پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
«شیبا اینو» به جای پرنده آبی نشست؛

ماجرای تغییر لوگوی توئیتر چه بود؟

ماجرای تغییر لوگوی توئیتر چه بود؟
در نخستین روز پس از تعطیلات نوروزی، کاربران توییتر در نسخه وب این شبکه اجتماعی به جای لوگوی پرنده‌ی آبی توییتر با میم معروف سگ زردرنگ که لوگوی ارز دیجیتال دوج کوین است مواجه شدند. برخی کاربران گمان کردند که این تغییر ناگهانی لوگو یک نقص فنی است و برخی دیگر احتمال دادند که این اقدام شوخی و دروغ آوریل است که با چند روز تاخیر اعمال شده، اما ماجرای این تغییر لوگو چه بود؟
کد خبر : ۶۱۷۶۰۵

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، روز دوشنبه چهاردهم فروردین ماه بود که کاربران توییتر دیدند لوگوی پرنده‌ی آبی معروف این شبکه اجتماعی جای خود را به تصویر سگ ژاپنی «شیبا اینو»؛ میم معروف و نماد ارز دیجیتال دوج کوین داد. این اقدام ایلان ماسک، مدیرعامل توییتر که از حامیان اصلی دوج کوین محسوب می‌شود منجر به رشد ۳۰ درصدی این رمز ارز شد. پیش از این هم ماسک با توییت کردن یا صحبت‌های حمایتی اش از بیت کوین و دوج کوین اقدام به نوسان دادن به بازار رمزارز‌ها و دستکاری در بازار می‌کرد. حالا او با در دست گرفتن هدایت شبکه اجتماعی توییتر و تغییر لوگوی آن، دست به دستکاری بازار درسطح جدیدی زده است.

ماجرای تغییر لوگوی توییتر چه بود؟

در نسخه موبایل، لوگوی پرنده‌ی آبی توییتر سر جایش قرار دارد و این تغییر لوگو در صفحه‌ی هوم و لودینگ نسخه وب توییتر اعمال شده است. در ابتدا نه حساب رسمی توییتر و نه ایلان ماسک، مالک میلیاردر این شبکه اجتماعی، هیچ‌گونه توضیح رسمی درخصوص این تغییر لوگو ارایه ندادند.

هنوز یک سال از خرید توییتر توسط ایلان ماسک نگذشته، اما از زمان مدیرعاملی ماسک ارزش توییتر به کمتر از نصف رسیده است. نحوه تعامل توییتر با رسانه‌ها هم عجیب شده است. توییتر در پاسخ به بسیاری از ایمیل‌های رسانه‌ها یک ایمیل پاسخ خودکار حاوی یک ایموجی مدفوع ارسال می‌کند که به وجهه این شبکه اجتماعی لطمه بسیاری زده است. افزایش تعداد کاراکتر توییت‌ها یا دریافت تیک آبی در ازای پرداخت پول هم اقدامات عجیبی بوده که ماسک او در توییتر انجام داده است.

واکنش حساب رسمی شبکه توییتر و ایلان ماسک چه بود؟

حساب رسمی شبکه اجتماعی توییتر تا ۲۴ ساعت پس از این تغییر لوگوی ناگهانی اقدام به اطلاع رسانی در این رابطه نکرد و در پاسخ به ایمیلی که خواستار ارایه توضیح در این رابطه شده بود، یک پیام اتوماتیک حاوی ایموجی مدفوع ارسال کرد که با واکنش کاربران این شبکه اجتماعی روبه‌رو شد.

ایلان ماسک، مدیرعامل و مالک میلیاردر توییتر هم با پست کردن یک میم که یکی از فالورهایش در سال گذشته طراحی و منتشر کرده بود، به این تغییر لوگو اشاره کرد. در این طرح کارتونی، پلیس خودروی کاراکتر شیبااینو را توقیف کرده و گواهینامه این سگ زردرنگ را در دست دارد و با تعجب به تصویر گواهینامه‌ی او که لوگوی پرنده‌ی آبی توییتر است نگاه می‌کند. شیبا اینو در واکنش به این سردرگمی پلیس می‌گوید که «آن تصویر قدیمی است.»

ماجرای تغییر لوگوی توییتر چه بود؟

رشد اعجاب‌آور ارزش دوج کوین

تغییر به ظاهر بی اهمیت لوگوی توییتر و قرار گرفتن نماد ارز دیجیتال دوج کوین به جای پرنده‌ی آبی معروف، باعث شد تا ارزش دوج کوین در مدت بسیار کوتاهی تا ۳۰ درصد افزایش یابد. قیمت دوج‌کوین پس از این تغییر از حدود ۰.۰۷ دلار به ۰.۱ دلار رسید. بالاترین ارزش این ارز از نوامبر سال گذشته بوده است.

