به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از میزان، قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی، در رابطه با وضعیت رشد اقتصادی کشور گفت: رشد اقتصادی کشور در فصل پاییز ۵.۳ درصد و بدون نفت ۴.۵ درصد بوده است. این در حالی است که در سال گذشته ۴.۸ درصد بوده است.
وی اظهار کرد: در سالجاری نیز در فصل اول رشد اقتصادی ۲.۲ درصد و فصل دوم ۳.۶ درصد بوده است که نشاندهنده رشد فزاینده در سالجاری است.
گروه کشاورزی ۱.۱ درصد، گروه نفت ۱۵.۴ درصد، گروه صنایع و معادن ۸.۹ درصد، بخش صنعت ۱۱.۶ درصد و بخش خدمات ۳.۳ درصد رشد داشته است.
قربانی همچنین گفت: در ۹ ماهه امسال رشد اقتصادی ۳.۷ درصد بوده و بدون نفت نیز ۳.۲ درصد ثبت شده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اجزای هزینه ناخالص داخلی تصریح کرد: در پاییز امسال مصرف خصوصی ۱۱.۳ درصد رشد داشته و در ۹ ماهه امسال ۷.۷ درصد بوده است، در حالی که در سال گذشته این رقم ۲.۹ درصد بوده است.
مصرف دولتی در فصل سوم ۱۶ درصد رشد داشته است. رشد سرمایهگذاری یا تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سه ماهه سوم ۱۶.۶ بوده، در حوزه ماشینآلات ۲۸.۳ درصد و در حوزه ساختمان ۶.۹ درصد بوده است.
به گفته وی نرخ تورم در بهمن ۴۳.۶ درصد ثبت شده است. در حوزه تحولات نرخ تورم تولیدکننده نیز ۳۶.۱ درصد بوده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اثرگذاری التهابات در بازار بر نرخ تورم در ماههای گذشته، افزود: با تحولات و برنامه ریزیهای بانک مرکزی امیدواریم تورم کنترل شود.
در سالجاری نیمی از نرخ تورم ناشی از شوکهای ارزی بوده است و در سال آینده این اتفاق تخفیف پیدا خواهد کرد.
قربانی همچنین اظهار کرد: در اسفند سال ۱۴۰۰ رشد نقدینگی ۳۹ درصد ثبت شده که این عدد در بهمن سالجاری ۲۶.۳ درصد بوده است.