جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۹
رسوایی یک عنصر آمریکایی؛

مسیح علی نژاد برای فروش وطن، چقدر دستمزد گرفته است؟

مسیح علی نژاد برای فروش وطن، چقدر دستمزد گرفته است؟
در روز‌های اخیر آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و انگلیس تلاش ویژه‌ای کردند تا با انجام تحرکات ضدایرانی، از جمله اعمال تحریم‌های جدید، جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند و جان تازه‌ای به آشوب‌های خیابانی هدایت شده ببخشند.
کد خبر : ۵۹۸۲۰۰

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از همشهری؛ در این میان، اما برخی ایرانیان خارج از کشور نیز همنوا با دشمنان ایران، بر طبل اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران می‌کوبند و بر کوره دشمنی با ملت ایران می‌دمند. این درحالی‌است که تحریم‌های ظالمانه غرب و به‌ویژه آمریکا علیه ایران در سال‌های اخیر تأثیرات سوئی بر زندگی، سلامت و معیشت مردم بر جای گذاشته است.

تلاش برای افزایش تحریم‌ها علیه مردم ایران

یکی از چهره‌هایی که در هفته‌های گذشته و پس از بروز حوادث اخیر در ایران، به فعالیت‌های خود علیه مردم ایران شدت بخشیده، مسیح علی‌نژاد، فعال رسانه‌ای ضدانقلاب ساکن آمریکاست. او یکی از چهره‌هایی است که در هفته‌های اخیر فعالیت‌های گسترده‌ای را برای شدت بخشیدن به تحریم‌ها بر ضدمردم ایران انجام داده و تلاش کرده در دیدار با مقام‌های آمریکایی، آن‌ها را برای «اخراج سفرای جمهوری اسلامی» و «اعمال تحریم‌های بیشتر علیه دولت ایران» ترغیب کند؛ رویکردی که در سال‌های گذشته نیز از سوی علی‌نژاد پیگیری شده، اما با نتیجه‌ای همراه نبود و او را به چهره‌ای منفور در میان ایرانیان تبدیل کرده است.

این فعال رسانه‌ای ضدانقلاب در سال‌های اخیر در دیدار‌های مختلف با مقام‌ها و تصمیم‌سازان آمریکایی تلاش ویژه‌ای را در مسیر افزایش هرچه بیشتر تحریم‌ها علیه مردم ایران به‌کار گرفته؛ فعالیت‌هایی که اگرچه به زیان مردم ایران بوده، اما سود‌های کلانی را برای او به همراه داشته است.

علی‌نژاد در اوج تحرکات آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ، علیه ایران در چارچوب راهبرد «فشار حداکثری»، به دیدار مایک پمپئو، وزیر امور خارجه وقت این کشور رفت و بر افزایش فشار‌های تحریمی بر ایران تأکید کرد. وی که تا پیش از آن، خود را خبرنگاری «مستقل»، «غیروابسته» و «حامی مردم ایران» معرفی کرده بود، تقاضای افزایش تحریم‌هایی را داشت که نخستین تأثیر آن، سخت‌تر شدن معیشت مردم بوده است.

او درحالی آمریکایی‌ها را به اعمال تحریم‌های بیشتر تشویق کرد که بسیاری از ایرانیان این اقدام خیانتکارانه را در شرایطی که بیشترین تحریم‌ها علیه مردم ایران صورت گرفته، محکوم کردند. علی‌نژاد در سال‌های اخیر علاوه بر راه‌اندازی کمپین‌هایی در ضدیت با ارزش‌های ایرانی- اسلامی، در شبکه معاند «صدای آمریکا» نیز به‌عنوان مجری یکی از برنامه‌ها حضور داشته است.

همه این فعالیت‌های ضدمردمی علی‌نژاد در شرایطی است که تاکنون اسناد و مدارک مختلفی درباره پول‌ها و سود‌های کلانی که از رهاورد فعالیت‌های ضدایرانی، نصیب او شده، افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داده و با واکنش‌های گسترده‌ای همراه بوده است. برخی اسناد که در سال‌های اخیر منتشر شده، حکایت از آن دارد که این فعال رسانه‌ای ضدانقلاب، برای این خیانت خود به ملت ایران و خوش‌رقصی برای اربابان آمریکایی‌اش، تاکنون چند قرارداد به ارزش بیش از ۲۳۱هزار دلار با دولت آمریکا منعقد کرده است.

اسناد رسوایی

بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت www.insidegov.com، مسیح علی‌نژاد بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ سه قرارداد با «شورای مدیران خبررسانی» (مشهور به «BBG») وابسته به دولت آمریکا منعقد کرده؛ سازمانی که مشتمل بر همه آژانس‌های خبری دولت آمریکاست و رسانه‌هایی ازجمله «صدای آمریکا»، «رادیو فردا»، «رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی» زیرنظر آن فعالیت می‌کنند. این سه سند شامل قرارداد‌هایی است که بین شورای مدیران خبررسانی به‌عنوان «کارفرما» و مسیح علی‌نژاد، به‌عنوان «کارپذیر» منعقد شده است. در نخستین قرارداد، کارفرما به پرداخت ۲۵۰/۶۱ دلار به علی‌نژاد در ازای ارائه خدمات به‌عنوان مجری، نویسنده و گزارشگر برای بخش فارسی «صدای آمریکا» در بازه زمانی «۲۷مه ۲۰۱۵» تا «۳۰سپتامبر ۲۰۱۶» (۶خرداد ۱۳۹۴ تا ۹ مهر ۱۳۹۵) موظف شده است.

