گروه سیاسی- آغاز ماجرا به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار ائمه جمعه با ایشان در روز ۵ مرداد ۱۴۰۱ باز می گردد. ایشان در آن دیدار خطاب به ائمه جمعه گفتند: «در نماز جمعهی شما همه جور آدمی شرکت میکنند. با همه شما پدرانه رفتار کنید، همه فرزندان شمایند. بله، ممکن است شما با آن جوان انقلابی، جوان مجاهد و جهادگر علاقهی بیشتری داشته باشید، حق هم همین است، عیبی ندارد، اما آن کسی هم که این جوری نیست او هم پسر شما است، آن هم فرزند شما است؛ با همه پدرانه رفتار کنید.»
به گزارش پایگاه خبری صراط، مشخص است که تأکید رهبر انقلاب روی نحوه برخورد ائمه جمعه با نمازگزاران است نه بر عکس. با این حال دو روز بعد، در ۷ مرداد حجت الاسلام و المسلمین سید احمد علم الهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد، با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با امامان جمعه، گفت: «البته تأکید معظم له بر لزوم رفتار پدرانه داشتن امام جمعه با همه مردم، تکلیفی دوسویه ایجاد میکند که هم امام جمعه باید خود را پدر مردم بداند و هم برای مردم که امام جمعه را به عنوان پدر بپذیرند و البته هیچکس به پدر خود توهین و فحاشی نمیکند، لذا این حداقل وظیفه مردم در قبال امام جمعه است.»
برداشت رسانهها از خطبه مذکور به این صورت بود که علم الهدی بیش از آنکه وظایف امام جمعه در قبال مردم را مد نظر قرار دهد، وظایف مردم در قبال امام جمعه شهرشان را یادآوری کرده است.
این خطبه، روز ۱۳ مرداد با واکنش مهدی فضائلی، عضو دفتر نشر آثار رهبری مواجه شد. او در توییتر نوشت: «آنچه از خطبه جمعه قبل امام جمعه محترم مشهد در باره توصیه مهم حضرت آقا به ائمه جمعه یعنی "رفتار پدرانه با همه"، بازتاب پیدا کرد، شگفت آور بود! ای کاش ایشان در خطبههای این هفته، توصیه مذکور را با دقت بیشتری تبیین کنند تا سوء تفاهمها برطرف بشود.»
با بازتاب فراوانی که اظهارات علم الهدی پیدا کرده، انتظار میرفت در روز جمعه ۱۴ مرداد، دست کم با توضیحی مختصر، این شائبه را کاملا برطرف کند. با این حال نه تنها چنین اتفاقی رخ نداد بلکه در هیچ بخشی از خطبه اخیر علم الهدی توضیحی درباره این موضوع نیز داده نشد.
این در حالی است حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران که اخیرا یک اظهارنظر او در نماز جمعه حاشیه ساز شده بود، با یک توضیح ساده، عملا حواشی مربوط به آن را تمام کرد. احمد خاتمی گفته بود «اکثر بی حجابها از خانوادههای دزدها هستند.» این اظهارات طبعاً حاشیههای زیادی به دنبال داشت. اما احمد خاتمی سرانجام پس از چند روز درباره آنها چنین توضیح داد: «اینجانب در خطبه گذشته که در تاریخ ۱۷ تیر ۱۴۰۱ ایراد شد در یادداشت خود که همه خطبهها را قبل از ایراد مینویسم، این جمله را ندیدم که اکثر بی حجابها از خانوادههای دزدها هستند و در تلویزیون هم ندیدم، لذا به این باور رسیدم که آن را نگفتم و آن را در خطبه این هفته ۷ مرداد ۱۴۰۱ ابراز کردم، ولی بعد از نماز برخی نمازگزاران محترم جمعه گفتند که در خطبه قبل گفتهاید، بنابراین تردیدی ندارم که این جمله سبق لسان و ناخواسته بوده است.»
خطبههای نماز جمعه علم الهدی و احمد خاتمی معمولا هدف هجمههای بسیاری از معاندین نظام قرار میگیرد و اظهارات آنها گاهی تقطیع و برجسته سازی میشود. اما در مواردی که اشاره شد، جنس انتقادات از این خطبه ها، از جنس هجمههای معاندان نظام نبود. برعکس، اظهارات مذکور باعث ناراحتی بسیاری از افراد ثابت پای کار نماز جمعه شده بود و طبعاً انتظار از آنها جبران این اظهارات بود؛ انتظاری که هنوز در مورد علم الهدی محقق نشده است.
اصرار امام جمعه مشهد به ایجاد حاشیه؛
وقتی احمد خاتمی کوتاه میآید، اما علم الهدی نه!
در حالی که بسیاری، منتظر توضیحات حجت الاسلام و المسلمین سید احمد علم الهدی امام جمعه مشهد درباره اظهارات هفته قبل او بودند، این اتفاق در نماز جمعه اخیر رخ نداد تا راه برای تخریب خطبههای او همچنان باز باشد.
به این دوستمون بگید قرار نیست حرص مردمو در بیاری ، مسلمون با مخالفش هم با متانت و ادب حرف میزند البته نبردی هم بشه اینا میرن سوراخ موش همونهایی که ایشون الان داره بهشون میتوپه میرن میجنگن ،آخه مسلمون باشی و اینقدر پوست زیبا و فربه و ظاهر بی درد داشته باشی ،