پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷

سهم ناچیز وزنه‌برداری ایران از جنگ تمام عیار المپیکی‌ها

سهم ناچیز وزنه‌برداری ایران از جنگ تمام عیار المپیکی‌ها
حاصل تلاش وزنه‌برداری ایران در سه وزن المپیکی، تنها یک مدال مجموع آسیا بوده است و وزنه‌برداران برای جا نماندن از کورس رقابت چاره‌ای جز افزایش رکورد ندارند.
کد خبر : ۶۲۱۷۰۹

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، پرونده مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی آسیا ۲۰۲۳ بسته شد و با توجه به اینکه، این رقابت‌ها گزینشی المپیک پاریس بود، طبق انتظار بیشتر وزنه‌برداران مدعی حاضر شده بودند از این رو رقابت بسیار سنگینی را به ویژه در وزن‌های المپیکی شاهد بودیم. 

تیم ملی وزنه‌برداری مردان ایران پس از گذران یک اردوی کوتاه مدت با ۱۰ نفر در این مسابقات حاضر شد که حاصل آن عنوان قهرمانی تیمی آسیا (رده‌بندی امتیازی) و کسب ۲ مدال طلا، ۳ نقره و ۳ برنز بود.

حسین سلطانی در دسته ۸۱ کیلوگرم (غیر المپیکی)، ۲ مدال طلا و یک نقره گرفت. مصطفی جوادی در دسته ۸۹ کیلوگرم (المپیکی)، ۲ مدال برنز گرفت. مهدی کرمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم (غیر المپیکی) یک برنز کسب کرد و آیت شریفی و علیرضا یوسفی در دسته ۱۰۹+ کیلوگرم (المپیکی) هر کدام یک مدال نقره گرفتند. در میان مدال های مجموع که در مسابقات توزیع شد، حسین سلطانی مدال طلای مجموع و جوادی مدال برنز مجموع را به دست آوردند.

اینکه تیم ایران دست خالی از مسابقات برنگشت، رکورد سنگین وزن جوانان جهان توسط ایران شکسته شد، همچنین جام قهرمانی در یک رقابت نزدیک با ازبکستان برای ایران شد، اتفاقات خوب قهرمانی آسیا است اما در کنار این اتفاقات مثبت، نکات نگران کننده‌ای هم وجود دارد که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.

مسابقات قهرمانی آسیا عیار رقیبان ایرانی‌ها و فاصله رکوردی که بینشان ایجاد شده است را مشخص کرد و این مسئله می‌تواند به نوع برنامه‌ریزی که کادرفنی برای وزنه برداران دارد، کمک کند تا این عقب ماندگی جبران شود.

ایران در دسته‌های المپیکی ۸۹، ۱۰۲ و فوق سنگین به دنبال گرفتن ۳ سهمیه و سپس مدال المپیک است اما رقابت تنها در همین قهرمانی آسیا نشان داد، در المپیک پاریس نمی‌توان به سادگی مدال گرفت و یک جنگ تمام عیار را در پاریس شاهد خواهیم بود. حتی می‌توان گفت این جنگ از همین گزینشی‌های المپیک آغاز شده است و مسابقه به مسابقه حریفان قدرتر می شوند و رکوردها بالاتر می‌روند و کشورها برای درو کردن مدال‌های وزن های المپیکی از هم سبقت می گیرند. بنابراین وزنه‌برداران ایران هم چاره‌ای جز افزایش رکورد ندارند در غیر این صورت از کورس رقابت جا می‌مانند.

قهرمانی آسیا ۲۰۲۳ اختلاف رکوردی وزنه‌برداران ایران را با دیگر مدعیان نشان داد. هر چند داشته‌های وزنه‌برداری ایران زیاد نیستند اما کادرفنی تیم ملی چاره‌ای جز این ندارد که از همین نفرات، تیمی بسازد که چند ماه دیگر در مسابقات قهرمانی جهان مدعی مدال باشد و سپس در بازی‌های آسیایی هانگژو مدال‌آور باشد و کم کم خیال ها را بابت مدال‌آوری در المپیک پاریس راحت کند.

