جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶
وزیر ارتباطات خبر داد:

استفاده از سرریز فناوری فضایی در صنایع با دستور رییس جمهوری/ اتاق شیشه‌ای دولت

استفاده از سرریز فناوری فضایی در صنایع با دستور رییس جمهوری/ اتاق شیشه‌ای دولت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از دستور رییس‌جمهوری برای استفاده از سرریز فناوری پیشرفته فضایی در دیگر صنایع خبر داد و گفت: با راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، دولت به یک اتاق شیشه‌ای تبدیل شده و این می‌تواند زمینه‌های فساد را از میان بردارد.
کد خبر : ۶۱۰۴۲۸

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایرنا، «عیسی زارع‌پور» شب گذشته در گفتگوی تلویزیونی خود با اشاره به نخستین پرتاب ماهواره بومی با ماهواره‌بر بومی در ۱۴ بهمن ۱۳۸۷ اظهار کرد: این اولین قدم برای ورود به باشگاه فضایی و به جمع کشور‌هایی بود که چرخه کامل صنعت فضایی را در اختیار دارند و اگر بخواهیم به یک قدرت برتر تبدیل شویم باید با شتاب این مسیر را ادامه دهیم.

وی با اعلام اینکه در یک سال اخیر ۶پرتاب فضایی در کشور انجام شده است که تاکنون سابقه نداشته است، افزود: بخشی از این پرتاب‌ها تحقیقاتی و بخشی نیز عملیاتی بوده است.

زارع‌پور با گرامیداشت یاد شهید طهرانی مقدم و شهدای سازمان فضایی تصریح کرد: در این مسیر باید قدردان ایثارگری و تلاش شهدایی باشیم که باعث شدند ما به جایگاه کنونی در صنعت فضایی دست پیدا کنیم.

توجه ویژه دولت سیزدهم به صنعت فضایی

وزیر ارتباطات با اشاره به یکی از هدف‌های تعیین شده در برنامه ۱۰ ساله فضایی برای دستیابی به مدار ژئو (مدار بیش از ۳۶ هزار کیلومتر) اظهار کرد: در دولت سیزدهم برنامه داریم برای دستیابی به این مدار در ابتدا پرتاب‌های تحقیقاتی را انجام دهیم و مطابق اهداف برنامه ۱۰ ساله فضایی باید با یک ماهواره بر بومی، یک ماهواره بومی را در مدار ژئو قرار دهیم.

وی از اهتمام رییس جمهوری برای پیگیری پیشرفت‌های صنعتی فضایی یاد کرد و افزود: آقای رییس جمهوری شخصاً پیگیر پیشرفت صنعت فضایی هستند و بار‌ها از بنده در این مورد سوال کردند و خوشبختانه بعد از یک دوره ۱۰ساله فترت، شورای‌عالی فضایی در کمتر از یک سال گذشته دو بار به ریاست رییس جمهوری تشکیل جلسه داده و این نشان دهنده توجه ویژه دولت سیزدهم به صنعت فضایی است.

تا پایان سال پرتاب یک ماهواره دیگر داریم

زارع‌پور با بیان اینکه تلاش داریم تا پایان سال یک پرتاب دیگر داشته باشیم، گفت: پرتاب هر ماهواره برای ما اقتداری به همراه دارد و نشان می‌دهد که چطور جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم‌ها به این مرحله رسیده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه فناوری‌های فضایی بالاترین استاندارد‌ها را دارد و از پیچیده‌ترین فناوری‌ها برخوردار است، خاطرنشان کرد: موضوع دیگر سرریز فناوری‌های پیشرفته فضایی در صنعت‌های دیگری، چون لوازم خانگی و خودروسازی است که بنا به دستور رییس جمهور باید با همکاری با وزارت صمت نسبت به احصای کاربرد فناوری‌های فضایی در بخش‌های دیگر اقدام شود که البته بخشی از آن انجام شده و بخشی دیگر نیز در دست اقدام است.

