پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۳

باید‌ها و نباید‌های طبقاتی شدن اینترنت

باید‌ها و نباید‌های طبقاتی شدن اینترنت
موضوع اینترنت تخصصی که با عنوان طبقاتی هم شناخته می‌شد، با گذشت بیش از سه ماه از اعمال محدودیت‌ها برروی اینترنت اکنون پررنگ شده است.
کد خبر : ۶۰۵۹۷۴

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، طی روز‌های گذشته اطلاعیه‌ای از سوی اتحادیه فناوران رایانه تهران منتشر شد که در آن گفته شده طی نامه‌نگاری و مذاکرات متعدد این اتحادیه با متولیان حوزه اینترنت کشور، پس از گذشت بیش از دو ماه از به وجود آمدن اختلال در عملکرد پلتفرم‌ها و کاهش سرعت به واسطه استفاده از فیلترشکن‌ها، مراجع ذی‌صلاح، دارندگان پروانه کسب این اتحادیه را به عنوان کارآمدترین و مشروع‌ترین فعالان حوزه فناوری به رسمیت شناخته و امکان رفع فیلتر پلتفرم‌ها را برای ایشان محقق کرده اند و به شرط قبول مسئولیت توسط صاحب پروانه هیچ محدودیتی در تعداد آی‌پی‌های اعلام شده توسط ایشان وجود ندارد.

در همین رابطه، رضا قربانی-رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی استان تهران- در گفتگو با ایسنا درباره این موضوع اظهار کرد: واقعیت این است این خبر در این حد منتشر شد که اتحادیه فناوران رایانه استان تهران که یک اتحادیه‌ای مرتبط با کافی نت و فروشگاه‌های تجهیزات کامپوتری بوده و موضوع آن زیاد مربوط به فناوری نیست و بیشتر بر حوزه تجهیزات دستگاه مصرفی فناوری نظارت دارد، چنین اطلاعیه‌ای را منتشر کرده است.  

وی افزود: این اتحادیه اعلام کرد که برای اعضای خود اینترنتی گرفته است که فیلترینگی بر روی آن اعمال نشده که همین امر هم بسیار مبهم بود. پیش از این صحبت‌هایی شده بود که اتاق اصناف و اتاق بازرگانی اقدام کرده اند برای اعضای خود اینترنت بدون فیلتر بگیرند، اما همان هم به دلیل اینکه کسی اعلام نکرده بود نمی‌شود به آن استناد کرد.

قربانی در ادامه سخنانش گفت: ما در سازمان نظام صنفی استان تهران و به صورت کلی سازمان نظام صنفی کشور اساسا رویکردمان این نیست که برویم و چنین چیزی را تثبیت کنیم، وقتی اینترنت و دسترسی به ابزار‌های پرکاربرد اینترنت قطع باشد، اما برای یک عده خاص این دسترسی و به عبارتی اینترنت طبقاتی ایجاد شود، درست نیست. آیا زمانی که دسترسی به پیام رسان خارجی در کل کشور قطع باشد، فایده‌ای دارد که عده محدودی به آن دسترسی داشته باشند؟

 وی تأکید کرد: واقعیت این است که این ابزار‌ها ابزار‌های شبکه اند یعنی همه مردم باید به آن‌ها دسترسی داشته باشند؛ بنابراین ما خواسته روشنی در این مدت در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای داشتیم و آن دسترسی آزاد به اینترنت است.

قربانی با طرح این سوال که ایجاد محدودیت برای اینترنت و ایجاد رانت برای عده خاص کمکی می‌کند؟ تصریح کرد: اتحادیه‌ها و اتاق اصناف مختارند که برای اعضای خود چنین طرحی را استفاده کنند، درواقع این موضوع به اعضا و رویکرد اتحادیه‌ها بازمی گردد، ولی ما در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای که حدود ۷۰۰۰ شرکت در کل کشور دارد، با این کار مخالفیم؛ بنابراین اینکه برای اعضای خود امتیاز‌های جدایی را دریافت کنیم به نفع اعضا و شرکت‌ها نمی‌دانیم، اینترنت طبقاتی ایده خطرناکی است.

رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی استان تهران درباره این که گفته میشود اینترنت طبقاتی با هدف ارائه خدمات در شرکت‌ها و مانند تجارت است؟ اظهار کرد: به قاطعیت می‌گویم هیچ کسب و کاری بیشتر از ۷۰۰۰ کسب و کاری که در سازمان نظام صنفی استان تهران هستند، به دسترسی آزاد اینترنت احتیاج ندارند و ما در صف اول این مسئله هستیم و به نظر میرسد، کسب و کار‌هایی که جزو اتحادیه فناوران رایانه تهران هستند، نیازی ندارند، زیرا کار فناوری انجام نمی‌دهند و درحال فروش تجهیزات مصرفی هستند.

قربانی با اشاره به دلایل مفید نبودن اینترنت طبقاتی تشریح کرد: اینکه طبقه‌ای از بقیه متمایز و به آن‌ها اینترنت بدون فیلتر داده شود یک بحث است و نباید انتقاد و اعتراضی کرد و بحث دیگر موضوع دسترسی به شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد مانند واتس اپ و اینستاگرام است که از زمان ایجاد محدودیت‌ها کاربرانشان در انجام کار‌ها دچار مشکل شده اند. ما نمی‌خواهیم از اپلیکیشن خارجی دفاع کنیم، اما باید دید آیا جایگزین آن در طول سال‌ها معرفی شده است؟ مواردی را نام می‌برند که جایگزین است، اما مردم چه میزان استقبال کرده اند؟

 رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی استان تهران ادامه داد: در این شرایط باید ساختن جایگزین‌ها مورد توجه قرار گرفته شود نه اینکه رانت توزیع شود، زمانی که رانت توزیع شود، منشأ فساد خواهد شد.