چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
وزیر نیرو مطرح داد:

ورود نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بازار بورس/ رشد چشمگیر نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۲

ورود نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بازار بورس/ رشد چشمگیر نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۲
وزیر نیرو از ورود انرژی تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بورس با هدف رونق و سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه خبر داد.
کد خبر : ۶۰۹۷۹۳

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، دکتر علی‌اکبر محرابیان ۱۳ بهمن ماه در حاشیه افتتاح نیروگاه خورشیدی پاسارگاد دامغان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود طی یک سال آتی شاهد رشد چشمگیر تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی شده از سال ۴۰۲ تمامی انرژی تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر از بورس ارائه شود ادامه داد: قیمت انرژی تولیدی این نیروگاه‌ها با ورود به بورس، در تابلو بورس درج و با تضمین حداقل سود و بازگشت سرمایه، قیمت پایه در تابلو درج و از این طریق زمینه برای سرمایه گذاری بیشتر در این صنعت فراهم می‌شود.

وزیر نیرو با اشاره به تضمن بازگشت سرمایه و سوده شدن سرمایه گذاری در این بخش پیش‌بینی کرد: رقابت و سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار افزایش یابد.

محرابیان با بیان اینکه برنامه ریزی خوبی در این بخش در کشور صورت گرفته گفت: تلاش شده با استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید بستری فراهم شود که کل سرمایه گذاری به همراه حداقل سود به سرمایه گذاران برگردد.

وی تنها راه توسعه این صنعت را سوده کردن آن دانست و ادامه داد: خوشبختانه سرمایه گذاران و صنایع بزرگی همچون شرکت‌های فولادی و معدنی به این عرصه وارد شدند و همین نویددهنده رشد و توسعه این بخش است.

وزیر نیرو از سال آینده به عنوان سال توسعه این نیروگاه‌ها در سطح کشور نام برد و اظهار کرد: البته به موازات راه اندازی این نیروگاه‌ها از نیروگاه‌های موردی و کوچک مقیاس نیز غافل نشدیم.

محرابیان طراحی نیروگاه‌های ۵ کیلوداتی در منازل را از جمله دیگر تلاش‌های این وزارتخانه برای افزایش سرمایه گذاری در بخش انرژی‌های پاک خواند و افزود: در این طرح زمینه درآمدزایی برای خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از طریق نصب پنل خورشیدی بر بام منزلشان فراهم شده است. ضمن اینکه تسهیلات قرض الحسنه خوبی در این بخش نیز فراهم شده و برق تولیدی آن‌ها نیز خرید تضمینی شده است.

این عضو کابینه تصریح کرد: مهمترین مولفه برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور این است که شرایطی فراهم نیم که سرمایه گذاری در این بخش دارای صرفه اقتصادی باشد. خوشبختانه با برنامه ریزی که صورت گرفته این مهم تضمین شده است.

وی با اشاره به راه اندازی نیروگاه ۱۰ مگاواتی دامغان گفت: میزان تولید برق این نیروگاه به تنهایی بیش از مصرف برق خانگی شهر دامغان است؛ و در مجموع برق خانگی و صنعت و... حدودا ۶۰ تا ۷۰ درصد نیاز شهرستان به انرژی را تامین می‌کند.

محرابیان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با مزیت هاای این نیروگاه اظهار کرد: مهمترین مزیت این نیروگاه این است که برخلاف نیروگاه‌های حرارتی که آب زیادی مصرف می‌کنند، نیاز به هیچگونه آب مصرفی ندارد. مزیت دیگر آن این است که نیاز به سوخت ندارد و مهمتر از این دو مزیت این نیروگاه‌ها این است که دوستدار محیط زیست هستند و هیچگونه آلایندگی در محیط زیست ایجاد نمی‌کنند.

وی از کشورمان به عنوان یک جغرافیای مستعد برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نام برد و بیان کرد: کشور ما دارای گستره بسیار وسیعی است و اراضی مستعد زیادی برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر دارد. ضمن اینکه به طور متوسط کشور ما بیش از ۳۰۰ روز تابشی دارد.
این عضو کابینه سیزدهم با اشاره به بهره مندی نیروگاه دامغان از تکنولوزی‌های نوین گفت: صفحات این نیروگاه متحرک هستند و متناسب با شعاع تابش خورشیدی تغییر می‌کنند و همین راندمان این نیروگاه را افزایش می‌دهد.

وزیر نیرو با بیان اینکه تولید برق در این نیروگاه هم در رو و هم در پشت صفحات صورت می‌گیرد اضافه کرد: وقتی خورشید به این صفحات می‌تابد نور خورشیدی با برخورد به رنگ سفیدی که ریر صفحات طراحی شده بازتابش می‌یابد و از همین رو علاوه بر تولید برق از طریق تابش به سطح بالایی پنل، با بازتابش آن، در پست صفحات نیز زمینه تولید انرژی فراهم می‌شود و از همین رو میزان تولید انرژی در این صفحات متحرک و دو سویه به مراتب بیشتر است.