حساب رسمی ارز دیجیتال دوج کوین در توییتر هم با انتشار پستی با ذوق زدگی نسبت به این تغییر لوگو واکنش نشان داد. حساب دوج کوین نوشت: «چقدر ارز، وای. چقدر کوین. چقدر پول. چقدر کریپتو»

حمایت ماسک از دوج کوین، اما فراتر از توییت‌های حمایتی او در شبکه‌های اجتماعی است. در دسامبر سال ۲۰۲۱ شرکت خودروسازی تسلا که مالک آن ایلان ماسک است اعلام کرد که پرداخت توسط رمزارز دوج کوین را برای برخی از کالاهایش می‌پذیرد. پس از این اعلام، ارزش دوج کوین بیش از ۲۰ درصد افزایش یافت. بررسی‌ها نشان می‌دهد حمایت کمپانی تسلا از دوج کوین تنها به پذیرش پرداخت محدود نمی‌شود و این خودروساز رمزارز دوج کوین را به عنوان دارایی دیجیتال در حساب هایش نگهداری می کند.

پرونده شکایت علیه ماسک روی میز دادگاه

تغییر جنجالی لوگوی توییتر تنها چند روز پس از طرح اتهام علیه ایلان ماسک به دلیل اجرای یک "طرح هرمی" برای افزایش ارزش دوج کوین صورت گرفته است. ماسک پس از طرح این دعوی، از دادگاه درخواست کرده که شکایت سرمایه‌گذاران دوج کوین علیه او به مبلغ ۲۵۸ میلیارد دلار را رد کند.

شاکیان این پرونده ادعا می‌کنند که ماسک از موقعیت خود به عنوان ثروتمندترین مرد جهان و نفوذش در شبکه‌های اجتماعی سواستفاده کرده و با علم بر اینکه دوج کوین یک رمزارز بی پشتوانه است، از سال ۲۰۱۹ تاکنون دست به تبلیغات گسترده حول این ارز دیجیتال زده و باعث افزایش ۳۶ هزار درصدی ارزش این رمز ارز شده است.

با وجود رضایت طرفداران دوج کوین از توییت‌های گاه و بیگاه ایلان ماسک که به برخی از فعالان بازار کریپتو سود زیادی رسانده، اما بسیاری دیگر از فعالان حوزه رمزارز از توییت‌های حمایتی ایلان ماسک از میم کوینی که پشتوانه بنیادینی ندارد انتقاد می‌کنند. منتقدان می‌گویند ماسک با توییت کردن یا صحبت کردن در مورد دوج کوین اقدام به تشویق کاربران به خرید یا فروش دارایی هایشان می‌کند و در نتیجه‌ی ایجاد نوسان‌های شدید، پول سرمایه‌گذاران خُرد از بین می‌رود. بنابر آمار منتشر شده توسط وبسایت CoinMarketCap.com، دوج کوین در رده هشتمین رمز ارز با ارزش بازار کریپتو قرار دارد.

وکلای ماسک: توییت‌های ایلان احمقانه است

وکلای ماسک معتقدند که توییت‌های «بی‌ضرر و اغلب احمقانه» ماسک باعث مطرح شدن این اتهام‌ها شده و در این باره گفته‌اند که انتشار توییت‌های حمایتی از دوج کوین یا انتشار تصاویر خنده دار درخصوص این رمزارز که بازاری با ارزش ۱۰ میلیارد دلار دارد عملی غیرقانونی نیست و دادگاه باید به خیال پردازی شاکیان پایان داده و اتهام‌ها علیه ماسک را رد کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که نمی‌توان از تاثیر ایلان ماسک بر بازار دوج کوین صرف‌نظر کرد و ممکن است که این اقدامات او تنها یک شوخی ساده باشد، اما توییت‌های ثروتمندترین فرد جهان با واکنش کاربران و سرمایه گذاران بسیاری مواجه می‌شود و هر بار که او دست به توییترش می‌برد و در مورد دوج کوین می‌نویسد، فارغ از اینکه موضوع توییت‌های او شوخی باشد یا کاملا جدی، می‌بینیم که بازار بزرگ رمزارز‌ها دچار تکان‌های قیمتی شدیدی می‌شود. با این وجود امروز دوباره نشان آشنای توییتر جایگزین گرگ ایلان ماسک شد.