جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۱

اولیانوف: برخی از کشورهای عضو آژانس همیشه اطلاعات حساس را افشا می‌کنند

اولیانوف: برخی از کشورهای عضو آژانس همیشه اطلاعات حساس را افشا می‌کنند
مذاکره کننده هسته‌ای روسیه در واکنش به افشای اطلاعات هسته‌ای ایران در رسانه‌های غربی نوشت: «به احتمال زیاد می‌توانیم کشور‌های عضوی را شناسایی کنیم که اطلاعات محرمانه را به منظور پیچیده‌تر کردن بحث‌ها در شورای حکام آژانس افشا می‌کنند.»
کد خبر : ۶۱۳۴۱۸

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم، میخائیل اولیانوف، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای روسیه در واکنش به افزایش دوربین‌های نظارتی در تاسیسات هسته‌ای ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در توئیتی نوشت: «حذف دوربین‌ها (نظارتی آژانس) از تاسیسات هسته‌ای ایران نتیجه قطعنامه سه کشور اروپایی با حمایت آمریکا در شورای حکام علیه ایران بود.»

وی افزود: «جبران این اشتباه استراتژیک غیرمسئولانه کار ساده‌ای نیست.»

اولیانوف همچنین درباره افشای اطلاعات هسته‌ای ایران در رسانه‌های غربی نوشت: «برخی از کشور‌های عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همیشه اطلاعات حساس را افشا می‌کنند. این تقصیر دبیرخانه آژانس نیست.»

وی تاکید کرد: «به احتمال زیاد می‌توانیم کشور‌های عضوی را شناسایی کنیم که اطلاعات محرمانه را به منظور پیچیده‌تر کردن بحث‌ها در شورای حکام آژانس افشا می‌کنند.»

در پایان سفر ۲ روزه «رافائل گروسی» به تهران و دیدار و مذاکره با مقامات عالی‌رتبه کشور، سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بیانیه مشترکی صادر کردند.

این نشست‌های سطح بالا به اهمیت برداشتن گام‌هایی به‌منظور تسهیل همکاری‌های گسترده‌تر جهت تسریع در حل مسائل پادمانی باقی‌مانده به‌نحو مقتضی، پرداخت.

دو طرف اعتقاد دارند که چنین تعاملات مثبتی می‌تواند راه را برای توافق‌های گسترده‌تر میان دولت‌های عضو هموار نماید.

۱. تعاملات بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران با روحیه همکاری و با رعایت کامل صلاحیت‌های آژانس و حقوق و تعهدات جمهوری اسلامی ایران بر اساس موافقتنامه‌های جامع پادمانی صورت خواهد پذیرفت.

۲. در خصوص مسائل پادمانی باقی‌مانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر به‌منظور رسیدگی به مسائل پادمانی باقی‌مانده اعلام کرد.

۳. ایران به‌صورت داوطلبانه به آژانس اجازه می‌دهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن طی یک نشست فنی که به‌زودی در تهران برگزار می‌شود، میان دو طرف مورد توافق قرار خواهد گرفت.