وی به تنوع کاربرد‌های فناوری‌های فضایی اشاره کرد و افزود: یکی از کاربرد‌های فناوری‌های فضایی استفاده در شناسایی پدیده زمین‌خواری است که هم اکنون در پنجره واحد زمین این موضوع در دست اقدام است و به‌زودی با استفاده از تصاویر ماهواره خیام امکان شناسایی ساخت و ساز‌های غیرمجازی که در نقاط مختلف صورت می‌گیرد با بهره‌گیری از تحلیل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی فراهم خواهد شد.

۱۰۰ شرکت دانش بنیان به صنعت فضایی کمک می‌کنند

زارع‌پور با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان به صنعت فضایی کمک می‌کنند، تصریح کرد: بدون حضور بخش خصوصی این دستاورد‌ها در حوزه فضایی حاصل نمی‌شود و باید برای اقتصادی کردن این صنعت بیشتر از بخش خصوصی استفاده شود.

وزیر ارتباطات استفاده از فناوری فضایی در حوزه کشاورزی را باعث ارتقای بهره‌وری در کشت محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: با استفاده از این فناوری می‌توانیم با دقت بالایی اقدام به تخمین میزان کشت محصولات مختلف کشاورزی کرد.

وی در ادامه در تشریح دستاورد‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال‌های بعد از انقلاب به دستیابی به دانش تعمیر فیبر‌های دریایی دارای برق اشاره و خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۲۹ میلیون مشترک تلفن ثابت و بیش از ۱۴۵ میلیون مشترک فعال تلفن همراه در کشور داریم که البته به دلیل تمرکز توجه‌ها بر توسعه ارتباطات همراه بخصوص در یک دهه گذشته، در حوزه ارتباطات ثابت عقب‌ماندگی‌هایی داریم که تلاش داریم با اجرایی کردن طرح توسعه ارتباطات مبتنی بر فیبرنوری که از یک سال گذشته آغاز شده است، این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.

۹۰ درصد روستا‌های بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت متصل شدند

زارع‌پور با بیان اینکه تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری برای استفاده مردم از سرعت‌های چند صد مگابیتی فراهم می‌شود، تصریح کرد: هم اکنون قریب به ۲ و نیم میلیون پوشش مبتنی بر فیبرنوری ایجاد و سال آینده بخش عمده‌ای از هدف‌گذاری انجام شده، محقق می‌شود.

وزیر ارتباطات با اعلام اینکه هم اکنون نزدیک به ۹۰ درصد روستا‌های بالای بیست خانوار به اینترنت پرسرعت متصل شده‌اند، گفت: بعد از ایجاد پوشش صددرصدی روستا‌ها تا هفته دولت سال آینده، در گام بعد ارتقای کیفیت پوشش ایجاد شده را در روستا‌های سراسر کشور دنبال می‌کنیم.

اتصال ۹۲ درصد دستگاه‌ها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

وی با بیان اینکه در ابتدای امسال ۱۶ اولویت بومی سازی را اعلام کردیم و شرکت‌های دانش بنیان در حال کار روی آن‌ها هستند، اظهار کرد: تا الان حدود ۹۲ درصد دستگاه‌های کشور به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده‌اند و بیش از ۳۰ درصد خدمات خود را از این طریق ارایه می‌دهند و برنامه داریم تا سال آینده ضمن ارایه صددرصدی خدمات دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ۲۰ درصد از این خدمات هوشمندسازی شود که یعنی با یک بار احراز هویت، برای ارایه خدمات مدارک هویتی دریافت نشود و تمام استعلامات بدون نیاز به حضور فیزیکی انجام شود.

زارع‌پور، راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند را تبدیل دولت به یک اتاق شیشه‌ای دانست و تصریح کرد: با این کار ضمن کاهش جدی مراجعات که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه و مصرف انرژی می‌شود، زمینه‌های فساد از میان برداشته می‌شود.

وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به استفاده چشمگیر مردم از پلتفرم‌های داخلی، گفت: با حمایت‌های وزارت ارتباطات و دیگر دستگاه‌ها و همچنین به همت جوانان متخصصی که در شرکت‌های دانش بنیان مدیریت این پلتفرم‌ها را برعهده دارند، هم اکنون پلتفرم‌های داخلی پاسخگوی نیاز مردم هستند و روزانه میلیون‌ها کاربر از آن‌ها استفاده می‌کنند.