جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۳
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس:

۹۷ درصد داروی مصرفی کشور تولید داخل است

۹۷ درصد داروی مصرفی کشور تولید داخل است
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: ۹۷ درصد داروی مصرفی کشور تولید داخل است، اما سالانه ارز بسیاری برای مواد اولیه هزینه می‌شود.
کد خبر : ۶۱۳۹۴۸

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از مهر، حسینعلی شهریاری ظهر پنج شنبه در آئین افتتاح خط تولید مواد اولیه داروی استامینوفن با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار کرد: در هر حاکمیتی تأمین امنیت و سلامت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است و خوشبختانه امنیت کشور به همت شهدا و رزمندگان و در رأس آن‌ها شهید سلیمانی و سربازان گمنام امام زمان حاصل شده است و در بحث سلامت نیز موفقیت‌هایی حاصل شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی افزود: افزایش قیمت دارو به کرات مطرح شده است و در تمام جلسات بدون استثنا مشکلات حوزه سلامت به رئیس جمهوری منتقل شده است و دستوراتی هم از سوی وی داده می‌شود، اما چالش‌ها همچنان وجود دارند و نتوانسته ایم در مفهموم سلامت به نتیجه‌ای مشخص با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برسیم.

وی ادامه داد: در قانون مقرر شد که ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار توسط بانک مرکزی برای تأمین نقدینگی شرکت‌های دارویی اختصاص داده شود و ارز مورد نیاز به موقع تأمین شود، اما این امر محقق نشد.

شهریاری اضافه کرد: از مهرماه ۱۴۰۰ نگرانی جدی در حوزه دارویی کشور را مطرح کرده ام و مکاتبات بسیاری با سران سه قوه داشتم. تمام مشکلات امروز در صنعت دارویی کشور از سال گذشته در حال مطرح شدن است.

وی با بیان اینکه ۹۷ درصد داروی مصرفی کشور تولید داخل است، اما سالانه ارز بسیاری برای مواد اولیه هزینه می‌شود، گفت: شاید حدود ۷۰ درصد مواد اولیه از چین و هندوستان وارد می‌شود و این مواد براساس ارز در اختیار تأمین می‌شود، البته مواد اولیه‌ای که چین به اروپا می‌دهد به دلیل دریافت پول بیشتر، مرغوب‌تر است.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله دارو بسیار حساس است و نمی‌توان با آن بازی کرد، گفت: متأسفانه با سازمان برنامه و بودجه به یک زبان مشترک نرسیده ایم و در سال آینده قطعاً در بحث دارو با چالش جدی روبرو خواهیم بود، ارز مورد نیاز تأمین دارو امسال به صورت کامل تخصیص نیافت در حالی که باید مشکلات را پذیرفت.

وی افزود: در سال آینده در حوزه تجهیزات پزشکی مشکل جدی خواهیم داشت و امروز این مسئله را اعلام می‌کنیم که در سال آینده نگویند چرا نگفتید و اگر ارز مورد نیاز تأمین نشود به چالش بر می‌خوریم.

شهریاری با بیان اینکه سه میلیارد دلار برای تجهیزات در نظر گرفته شده است تا بتوان بخشی از نیاز‌ها را رفع کرد، گفت: بیمه‌ها محدودیت‌هایی دارند که نمی‌توانند خلق پول کنند و پیشنهاد شد که این حوزه از ریال جدا شود تا مشکلاتش رفع شود، اما متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد.