شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۵

کنکور و عدالت؛ به کجا می‌رویم؟

کنکور و عدالت؛ به کجا می‌رویم؟
کد خبر : ۵۹۵۱۰۷

زهرا پورمحمدی: یک عضو هیأت رئیسه مجلس ضمن اعلام مخالفت خود با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور سراسری گفته است که «با این مصوبه جامعه به سمت طبقاتی شدن حرکت خواهد کرد و دیگر چیزی به اسم عدالت در جمهوری اسلامی ایران باقی نمی‌ماند.»

مصوبه مذکور تیرماه امسال از سوی رییس جمهور ابلاغ شده و قرار است از کنکور بعدی اجرایی شود.

عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش تغییرات ناشی از این مصوبه برای کنکور ۱۴۰۲ را شامل چهار مورد کلی می‌داند: حذف دروس عمومی، تاثیر قطعی سوابق تحصیلی، حذف زیرگروه‌ها و برگزاری دو بار آزمون در سال. گفتنی است با حذف زیرگروه‌ها یک نمره کلی برای داوطلب در نظر گرفته می‌شود.

حرف مخالفان این است که با توجه به نوع تاثیر سوابق تحصیلی، عملا درس خواندن در دوره دبیرستان هم از حالت درس خواندن عادی و با هدف فراگیری علم خارج شده و به نوعی ضمیمه کنکور می‌شود. در نتیجه نیاز دانش آموزان به راهنمایی‌هایی بیشتر در همان دبیرستان هم افزایش می‌یابد که این مسئله به معنای خلق بازار کار بیشتر برای موسسات کنکوری است. ورود موسسات کنکوری هم به معنای آن است که هرکه پول بیشتری بدهد احتمالا موفقیت بیشتری هم به دست خواهد آورد. در نهایت این اتفاق باعث عمیق‌تر شدن شکاف طبقاتی در جامعه و گسترش بی عدالتی می‌شود.

با فرمانی که سازمان سنجش پیش می‌رود، کنکور آینده با همین مقررات جدید برگزار خواهد شد، اما با توجه به حجم مخالفت‌ها با این مصوبه، به نظر می‌رسد راه حل درست دست نگه داشتن و بررسی مجدد این مصوبه است تا دست کم اشکالات آن رفع شود و یا مخالفان که دغدغه اصلی آن‌ها عدالت است، به نوعی قانع شوند.