در ادامه نگاهی داریم به وضعیت نمایندگان ایران در سه وزن المپیکی که به دنبال مدال المپیک است:

دسته ۸۹ کیلوگرم: آقایی چینی‌ها در آسیا 

سهم ناچیز وزنه‌برداری ایران از جنگ تمام عیار المپیکی‌ها

یکی از سنگین‌ترین رقابت‌ها را در دسته ۸۹ کیلوگرم شاهد بودیم؛ جایی که رکوردهای یک ضرب، دوضرب و مجموع جهان شکسته شد و همه نظاره‌گر جدال دو چینی برای درو کردن بهترین مدال های این وزن بودند. 

مصطفی جوادی که با تازگی از دسته ۸۱ به دسته ۸۹ کیلوگرم آمده است، توانست در رقابت سنگین وزنه‌برداران، دو مدال برنز شکار کند که اتفاق خوبی بود اما اگر به دنبال گرفتن مدال جهانی، سهمیه و مدال المپیک است باید خیلی بیشتر از این افزایش رکورد داشته باشد چرا که او در حال حاضر ۳۲ کیلوگرم با نفر اول آسیا اختلاف رکورد دارد.  

کار برای کیانوش رستمی سخت‌تر هم است چون باید قبول کند سنش بالا رفته و طبیعتا نیروی جوانی که در المپیک ریو داشت، مانند هر قهرمان دیگری رو به تحلیل است و خیلی مشکل‌تر از قبل می‌تواند به رکوردهای خارق العاده‌ای برسد که وزنه‌بردار ۲۵ ساله چینی در قهرمانی آسیا ثبت کرد و قهرمان شد.

رکورد نفر اول قهرمانی آسیا: داین لی از چین با رکورد مجموع ۳۹۶ کیلوگرم

رکورد نفر دوم قهرمانی آسیا: تیان تائو از چین با رکورد مجموع ۳۸۷ کیلوگرم

رکورد نفر سوم قهرمانی آسیا: مصطفی جوادی از ایران با رکورد مجموع ۳۶۴ کیلوگرم

رکورد مجموع کیانوش رستمی:  ۳۵۱ کیلوگرم در جایگاه هشتم آسیا قرار گرفت.

دسته ۱۰۲ کیلوگرم: ظهور مدعیان جدید و دست خالی ایران

سهم ناچیز وزنه‌برداری ایران از جنگ تمام عیار المپیکی‌ها

دسته ۱۰۲ کیلوگرم بعداز تبدیل شدن به یک وزن المپیکی، طبق پیش‌بینی به یک وزن پرمدعی تبدیل شد و در قهرمانی آسیا وزنه برداران قزاقستان و کره‌جنوبی یک رقابت دیدنی را به نمایش گذاشتند و رکوردهای بالایی در این وزن ثبت کردند.

البته این در شرایطی بود که دو چهره شاخص این وزن یعنی فارس الباخ قهرمان جهان و المپیک توکیو از قطر و لزمون پریدیس وزنه‌بردار کلمبیایی الاصل بحرین که قهرمان جهان است تنها وزنه کشی کردند و وزنه نزدند و اگر آنها هم وزنه می‌زدند، رقابت سنگین‌تر هم می شد.

رضا دهدار نایب قهرمان جهان در این مسابقات نتوانست خوب کار کند و پنجم شد. دهدار نسبت به قهرمانی جهان کلمبیا کمتر وزنه زد اما اگر همان رکورد۳۹۰ کیلوگرم خود در قهرمانی جهان را  هم تکرار می‌کرد بازهم به مدال مجموع آسیا نمی رسید.

بهترین جمله را سجاد انوشیروانی رییس فدراسیون وزنه برداری ایران بعد از رقابت این دسته گفت: "وزنه برداران ایران برای مدال المپیک باید به رکورد مجموع  ۴۰۵ کیلوگرم برسند". این صحبت تمام واقعیت رقابت در این وزن را نشان می‌دهد.

حتی رسول معتمدی و علی هاشمی هم که به دنبال سهمیه المپیک هستند باید بدانند با رکورد زیر ۴۰۰ کیلوگرم شانس زیادی برای مدال ندارند.

 سهراب مرادی هم مانند رستمی کار سختی دارد. او هم باید بپذیرد افزایش سن و مصدومیت های شدیدی که پشت سر گذاشت، شرایط را برای رسیدنش به رکوردهای بالا بسیار سخت می کند. وزنه بردار قزاقستان که قهرمان آسیا شد و رکورد ۴۰۰ کیلوگرم را ثبت کرد، چند ماه دیگر ۲۳ ساله می شود و اینکه سهراب مرادی ۳۴ ساله با توجه به آسیب های شدیدی که داشت بخواهد همپای وزنه‌برداران جوان‌تر رقابت کند، سخت است.