قرارداد دوم نیز پرداخت ۸۵/۶۰۰ دلار به کارپذیر در ازای وظائف فوق‌الذکر را شامل می‌شود. مدت این قرارداد از ۳۰ژوئن ۲۰۱۶ تا ۳۰ژوئن ۲۰۱۸ (۱۰تیر ۱۳۹۵ تا ۹تیر ۱۳۹۷) ذکر شده است. قرارداد سوم نیز با پرداخت ۸۵/۶۰۰ دلار به علی‌نژاد در ازای کار از تاریخ یک جولای ۲۰۱۶ تا ۳۱آگوست ۲۰۱۷ (۱۱تیر ۱۳۹۵ تا ۹شهریور۱۳۹۶) موافقت شده است.

تا پیش از این، اسناد مختلفی از دریافت مالی علی‌نژاد از دولت آمریکا منتشر شده بود، اما بیشتر آن‌ها نشان‌دهنده فعالیت رسانه‌ای او در رسانه‌های بیگانه بود، اما این اسناد از دریافت‌های شخصی علی‌نژاد از دولت آمریکا حکایت دارد. درواقع باید گفت برنامه‌های رسانه‌ای در رسانه صدای آمریکا به‌صورت جداگانه دارای بودجه است و این رسانه برای برنامه‌هایی که علیه حجاب و دیگر موارد می‌سازد، به‌صورت مجزا پول دریافت می‌کند، اما این پول مستقیما به خود این خبرنگار برای ساخت برنامه‌های شخصی‌اش پرداخت شده است.

در این میان، اما تجارت مسیح علی‌نژاد با ژست حمایت از مردم ایران صدای دیگر فعالان رسانه‌ای معاند خارج از کشور را هم درآورده و به یک رسوایی دیگر برای او تبدیل شده است. همین چند روز پیش بود که یکی از مجریان شبکه «منوتو» با انتشار یک فایل صوتی، درباره اینکه علی‌نژاد چگونه با اعتراضات تجارت می‌کند و گریه خود را می‌فروشد، دست به افشاگری زد. دراین فایل صوتی به مواردی درباره سوءاستفاده علی‌نژاد از خانواده زندانیان با هدف کسب درآمد اشاره می‌شود. انتشار این اسناد حکایت از آن دارد که علی‌نژاد در قامت یک مهره رسانه‌ای، درحال پیشبرد منویات دولت آمریکا در راستای افزایش فشار‌ها و تحریم‌ها علیه دولت و ملت ایران است و می‌کوشد با پوشش‌هایی مانند «حقوق زنان» و... پازل ضدایرانی دولت این کشور علیه جمهوری‌اسلامی را تکمیل کند.

تحرکات ضدایرانی در پوشش «دادخواهی»

اما مسیح علی‌نژاد در ترغیب دولت‌های غربی به مواجهه هرچه بیشتر با دولت ایران تنها نیست و در هفته‌های اخیر حامد اسماعیلیون نیز فعالیت‌های گسترده‌ای را برای مجاب کردن کشور‌های غربی با هدف افزایش فشار‌های تحریمی بر دولت و مردم ایران انجام داده است. این نویسنده ایرانی ساکن کانادا که تا پیش از این، به بهانه «دادخواهی برای خانواده‌های جانباختگان هواپیمای اوکراینی»، فعالیت‌های ضدایرانی گسترده‌ای انجام داده بود، پس از بروز حوادث اخیر در ایران، در اقدامی تازه، علاوه بر تشویق دولت‌های اروپایی به اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی، با راه‌اندازی کارزاری، از آن‌ها خواسته برای «قطع کامل» روابط دیپلماتیک خود با ایران اقدام و سفرای جمهوری اسلامی را از کشورهای‌شان اخراج کنند.

حامد اسماعیلیون اگرچه در سخنرانی اخیرش در اوتاوا اعلام کرد که یک «فعال اجتماعی» است و نمی‌خواهد وارد «فعالیت سیاسی» شود، اما مطالبات او از دولت‌های خارجی، قطع کامل روابط دیپلماتیک با ایران، توقف مذاکرات، اعمال تحریم‌های بیشتر، انزوای کامل ایران از همه عرصه‌های بین‌المللی - حتی در حد مسابقات ورزشی- و حتی اعمال «منع پرواز» در سراسر آسمان ایران است؛ درخواست‌هایی که در ضدیت کامل با منافع ملی مردم ایران است. او اگرچه گفته ازنظر اخلاقی برای خود جایز نمی‌داند وقتی در تهران نیست، برای مردم داخل کشور فراخوان سیاسی صادر کند، اما به‌نظر می‌رسد بیش از هرچیز قصد دارد مطالبات رادیکال سیاسی خود را در قالب «فعالیت اجتماعی» پیش ببرد؛ نقشی که قطعا به‌عنوان قطعه‌ای از پازل ضدایرانی برخی دولت‌های غربی تفسیر می‌شود.