قرارداد منتشر شده است این سرمایهگذاری عربستان با شرکتهای یاد شده برای ایجاد شبکهای از مربیان، کارآفرینان و کارشناسان بازاریابی و توزیع فیلم، سریال و موسیقی انجام شده است.
منتقدان و فعالان عرصه سینما در باره این قرارداد معتقدند این قرارداد برای ایجاد صندوقی جهت آموزش استعدادهای فیلمسازی عربستان است تا به این وسیله برای آینده صنعت فیلم در عربستان سرمایهگذاری شده باشد.
این گروه تاکید میکنند، با درنظر گرفتن اینکه تنها نزدیک به 5 سال است که از تغییر سیاستهای کشور عربستان نسبت به صنعت فیلمسازی میگذرد کاملا طبیعی است که این کشور برای ایجاد زمینههای رشد و توسعه برنامهریزیهای گستردهای داشته باشد که امسال بعد کاهش پاندمی کرونا در سراسر جهان در هفتاد و ششمین دوره از جشنواره فیلم کن کاملا بروز داده شده و در آینده نیز باید منتظر حضور فعال و گسترده مقامات و فعالان عرصه فیلمسازی عربستان در رویدادهای هنری باشیم.
از سوی دیگر لازم به یادآوری است که عربستان با ایجاد مراکز مختلف و جشنوارههای گوناگون سینمایی از سه سال قبل بسیار جدی برای حضور و فعالیت گروههای هنری و سینمایی داخل خاک عربستان است تا به این وسیله بهگونهای برنامهریزی کند تا عقب افتادگیهای گذشته را به نوعی جبران کرده و در عرصه سینما و صنعت سرگرمی دهکده جهانی برای سالهای آینده جای پای بسیار محکمتری داشته باشد.