به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم، دانشمندان، سیاهچالهای فوق پرجرم را با جرمی حدود ۳۳ میلیارد برابر خورشید کشف کردهاند که یکی از بزرگترین سیاهچالههایی است که تاکنون کشف شده است. این تیم یافتههای خود را در ژورنال Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر کرد.
دانشمندان از شبیهسازیهای ابررایانهای در دانشگاه دورهام در بریتانیا و تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی هابل برای تأیید اندازه این سیاهچاله استفاده کردند که نخستین موردی است که با استفاده از لنز گرانشی کشف شده است.
سیاهچالههای فوق پرجرم با جرمی بین ۱۰ تا ۴۰ میلیارد برابر جرم خورشید، پرجرمترین اجرام در جهان هستند که نادر و گریزان و با منشأ نامشخص هستند. این سیاهچالهها را میتوان در مرکز همه کهکشانهای بزرگ مانند کهکشان راه شیری یافت. برخی از اخترشناسان معتقدند این سیاهچالهها از ادغام شدید کهکشانهای عظیم در میلیاردها سال پیش، زمانی که جهان هنوز جوان بوده است، به وجود آمدهاند.
سیاهچاله (Blackhole) ناحیهای در فضا ـ زمان با گرانشی بسیار نیرومند است که هیچ چیز حتی ذرات و تابشهای الکترومغناطیسی مانند نور نمیتوانند از میدان گرانش قدرتمند آن بگریزند. نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین بیان میکند که یک جرمِ به اندازه کافی فشرده شده، میتواند سبب تغییر شکل و خمیدگی فضا ـ زمان و تشکیل سیاهچاله شود. مرز این ناحیه از فضازمان که هیچ چیزی پس از عبور از آن نمیتواند به بیرون برگردد را افق رویداد مینامند. صفت "سیاه" در نام سیاهچاله برگرفته از این واقعیت است که همه نوری را که از افق رویداد آن میگذرد به دام میاندازد؛ از این دیدگاه سیاهچاله رفتاری شبیه به جسم سیاه در ترمودینامیک دارد.
کشف یک سیاهچاله بزرگ با جرم ۳۳ میلیارد برابر خورشید!
دانشمندان سیاهچالهای فوق پرجرم را با جرمی حدود ۳۳ میلیارد برابر خورشید کشف کردهاند که یکی از بزرگترین سیاهچالههایی است که تاکنون کشف شده است.