به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران، فوتبال آسیا با ورود ستارههای جهانی بیشتر از همیشه مورد توجه قرار گرفته است. کریستیانو رونالدو، باعث شده تا حق پخش لیگ عربستان توسط بیش از ۲۰ کشور جهان خریداری شود، اما باوجود خرید ستارههای بینالمللی، پژوهش یک وبسایت حوزه فوتبال آسیا از آمارهای پایگاه اوپتا، ردهبندی جالبی را برای لیگهای قاره کهن ترتیب داده که جی لیگ را در صدر جدول خود میبیند.
لیگ ژاپن یکی از قدیمیترین لیگهای فوتبال در آسیاست که با ۱۸ تیم برگزار میشود. در ژاپن کمتر ستارههای بینالمللی شناختهشده دیده میشود و شاید تنها ویسل کوبه بود که با خرید اینیستا، داوید ویا، پودولسکی و... زمانی سروصدا به پا کرد. با این حال کیفیت بازیکنان و تیمها باعث شده تا در کنار حرفهایگری و نظم، این لیگ حرف اول را در قاره آسیا بزند.
آنطور که این پژوهش نشان میدهد رنکینگ تیمهای ژاپنی نزدیک به ۷۵ است و میانه رنکینگ آنها نیز بین ۷۰ تا ۷۵ قرار دارد. شاخص دومی (زرد) نشان میدهد که تا چه حد کیفیت تیمها به یکدیکر نزدیک است.
در جایگاه دوم و سوم لیگهای عربستان و کرهجنوبی قرار دارند. البته نکته مهم این که اگرچه مجموع رنکینگ تیمهای عربستانی بسیار نزدیک به ژاپن است، اما در شاخص میانه، عربستان عدد پایینتری را به خود اختصاص داده و گویای این است که کیفیت تیمها در لیگ این کشور فاصله بیشتری باهم دارد.
جالب است بدانید لیگ کرهجنوبی با ۱۲ تیم برگزار میشود که این موضوع به دلیل مساحت پایینتر کشور نسبت به سایر کشورهای آسیایی است. فرمت بازیها نیز به این شکل است که بعد از پایان ۲۲ هفته، شش تیم بالای جدول به صورت رفت و برگشت باهم و شش تیم پایین جدول به همین شکل بایکدیگر دیدار میکنند تا در پایان جدول کلی با ۳۳ بازی (سه بازی بیشتر نسبت به ایران) تشکیل شود.
لیگ برتر خلیج فارس ایران در جایگاه چهارم قرار دارد. نکته ویژه در مورد ایران نیز نزدیکی دو شاخص سبز و زرد است که نشان میدهد در ایران فاصله تیمها به یکدیگر نزدیکتر است. این نزدیکی اگرچه کمتر از ژاپن است، اما تنه به تنه لیگ کرهجنوبی میزند. همچنین در مقایسه با عربستان، این دو شاخص در لیگ برتر خلیج فارس بسیار بهم نزدیکترند.
البته این شاخص برای طرفداران فوتبال در ایران چندان هم تعجب آور نیست. چرا که همین حالا در کورس قهرمانی لیگ برتر سه تیم تقریبا هم امتیاز قرار دارند و برای جایگاه چهارمی نیز سه تیم دیگر میجنگند. باوجود این شش مدعی، اما ۸ تیم پایینتر نیز حریفان سرسخت برای آنها هستند و به طور مثال شاید اگر این هفته هوادار و مس کرمان، استقلال و پرسپولیس را متوقف کنند، نتیجه شگفتآوری نباشد.
جایگاه پنجم این رنکینگ در اختیار لیگ استرالیاست که به شکلی جالب دو شاخص زرد و سبز برای این تیم کاملا بهم چسبیده هستند. بدین معنی که اکثر تیمهای این لیگ در یک سطح هستند و هیچ تیمی با فاصله نسبت به بقیه برتری خاصی ندارد.
بعد از شش تیم اول (با حضور لیگ عراق)، لیگ دسته اول ژاپن موسوم به جی لیگ ۲ به شکلی جالب خود را بالاتر از سایر لیگهای آسیایی قرار داده است. این لیگ با حضور ۲۲ تیم و حرارت بسیار زیاد برگزار میشود و از کیفیت قابل توجهی نیز برخوردار است. جالب است بدانید هم اکنون تیمهای صدرنشین در جی لیگ دو هم امتیاز هستند.
نکته جالب اینکه لیگ ستارگان قطر بر اساس این پژوهش، پایینتر از لیگ کویت در جایگاه نهم قرار دارد. این رتبه نازل احتمالا به دلیل تعداد بازی اندک در این لیگ ۱۲ تیمی و همچنین تیمهای پایین رده است که اختلاف فاحشی نسبت به مدعیان دارند. این فصل تیم السیلیه با ۹ امتیاز از ۱۸ بازی قعرنشین است و ۴۱ گل خورده دارد.
در بین ۲۰ لیگ برتر آسیایی، حضور لیگ دسته اول ایران در جایگاه چهاردهم توجهات را به خود جلب کند. لیگ آزادگان توانسته خود را بالاتر از لیگ تایلند، عمان، لبنان، بحرین، ویتنام و سایر لیگها قرار دهد که دستاورد بسیار جالبی است.
لیگ آزادگان هر فصل با شور و رقابت بسیار زیاد برگزار میشود و معمولا تا هفتههای پایانی حتی ۷-۸ تیم بالای جدول نیز شانس صعود دارند و چه بسا به لیگ برتر هم برسند.
نکته جالب اینکه لیگ برتر عربستان اگرچه بالاتر از لیگ برتر خلیج فارس قرار گرفته، اما لیگ دسته اول این کشور امتیاز پایینتری از لیگ آزادگان دارد و در جایگاه بیستم لیگهای فوتبال در قاره کهن قرار گرفته است.
ایران، چهارمین لیگ برتر فوتبال آسیا
پژوهشی درباره لیگهای فوتبال قاره آسیا انجام شده است که لیگ برتر ایران در رتبه چهارم این قاره قرار گرفت.