جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۳

از مذاکرۀ عمره تا ازدحام در مرز عراق

از مذاکرۀ عمره تا ازدحام در مرز عراق
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت که پیش از سفر به عربستان درباره مذاکره با این کشور برای بازگشت زائران ایرانی به عمره، گفت: عمره از مسائلی است که دولتمردان زمینه‌های آن را فراهم می‌کنند.
کد خبر : ۵۹۲۳۷۸

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا ، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب پیش از آن‌که راهی عربستان شود، در فرودگاه امام خمینی (ره)  درباره این‌که با توجه به سطح روابط و گفتگو‌های دیپلماتیک دو کشور، آیا در این سفر دستورالعمل یا برنامه‌ای برای مذاکره با مقامات عربستان سعودی به منظور برقراری دوباره عمره ایرانی‌ها وجود دارد؟ اظهار کرد: عمره مسأله‌ای است که دولتمردان زمینه‌های آن را فراهم می‌کنند. در حج امسال کمتر از ۴۰ هزار نفر و در سال‌های دیگر بیش از ۸۰ هزار نفر از ایران به حج اعزام شده‌اند، اما در عمره جمعیتی بالغ بر ۱۰ برابر این تعداد حضور دارند، وقتی چنین جمعیتی و در ماه‌های مختلف به عمره می‌رود، اقتضا می‌کند سامانه‌ها و سازمان‌های محافظ زائر را نیز داشته باشیم، سفارتخانه و کنسولگری باید باشد که کار‌های کنسولی زائر را انجام دهد و زائر در آن کشور بی‌پناه نباشد.

او افزود: جمعی از مردم شریف عربستان علاقمندند به ایران بیایند و اماکن ایرانی را زیارت کنند و جمع فراوان‌تری در ایران نیز هستند که علاقمندند به عمره مشرف شوند، هر دو کشور باید این منع را از سر راه علاقمندان بردارند تا زمینه زیارت فراهم شود.

نواب گفت: درحال حاضر بیش از پنج میلیون نفر در ایران فیش عمره دارند، از آن طرف اطلاع داریم افراد زیادی در عربستان هستند که دوست دارند روابط و ارتباط با ایران برقرار باشد، باید این روابط ایجاد شود. به هر حال دو کشور، مسلمان و متعهد به برنامه‌های پیامبر (ص) هستند. انشالله کمک می‌شود دو کشور از این ارتباطات بهره ببرند.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره تدبیری که برای جلوگیری از ازدحام زائران در مرز‌های زمینی ایران و عراق در آستانه روز عرفه و اربعین، با توجه به اعلام عراق برای لغو روادید و همچنین بازگشایی مرز‌های زمینی، درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: سازمان حج و زیارت سامانه‌ای برای ثبت‌نام اربعین ایجاد کرده است تا کار مردم با مشکل مواجه نشود. آن‌هایی که این روز‌ها به مرز عراق رفته‌اند برای عرفه بوده است و اگر گاهی شنیده می‌شود آنجا اذیت شده‌اند و کارشان سریع انجام نشده، برای این است که از سامانه سازمان حج و زیارت اقدام نکرده‌اند، اگر از آن طریق اقدام کنند بدون مانع تردد می‌کنند.

او همچنین یادآور شد: ثبت‌نام در سامانه «سماح» برای اربعین به این منظور است که برآورد کلی از جمعیت زائران متقاضی پیاده‌روی اربعین داشته باشیم، چون بدون اطلاع از جمعیت زائران نمی‌توان برنامه‌ریزی دقیقی انجام داد. ثبت‌نام اولیه اربعین بیشتر برای سرشماری است تا ببینند چه اقداماتی را متناسب با آن باید انجام دهند و بعد، این ثبت‌نام قطعی می‌شود.

نواب به زائران که برای عرفه و یا اربعین عراق رفته یا می‌روند، توصیه کرد: زائران حتما سفر را کوتاه کنند. در روایت‌ها هم آمده که زیارت کنید و برگردید. بسیاری همان دفعه اول که حرم می‌روند حال خوش پیدا می‌کنند و دفعه‌های بعد دیگر سراغ بازار می‌گیرند و این خیلی بد است. بازار که در همه شهر‌ها وجود دارد.

او همچنین به زائران سفارش کرد شرایط عراق را که مانند کشور‌های دیگر منطقه درگیر خشکسالی و گرد و غبار است درنظر گرفته و مدت زمان سفر را مطابق با آن برنامه ریزی کنند و در ادامه گفت: بعضی از زائرن ایرانی ۱۰ روز در خانه عراقی‌ها می‌مانند، درحالی‌که هر خانواده ایرانی اگر سه روز بماند، آن خانواده عراقی می‌تواند از سه خانواده ایرانی دیگر در ۱۰ روز پذیرایی کند.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت هم‌چنین از زائران خواست در سفر عراق، آموزه‌ها و معارف لازم را داشته باشند و درباره انتظار زائران برای سفر مجانی اربعین، اظهار کرد: برخی اوقات زائر انتظار دارد سفر اربعین مجانی باشد، توقع درستی نیست. برخی از عزیزان که از زائران اربعین میزبانی می‌کنند کل سال پس‌اندازی را به این منظور کنار می‌گذارند، بنابراین بهتر است زائر با حداقل توانایی مالی در پیاده‌روی اربعین شرکت کند تا اگر نیاز شد خودشان هم بانی و کمک‌کننده باشند، تا فرهنگ خدمت به زائر بالنده و تاثیرگذار شود و کشور‌های بیشتری در آن شرکت کنند.