جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰

آیا به عیدی کارگران مالیات و بیمه تعلق می‌گیرد؟

آیا به عیدی کارگران مالیات و بیمه تعلق می‌گیرد؟
هر ساله به ماه‌های پایانی سال که نزدیک می‌شویم بحث عیدی کارگران مطرح می‌شود. اما یکی از سوالات پرتکرار این است که آیا به عیدی کارگران مالیات و بیمه تعلق می‌گیرد؟
کد خبر : ۶۰۴۸۷۵

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم، مطابق قانون کار کارفرمایان مکلفند برای عیدی کارگران در صورتی که کارگر یک سال کاریعنی معادل ۶۰ روز فعالیت داشته باشد، مطابق آخرین مزد به کارگر عیدی بدهند، مبلغ پرداختی ازاین بابت به هر یک از کارگران نباید از ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

شورای عالی کار ۱۹ اسفند سال ۱۴۰۰، حداقل دستمزد کارگران برای ۱۴۰۱ را ۵۷.۴ درصد افزایش داد که با تصویب آن پایه حقوق کارگران از دو میلیون و ۶۵۵ هزار تومان به ۴ میلیون و ۱۷۹ هزار تومان رسید.

به موجب ماده واحده قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار، حداقل عیدی کارگران دو برابر حداقل حقوق پایه و حداکثر عیدی به شرطی که از مصوبه قانون کار بیشتر نشود، سه برابر پایه حقوق خواهد بود که با تعیین مبلغ ۴ میلیون و ۱۷۹ هزار تومان به عنوان حداقل دستمزد، کارگران و مشمولان قانون کار امسال حداقل ۸ میلیون و ۳۵۸ هزار تومان و حداکثر ۱۲ میلیون و ۵۳۷ هزار تومان عیدی و پاداش پایان سال دریافت خواهند کرد.

عیدی کارگران و وضعیت مالیات و بیمه

مبنای محاسبه عیدی نرخ و مبلغ مبنای تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران در واحد‌های فاقد طرح طبقه بندی مشاغل، مزد ثابت، یعنی مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی، به تبع شغل خواهد بود. مثل سختی کار، فوق العاده شغل، و هرآن‌چه به تبع شغل به کارگر داده می‌شود.

️ در کارگاه‌هایی که طرح طبقه بندی مشاغل دارند، مزد گروه و پایه یا مزد مبنا مالک محاسبه است و مزایای رفاهی و انگیزشی از قبیل حق مسکن، خواروبار و عائله مندی، پاداش افزایش تولید، فوق العاده جذب در این خصوص لحاظ نخواهد شد. عیدی در سطح و میزانی که ذکر شد و در قانون تعیین شده، از پرداخت حق بیمه معاف است، اما به آن مالیات تعلق می‌گیرد.

️ شایان ذکر است که مبلغ عیدی سالانه، دارای معافیتی معادل یک دوازدهم معافیت مالیاتی سالانه است. به عبارتی دیگر مبنای محاسبه عیدی و پاداش سالانه کارگران در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل دارند، مزد گروه و پایه یا مزد مبنا و در واحد‌های فاقد طرح طبقه‌بندی، مزد ثابت یعنی مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل خواهد بود.