شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۸

تصویربرداری ۳ بعدی از زمین ممکن شد

تصویربرداری ۳ بعدی از زمین ممکن شد
یک شرکت آمریکایی قصد دارد امکان تصویربرداری و نقشه‌برداری سه‌بعدی از سیاره زمین را فراهم کند.
کد خبر : ۶۲۱۱۷۸

به گزارش پایگاه خبری صراط ماهواره‌هایی که از روی زمین می‌گذرند، از دوربین‌هایی با وضوح بالا و مجهز به لنز‌های بزرگ استفاده می‌کنند تا از سیاره ما عکس بگیرند و سپس، عکس‌ها را به زمین می‌فرستند. عکس‌های ماهواره‌ای به غیر از ردیابی فعالیت‌های انسانی، به هواشناسی، پیش‌بینی آب و هوا و نظارت بر محیط‌های فیزیکی مانند هوا، آب و پوشش گیاهی کمک می‌کنند.

عکس‌های ماهواره‌ای کنونی، نمای دوبعدی زمین را ارائه می‌دهند، اما یک شرکت پژوهش و فناوری فضایی مستقر در فلوریدا اعلام کرده است که به زودی قادر خواهد بود تا از کل سطح زمین به صورت سه‌بعدی تصویربرداری و نقشه‌برداری کند.

شرکت «NUVIEW» در حال ساختن مجموعه‌ای از ماهواره‌های مجهز به فناوری «لیدار» (LiDAR) است که داده‌ها را بیش از ۱۰۰ برابر سریع‌تر از ماهواره‌های تجاری کنونی جمع‌آوری می‌کنند.

اگرچه هنوز مشخص نیست که NUVIEW چه زمانی مجموعه لیدار خود را پرتاب خواهد کرد، اما این شرکت در جریان رویداد «مجمع جهانی زمین‌فضایی» (۲۰۲۳ GWF) اعلام کرد که مبلغ ۱.۲ میلیارد دلار را از قرارداد‌ها به دست آورده است.

«کلینت گرومن» (Clint Graumann)، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران NUVIEW طی یک بیانیه مطبوعاتی رسمی گفت: شرکت NUVIEW هیجان‌زده است که برای ارائه نخستین و کامل‌ترین تصاویر سه‌بعدی با وضوح بالا از سطح زمین، عصر جدیدی را در فناوری زمین‌فضایی پیش می‌برد. شبکه ماهواره‌های لیدار ما، انبوهی از اطلاعات را ارائه خواهند داد که پیشتر هرگز در چنین مقیاسی در دسترس نبوده‌اند. این اطلاعات به نوآوری و پیشرفت بسیاری از صنایع کمک خواهند کرد و نحوه درک و تعامل ما از زمین را تغییر خواهند داد.

فناوری لیدار، از لیزر‌های پالسی برای اندازه‌گیری دقیق و دائمی فاصله تا یک هدف یا منطقه ویژه استفاده می‌کند. حسگر‌های لیدار که در اطراف پرتو‌های لیزر پالسی قرار دارند، تجهیزات نقشه‌برداری و اندازه‌گیری مبتنی بر نور هستند که در بخش‌های متنوعی می‌توانند سودمند باشند. پلتفرم‌های لیدار روی تعدادی از ماهواره‌هایی که به دور زمین می‌چرخند، مانند ماهواره «آیس‌ست» (ICESat) ناسا نصب شده‌اند و یک حسگر لیدار نیز در سال ۲۰۱۹ روی «ایستگاه فضایی بین‌المللی» (ISS) نصب شد.

شرکت NUVIEW قصد دارد از داده‌های لیدار برای نظارت بر توسعه زیرساخت‌ها، توسعه شهری و رویداد‌های طبیعی استفاده کند که نقش مهمی را در بررسی تغییرات آب و هوایی، جنگل‌داری و واکنش به بلایای طبیعی خواهد داشت. طبق بیانیه مطبوعاتی این شرکت، فناوری NUVIEW کشاورزان را قادر می‌سازد تا بازدهی محصول و مصرف آب را بهبود ببخشند. این در حالی است که برنامه‌ریزان شهری می‌توانند محیط‌های شهری کارآمدتر و پایدارتری را ایجاد کنند. انتظار می‌رود که صنعت زمین‌فضایی تا ۱.۷ تریلیون دلار رشد کند و NUVIEW به دنبال باز کردن قفل توسعه این بازار است.

منبع: آی‌آی