جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۱

این افراد نباید زنجبیل مصرف کنند

این افراد نباید زنجبیل مصرف کنند
زنجبیل گیاهی است که به دلیل مزایا و عطر مناسبش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، اما جدا از خواص فوق العاده اش، مضراتی را هم به همراه دارد که خوب است بدانید.
کد خبر : ۶۰۸۶۷۲

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از نمناک، زنجبیل گیاهی است که به دلیل عطر و طعم عالی، به عنوان ادویه ای دلپذیر مورد استفاده قرار می گیرد و در سال های اخیر به عنوان یکی از بهترین گیاهان برای تسریع متابولیسم، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان بیماری های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است.

ریشه این گیاه برای درمان مشکلات معده، اسهال، تهوع و استفراغ و بسیار موثر است و همچنین برای پیشگیری از سرطان یا بعد از عمل جراحی بسیار مفید است و دیگر خواصی دارد که در ادامه خواهید خواند و سپس با عوار زنجبیل آشنا خواهید شد.

نگاهی کلی به خواص و مزایای زنجبیل برای سلامتی

تنظیم متابولیسم و کمک به کاهش وزن
تسکین سردرد
تسکین مشکلات معده
کاهش اشتها
درمان استفراغ و حالت تهوع
مبارزه با آسم
مبارزه با احتقان
کاهش درد مفاصل
برطرف کننده سرگیجه
تسکین سرماخوردگی
مبارزه با آنفولانزا

اگرچه زنجبیل دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری است اما مصرف بیش از حد آن یا تداخل دارویی، باعث برخی عوارض جانبی خواهد شد. برخی افراد ممکن است نسبت به عطر و طعم آن حساس باشند و برخی دچار درد معده، اسهال و سوزش سردل شوند، اگرچه این موارد بسیار نادر است. در این قسمت افرادی که نباید زنجبیل مصرف کنند را معرفی خواهیم کرد:

۱. افرادی که در طول دوران قاعدگی، خونریزی بیش از حد دارند

زنجبیل یک عامل گشاد کننده عروق است، بنابراین مصرف بیش از حد آن در دوران قاعدگی، میزان خونریزی را افزایش می دهد پس خانم هایی که پریود سنگین را تجربه می کنند، بهتر است در مصرف زنجبیل دقت کنند.

۲. زنان حساس باردار و شیرده

ریشه زنجبیل حاوی محرک هایی است که باعث انقباضات زودرس می شود و همچنین بر روی هورمون های جنسی جنین هم تاثیر می گذارد، بنابراین از مصرف زنجبیل به خصوص در هفته های آخر بارداری پرهیز کنید و از طرف دیگر، عقاید و باورها در مورد مصرف زنجبیل در دوران شیردهی به دو دسته تقسیم می شود.

افرادی که معتقدند زنجبیل در دوران شیردهی کاملا امن است و افرادی که عقیده دارند مصرف آن در این دوران روی سیستم گوارش کودک تاثیر می گذارد. اگر شک دارید، بهتر است که زنجبیل را در این دوران مصرف نکنید یا این که با پزشکی مشورت کنید که در مورد آخرین تحقیقات در این مورد مطلع باشد.

۳. افرادی که نیاز به افزایش وزن دارند

خواص زنجبیل برای لاغری و کاهش وزن جزو مهم ترین فواید آن است، پس افرادی که نیاز به افزایش وزن دارند، نباید از زنجبیل استفاده کنند زیرا زنجبیل یک تسریع کننده عالی برای متابولیسم است و به سوزاندن چربی و سرکوب اشتها کمک می کند و این ماده یکی از پرکاربردترین مواد تشکیل دهنده در هر رژیم کاهش وزن است زیرا با چاقی مبارزه می کند و بنابراین اگر می خواهید چاق شوید هرگز زنجبیل نخورید زیرا روند آن را بسیار کند می کند.

۴. افراد مبتلا به هموفیلی

زنجبیل باعث افزایش گردش خون می شود و برای پیشگیری از بیماری های قلبی مورد استفاده قرار می گیرد. این خاصیت سال های سال است که به اثبات رسیده است اما با این حال این ماده برای افرادی که به هموفیلی مبتلا هستند توصیه نمی شود زیرا هموفیلی نوعی اختلال است که مانع از لخته شدن خون می شود و زنجبیل هم این بیماری را وخیم و بدتر می کند.

در صورتی که زخم بزرگ روی بدنتان دارید و در مرحله بهبودی به سر می برید نیز نباید زنجبیل مصرف کنید زیرا باعث خونریزی شدید خواهد شد.

۵. افراد مبتلا به بیماری قلبی

همانطور که در بالا ذکر شد، زنجبیل یک ماده عالی برای پیشگیری از بیماری های قلبی است اما در صورت تشخیص مشکل در شریان ها یا رگ های خونی، مصرف بیش از حد زنجبیل برخی عوارض را به همراه خواهد داشت و اوضاع را وخیم تر می کند ، بنابراین اگر مشکل قلبی دارید زنجبیل را بیش از حد مصرف نکنید.

۶. افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند

ترکیبات فعالی که در زنجبیل وجود دارد ممکن است تاثیر برخی داروهای خاص را کاهش داده یا باعث بروز برخی عوارض جانبی شود، به خصوص اگر مبتلا به فشارخون، دیابت یا مشکلات هورمونی هستید.

مقدار مناسب مصرف زنجبیل

به طور کلی مصرف زنجبیل در حد اعتدال به بی خطر و امن است.
نباید بیشتر از ۳ گرم زنجبیل، البته آن هم با اجازه متخصص طب سنتی، در روز مصرف کنید.
برای میزان مناسب مصرف باید با پزشک مشورت کنید.
همیشه در شروع روز زنجبیل را مصرف کنید زیرا برخی مشاهدات نشان می دهد که مصرف زنجبیل در شب ممکن است باعث اختلالات درخواب شود.
در نهایت اگر متعلق به هر یک از این گروه هایی که در بالا گفته شد هستید، از مصرف زنجبیل اجتناب کنید.