رکورد قهرمان آسیا: آدیلتولای با رکورد مجموع ۴۰۰ کیلوگرم

رکورد نفر دوم آسیا: جین از کره جنوبی با رکورد مجموع ۳۹۸ کیلوگرم

رکورد نفر سوم آسیا: جانگ از کره جنوبی با رکورد مجموع ۳۹۲ کیلوگرم

رضا دهدار: با رکورد مجموع ۳۸۳ کیلوگرم پنجم آسیا شد.

سهراب مرادی: با رکورد مجموع ۳۶۲ کیلوگرم هشتم آسیا شد.

دسته ۱۰۹+ کیلوگرم: طلای آسیا هم پرید

سهم ناچیز وزنه‌برداری ایران از جنگ تمام عیار المپیکی‌ها

از زمانی که تالاخادزه وزنه بردار گرجستان قدرتنمایی خود را آغاز کرد، طلای جهان و المپیک در دسته فوق سنگین دست نیافتنی شد. دل ایرانی‌ها به این خوش بود که طلای فوق سنگین آسیا را دارند و هنوز می‌توانند در قاره کهن پادشاهی کنند اما اکنون طلای فوق سنگین آسیا هم دارد دست نیافتنی می‌شود.

گور میناسیان وزنه‌بردار ارمنی الاصل بحرین که از مدعیان فوق سنگین جهان است و نایب قهرمانی جهان و المپیک ریو را هم در کارنامه دارد، رکورد ۴۶۴ کیلوگرم را در قهرمانی آسیا ثبت کرد و قطعا این رکورد کار را برای فوق سنگین های ایران بسیار سخت می کند. این رکورد مدال نقره قهرمانی جهان و المپیک را در پی دارد. 

علیرضا یوسفی، آیت شریفی و علی داودی وزنه برداران فوق سنگین ایران که به دنبال حضور در قهرمانی جهان و المپیک هستند، چاره‌ای جز افزایش رکورد ندارند و با توجه به حضور دو وزنه بردار قدرتمند بحرین و ارمنستان، شانس زیادی برای گرفتن مدال نقره و برنز مجموع جهان و المپیک نخواهند داشت. 

اگر گورمیناسیان در بازی های آسیایی هم شرکت کند، به نظر نمی رسد ایران بتواند روی طلای فوق سنگین حساب باز کند.

رکورد قهرمان آسیا: گور مینا سیان از بحرین با رکورد مجموع ۴۶۴ کیلوگرم

رکورد نفر دوم آسیا: رستم جانگبایف از ازبکستان با رکورد مجموع ۴۳۷ کیلوگرم

رکورد نفر سوم آسیا: اکبر ژورائف از ازبکستان با رکورد مجموع ۴۳۷ کیلوگرم

آیت شریفی: با رکورد مجموع ۴۳۶ کیلوگرم چهارم شد.

علیرضا یوسفی: با رکورد مجموع ۴۳۶ کیلوگرم پنجم آسیا شد. 

وضعیت مدال‌آوری کشورها در سه وزن المپیکی ۸۹، ۱۰۲ و فوق سنگین که ایران در این اوزان مدعی است:

نام کشور تعداد نمایندگان در ۳ وزن المپیکی تعداد مدال در یک ضرب، دوضرب و مجموع تعداد مدال مجموع
چین  ۲وزنه‌بردار ۳ طلا،۲ نقره و ۱ برنز ۱طلا و ۱ نقره
بحرین ۲وزنه‌بردار(یک نفر وزنه نزد) ۳ طلا ۱طلا
قزاقستان ۳ وزنه‌بردار ۲طلا، ۱نقره ۱طلا
کره‌جنوبی ۴ وزنه‌بردار ۱ طلا، ۲نقره و ۱برنز ۱نقره و ۱ برنز
ازبکستان ۲ وزنه‌بردار ۱نقره و ۳برنز ۱نقره و ۱ برنز
ایران ۶ وزنه‌بردار ۲نقره و ۲برنز ۱ برنز