شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۷

حضرت علی اکبر (ع)؛ شبیه ترینِ مردم به پیامبر (ص)

حضرت علی اکبر (ع)؛ شبیه ترینِ مردم به پیامبر (ص)
امام حسین (ع) فرمودند:«خداوندا! گواه باش که جوانى براى جنگ با آنان می‌رود که شبیه‌ترینِ مردم به پیامبرت از جهت صورت و سیرت و سخن گفتن است.»
کد خبر : ۶۱۳۲۴۲

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران، درباره زاد روز ولادت حضرت علی اکبر (ع)، فقط در کتاب «مقتل الامام الحسین» تألیف علامه عبدالرزاق مقرم و کتاب دیگر او به نام؛ «علی اکبر» آمده است: «حضرت علی اکبر (ع) در ۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری متولد شدند.»

حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام حسین (ع) و حضرت لیلا (س)؛ دختر ابو مرّة بن عروة بن مسعود ثقفی بوده اند.

حضرت على اکبر (ع) از نظر صورت و سیرت و سخن گفتن، به حدّى شبیه پیامبر خدا (ص) بودند که هر کسی شوق دیدار حضرت محمد (ص) را داشت، به ایشان می‌نگریست؛ به طوری که بر اساس روایتی، پدر بزرگوارشان، هنگام رفتن ایشان به میدان نبرد، فرمودند: «خداوندا! گواه باش که جوانى براى جنگ با آنان می‌رود که شبیه‌ترینِ مردم به پیامبرت (ص) از جهت صورت و سیرت و سخن گفتن است.» «و ما هرگاه مشتاق دیدار پیامبر تو (ص) می‌شدیم، به او نگاه می‌کردیم.»

حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، سخنزان مذهبی، درمورد شخصیت و زندگی نامه حضرت علی اکبر (ع) بیان کرد: تاریخ، چندان درمورد جزئیات زندگی حضرت علی اکبر (ع) چیزی ننوشته است، ولی آن چه که اغلب تاریخ نویسان درمورد ایشان گفته اند، این است که در اواخر خلافت خلیفه سوم یعنی حدود سال ۳۴ به دنیا آمدند که اگر این طور بوده باشد سن حضرت علی اکبر (ع) در واقعه کربلا ۲۷ سال بوده است و امام سجاد (ع) فرموده اند این برادر از بنده بزرگتر بوده است. چون وقتی در مجلس دشمن، یزید پرسید: مگر علی بن الحسین (ع) در کربلا کشته نشده است؟ شما می‌گویید این آقا، علی بن الحسین (ع) است. امام سجاد (ع) هم فرمودند: من یک برادر داشته ام که از خودم بزرگ‌تر بودند.

به گفته این سخنران مذهبی، در زیارت نامه امام جعفر صادق (ع) به حضرت علی اکبر (ع) فرموده اند: السلام علیک یا ابوالحسن که کلمه ابوالحسن نشان می‌دهد ایشان دارای همسر و فرزند بوده اند و برخی از منابع گفته اند که همسر ایشان در کربلا هم حضور داشته اند.

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: برای مادر حضرت علی اکبر (ع) سه نام گفته اند: لیلا، ام لیلا و آمنه و آقای مطهری معتقد بودند که مادر حضرت (ع) در کربلا حضور نداشتند و آ شیخ عباس قمی رحمت الله علیه هم به این موضوع اذعان کرده اند و حتی گفته شده است که مادر حضرت علی اکبر (ع) قبل از ایشان از دنیا رفته بوده اند.

این سخنران مذهبی گفت: با توجه به این که منابع تاریخی، هر قدر قدیمی‌تر باشندبیشتر مورد اعتماد هستند، در برخی از منابع متأخر و نه کهن، گفته اند که مادر حضرت علی اکبر (ع) در کربلا حضور نداشتند. اما باید گفت عروة بن مسعود، جدّ مادر حضرت علی اکبر (ع) بوده اند که پیامبر اکرم (ص) درمورد ایشان فرمودند: مثَل او مثَل شهید آل یاسین است که در قرآن بیان شده است.

او ادامه داد: این شخصیت بزرگوار، رئیس قبیله طائف بود که همه کافر بودند، اما او به پیامبر (ص) فرمود اجازه می‌دهید به آن جا بروم و آن‌ها را به اسلام دعوت کنم؟ پیامبر (ص) فرمودند به حرف شما گوش نمی‌دهند. ایشان گفت که من رئیس آن‌ها هستم. از اینزو، عروة بن مسعود بالای پشت بام طائف رفت و اذان گفت و مردم طائف هم، او را کتک زدند و به شهادت رساندند. به همین دلیل، جدّ مادری حضرت علی اکبر (ع) از شهدای بزرگ اسلام بوده اند که پیامبر اکرم (ص) از ایشان تجلیل کردند.

حجت الاسلام رفیعی بیان کرد: علی بن الحسین (ع)، شخصیتی است که در زیارت عاشورا دو بار به ایشان سلام می‌دهیم السلام علی الحسین (ع) و علی علی بن الحسین (ع) که منظور از علی بن الحسین، حضرت علی اکبر (ع) است و یک بار هم به عنوان اولاد امام حسین (ع) به این جوان رشید و رعنای کربلا سلام می‌دهیم و می‌گوییم و علی اولاد الحسین (ع).

این سخنران مذهبی افزود: حضرت علی اکبر (ع)، از امام حسین (ع) و دین اسلام دفاع کردند و رجزخوانی ها، ادب، تواضع و دینداری داشته اند و وقتی اباعبدالله الحسین (ع)، این فرزند رشید خود را به میدان فرستادند، یک آیه قرآن، پشت سر ایشان خواندند و چند جمله درمورد حضرت علی اکبر (ع) فرمودند که یکی از معروف‌ترین جملات این است خداوندا! این پسر من از نظر چهره، خُلق و صحبت کردن شبیه به جدّم حضرت رسول (ص) است.