چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۶

سقف ضمانت دانش بنیان‌ها ۷ میلیارد تومان می‌شود

سقف ضمانت دانش بنیان‌ها ۷ میلیارد تومان می‌شود
با امضای تفاهم‌نامه میان صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون و صندوق نوآوری و شکوفایی، سقف ضمانت تسهیلات تعاونی‌های دانش‌بنیان تا ۱۰ میلیارد تومان و برای شرکت‌های غیرتعاونی دانش بنیان تا هفت میلیارد تومان افزایش می‌یابد.
کد خبر : ۶۰۵۸۱۱

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، شرکت‌های دانش بنیان، موسسات کوچک و متوسطی هستند که با هدف تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات و توسعه و بومی سازی فناوری تشکیل می‌شوند و ریسک سرمایه‌گذاری در آن‌ها بسیار پایین است. شرکت‌های دانش بنیان، موتور محرکه و عامل محوری پیشرفت اقتصاد‌های دانش بنیان به شمار می‌روند که در پایداری اقتصاد نقش موثری دارند.

در بند‌های مختلف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه بر شکل‌گیری اقتصاد دانش بنیان به عنوان راهبردی در جهت حرکت صحیح اقتصاد تاکید شده است.

بر همین اساس در چند سال گذشته وزارت تعاون، به سمت تشکیل تعاونی‌های دانش بنیان و ایجاد مراکز نوآوری در بخش تعاون حرکت کرده تا علاوه بر ترسیم الگو‌های دانش محور در بخش تعاون، زمینه شکل‌گیری تیم‌های دانش بنیان را در قالب تعاونی‌ها فراهم کند.

صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون نیز در راستای حمایت از فعالیت‌های دانش بنیان، تخصیص بخشی از منابع و تسهیلات خود را به شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار قرار داده و به موجب اساسنامه می‌تواند در هر سال مالی حداکثر تا ۳۰ درصد از مبلغ خدمات خود را در صورت عدم وجود تقاضای اشخاص حقوقی بخش تعاونی به بنگاه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی مجاز در قالب اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی کوچک با اولویت مشاغل خانگی، خود اشتغالی و شرکت‌های دانش بنیان اختصاص دهد.

صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون، دولتی است و تسهیلات بانکی مربوط به حوزه کسب و کار‌های خرد و متوسط را با اولویت شرکت‌های تعاونی ضمانت می‌کند.

در حال حاضر ۷۰ درصد از منابع این صندوق سهم شرکت‌های تعاونی و مابقی آن، سهم افراد حقیقی و حقوقی غیر تعاونی‌ها است که ضامن آن‌ها نزد بانک‌ها برای دریافت تسهیلات می‌شود.

امسال سقف ضمانت شرکت‌های غیر تعاونی در دریافت تسهیلات از سوی صندوق افزایش یافته است به نحوی که شرکت‌های دانش‌بنیان تا سقف هفت میلیارد تومان حمایت می‌شوند.

آنطور که البرز محمدی ـ مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون گفته است، این صندوق تا چند ماه قبل تا سقف یک میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای تعاونی‌ها را به صورت ۱۰۰ درصدی ضمانت می‌کرد، اما طی تفاهمی که در شرف انعقاد با صندوق نوآوری و شکوفایی است، سقف این ضمانت برای شرکت‌های تعاونی دانش‌بنیان تا ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات و برای شرکت‌های غیرتعاونی دانش‌بنیان تا هفت میلیارد تومان تسهیلات افزایش خواهد یافت.

به گفته وی، اگر چه ضمانت مذکور میزان خطرپذیری را برای صندوق بالا می‌برد، اما هدف تقویت اقتصاد دانش بنیان‌ها در کشور است.

پیش از این مهدی مسکنی ـ معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ از وجود ۱۰۱ تعاونی دانش بنیان در کشور خبر داده و ابراز امیدواری کرده بود: با توجه به نامگذاری شعار سال، بخشی از سبد اشتغال کشور در بخش تعاون توسط تعاونی‌های دانش بنیان محقق شود.

به گفته وی، در حال حاضر ۳۰۰ تعاونی در مرحله ارزیابی برای دانش بنیان شدن هستند و طبق هدفگذاری صورت گرفته ۲۵۰ تعاونی تا پایان سال دانش بنیان می‌شوند.

امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان" تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" نامگذاری شد تا تولید و اشتغال پایدار در قالب فعالیت‌های دانش بنیان نمود و گسترش بیشتری یابد.

کارشناسان تاکید دارند که شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به پویایی و انعطاف پذیری بالا، ظرفیت مناسبی برای مقابله با شرایط تحریم به شمار می‌روند و ایجاد مراکز نوآوری در بخش تعاون زمینه بروز خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها را فراهم می‌کند.