جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۵

اهدای خون در ایران ۲ برابر بیشتر از کشورهای منطقه است

اهدای خون در ایران ۲ برابر بیشتر از کشورهای منطقه است
مصطفی جمالی با بیان این که میانگین نرخ اهدای خون به ازای هر هزار نفر جمعیت در کشور‌های با درآمد متوسط به بالا ۱۶.۴ در هزار و در کشور‌های عضو مدیترانه شرقی ۱۴.۴ در هزار است، این نرخ را در جمهوری اسلامی ایران در حدود ۲ برابر بیشتر و معادل ۲۵ در هزار عنوان کرد.
کد خبر : ۶۱۱۱۸۵

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از خبرگزاری دانشجو، مصطفی جمالی، روز سه شنبه در نخستین اجلاس مدیران انتقال خون کشور‌های عضو گروه ۵ و بیست و پنجمین نشست کارشناسان ارشد کشور‌های عضو گروه ۵ در حوزه سلامت، افزود: هدف این اجلاس، شناخت ظرفیت هریک از کشور‌های عضو و بیان مشکلات موجود در آن‌ها و در نهایت بهره مندی از همه ظرفیت‌ها و نیز امکانات سازمان جهانی بهداشت در جهت رفع این مشکلات است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در ادامه بیان کرد: مشترکات تاریخی، فرهنگی، دینی و نژادی موجود بین اعضا، زمینه مناسبی را در مسیر تحقق این مهم فراهم می‌آورد و باید به عنوان عاملی بسیار مهم در برنامه ریزی‌های آتی دبیرخانه جی ۵ لحاظ شود.

جمالی تصریح کرد: سازمان انتقال خون ایران حدود ۵۰ سال پیش به عنوان سازمانی ملی تاسیس شد و از آن زمان تاکنون به صورت فزاینده ای، پیشرفت‌های قابل توجهی در تمامی ابعاد طب انتقال خون داشته که یکی از مهمترین آنها، تحقق شاخص اهدای خون صد درصد داوطلبانه از سال ۲۰۰۷ است.

نقش کیفیت فرآورده‌های خونی در نظام‌های سلامت اثبات شده است

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: امروزه نقش کیفیت فرآورده‌های خونی به عنوان یکی از مهمترین راهبرد‌های علمی روزآمد در طب نوین انتقال خون و در راستای بهبود نتایج درمانی بیماران نیازمند به دریافت خون و فرآورده‌های سلولی آن در نظام‌های پیشرفته سلامت در دنیا، اثبات شده است.

حسینعلی شهریاری اظهار کرد: بهره گیری از فناوری‌های نوین در ارتقای کیفی فرآورده‌های خون که بتواند از بار واکنش‌های ناخواسته ناشی از تزریق خون و محصولات خون بکاهد، دچار تحولی بنیادین شده است.

وی افزود: شواهد علمی زیادی در عرصه‌های ملی و بین المللی، وجود دارد که نشانگر موفقیت‌های بی شمار سازمان انتقال خون ایران به ویژه در دستیابی به شاخص‌های تضمین کیفیت محصولات خون مورد نیاز بیماران است.

وی ادامه داد: زیرساخت‌های موجود در کشورمان، حاکی از ظرفیت‌های بالقوه برای ارتقای بیشتر فناوری‌های نوین و بهبود کیفیت بیش از پیش محصولات تولیدی از فرآورده‌های خون است که امیدواریم با حمایت سازمان‌های بین المللی متولی سلامت به ویژه سازمان جهانی بهداشت به موفقیت‌های بیشتر دست یابیم.