جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۷

افزایش صادرات نفت ایران در ۲۰۲۲ علی‌رغم به نتیجه نرسیدن قرارداد برجام

افزایش صادرات نفت ایران در ۲۰۲۲ علی‌رغم به نتیجه نرسیدن قرارداد برجام
شرکت بین‌المللی مشاوره انرژی اس‌وی‌بی اعلام کرد صادرات نفت خام ایران در دسامبر سال گذشته میلادی بطور متوسط برابر با ۱.۱۳۷ میلیون بشکه در روز بوده‌است، یعنی ۴۲ هزار بشکه در روز بالاتر از ماه نوامبر و بالاترین رقم در سال ۲۰۲۲.
کد خبر : ۶۰۷۶۳۴

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از رویترز، صادرات نفت ایران در دو ماه پایانی سال گذشته میلادی افزایش قابل‌توجهی داشته و ۲۰۲۳ را هم علی‌رغم تحریم‌های آمریکا با قدرت شروع کرده‌است. بیشتر افزایش صادرات ایران به چین و ونزوئلا بوده‌است.

 صادرات نفت ایران از زمان خروج دونالد ترامپ از قرارداد برجام در ۲۰۱۸ و وضع دوباره تحریم‌ها محدود شده‌است. هدف از این تحریم‌ها کاهش صادرات نفت ایران و پایین آوردن درآمد دولت این کشور بوده است.

 صادرات ایران طی دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن که به‌دنبال احیای قرارداد برجام بود، افزایش یافته و به بالاترین رقم از ۲۰۱۹ رسیده است. این افزایش علی‌رغم مشکلاتی مانند توقف مذاکرات و رقابت نفت خام ارزان روسیه صورت‌گرفته است.

 شرکت بین‌المللی مشاوره انرژی اس‌وی‌بی اعلام کرد صادرات نفت خام ایران در دسامبر سال گذشته میلادی بطور متوسط برابر با ۱.۱۳۷ میلیون بشکه در روز بوده‌است، یعنی ۴۲ هزار بشکه در روز بالاتر از ماه نوامبر و بالاترین رقم در سال ۲۰۲۲.

 تحلیلگران این شرکت عقیده دارند صادرات نفت ایران در ماه جاری میلادی هم مانند ماه‌های گذشته بالا خواهد بود. تقاضای پایین‌تر در چین و عرضه نفت روسیه به این کشور یک چالش بزرگ برای ایران بوده، اما بیشتر نفت این کشور هنوز هم به خاور دور مخصوصاً چین می‌رود. ایران همچنین به ونزوئلا هم برای صادرات نفت خام کمک می‌کند.

 آدریانه واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی در کاخ سفید گفت: «آمریکا هنوز هم در اجرای تحریم‌ها قاطع است و آمار اقتصاد کلان ایران این مسئله را تأیید می‌کند. ما با کسانی که تحریم‌ها را نقض می‌کنند برخورد خواهیم کرد و تحریم‌ها علیه بخش موشکی و تجارت پهبادی ایران هم ادامه دارد».

 مؤسسه پترولجستیکس که عرضه نفت در سراسر دنیا را ردیابی می‌کند هم اعلام کرد صادرات نفت خام ایران افزایش یافته و در ماه دسامبر به بالاترین رقم از مارس ۲۰۱۹ رسیده است.

 شرکت کپلر هم صادرات نفت ایران در ماه نوامبر را ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز تخمین می‌زند، یعنی بالاترین رقم از اوت ۲۰۲۲ و تقریباً به‌اندازه آوریل ۲۰۱۹.

 وزارت نفت ایران اظهارنظری در این مورد نکرده، اما پیش‌نویس بودجه ایران براساس صادرات بالاتر یعنی ۱.۴ میلیون بشکه در روز ارائه شده‌است.

 چین بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران است. بیشتر صادرات نفت به چین با نام کشور‌های دیگر انجام می‌شود تا تحریم‌ها را دور بزنند.

 ایران همچنین نقش خود در ونزوئلا را در سال گذشته میلادی افزایش داد. ونزوئلا هم تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد. ایران محموله‌هایی از نفت خام سبک را برای پالایش و همچنین رقیق کننده‌ها را برای تولید درجات نفتی قابل صادرات به این کشور می‌فرستد.

 هیچ آمار قطعی برای صادرات نفت ایران وجود ندارد و تخمین‌ها براساس اطلاعات شرکت‌های ردیابی که شامل اطلاعات ماهواره‌ای، اطلاعات بارگیری محموله‌های نفتی در بنادر و همچنین اطلاعات فردی انجام می‌گیرد.

 شرکت ورتکسا تخمین می‌زند واردات نفت خام چین از ایران در ماه دسامبر به رکورد ۱.۲ میلیون بشکه در روز رسیده باشد، یعنی ۱۳۰ درصد افزایش نسبت‌به سال قبل‌از آن.

 صادرات نفت خام ایران پس‌از خروج ترامپ از قرارداد اتمی برجام تا ۱۰۰ هزار بشکه در ۲۰۲۰ کاهش یافت، درحالی‌که ایران در ۲۰۱۸ بیش‌از ۲.۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر می‌کرد.