جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۳
آخرین وضعیت زلزله هرمزگان؛

وقوع سه زلزله بالای ۶ ریشتر + آمار کشته‌ها و مصدومین

وقوع سه زلزله بالای ۶ ریشتر + آمار کشته‌ها و مصدومین
زمین‌لرزه دیگری مجددا با قدرت ۶.۳ ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بندرخمیر و بندر لنگه در استان هرمزگان را لرزاند.
کد خبر : ۵۹۲۰۰۰

به گزارش پایگاه خبری صراط، زلزله ۶.۱ ریشتری ساعت ۲ و ۲ دقیقه بامداد روز شنبه «بندرخمیر» در استان را لرزاند. پس‌ازآن دو زمین‌لرزه دیگر بالای ۶ ریشتر استان را تکان داد.

زمین‌لرزه نخست در عمق ۱۰ کیلومتری از سطح زمین رخ داد. این زمین‌لرزه در شهر بندرعباس هم احساس شد.

در پی وقوع زمین‌لرزه ۶.۳ ریشتری و دو زمین‌لرزه ۶.۱ ریشتری مردم شهرستان‌های بندرعباس، قشم، بندرخمیر و بندرلنگه به خیابان‌ها آمده‌اند. آخرین آمارها حکایت از کشته شدن پنج نفر در جریان این زلزله دارد.

تیم‌های امدادی به منطقه اعزام‌شده و ارزیابان راهی روستاها شده‌اند. گفته می‌شود خسارت به منازل مسکونی در برخی مناطق ۱۰۰ درصدی است.

استاندار هرمزگان گفته است که تیم‌های مربوطه در حال وصل‌کردن برق ۵۳ روستایی هستند که در مناطق کانونی زلزله قرار داشته‌اند. برق ۲۷ روستا وصل شده و برق دیگر روستاها نیز به تدریج وصل خواهد شد.

روستای «سایه خوش» به طور کامل تخریب شده است

مهدی دوستی استاندار هرمزگان  پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران بیان داشت: گام اول این است که یکسری چادرهای سالنی ایجاد کرد تا با بهره‌گیری از کولرهای گازی ایستاده تهیه شده از سالن های تربیت بدنی بتوان سرمایش را در این سالن جهت قابل اسکان کردن آن برای مردم تامین کنیم.

وی عنوان کرد: این اقدام ها موقتی است و نیاز است در چندماه آینده که روستای ویران شده سایه خوش نیاز به بازسازی دارد راحفظ کرد که این نیاز به تهیه کانکس دارد.

دوستی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد مصدومان ۴۹ نفر است که نیمی از آن‌ها مرخص شده اند. ۷ دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، دو بالگرد در منطقه حضور دارد. همچنین طی هماهنگی های انجام شده دانشگاه شیراز تجهیزات لازم را ارسال کرده است. تیم های تخصصی استان های معین هم اعلام آمادگی کردند.

در پی وقوع زلزله بامداد امروز در استان هرمزگان، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی و رئیس ستاد بحران ارتش از آمادگی تمامی یکان‌های واکنش سریع، امدادی و درمانی ارتش در این استان برای امداد رسانی به هموطنان عزیز خبر داد.

وی گفت: یکان‌های مستقر در این مناطق با امکانات بالگردی، بیمارستانی و نیروی انسانی آمادگی کامل برای هر نوع کمک‌رسانی و خدمت به مردم عزیز را دارند.

رئیس ستاد بحران ارتش اضافه کرد: به یکان‌های مستقر در مناطق جنوبی اعم از یکان‌های دریایی، هوایی، پدافند و زمینی ابلاغ شده کمک‌رسانی به مردم عزیز و آسیب دیده را با هماهنگی ستاد بحران منطقه انجام دهند.

اسامی قربانیان زلزله هرمزگان‌ ‌  

پزشکی قانونی اسامی قربانیان زلزله صبح امروز در بندر خمیر استان هرمزگان را  اعلام کرد:

مریم دهنوکوشکی

امیر محمدی

صابر رحیمی

عبدالله صحراگرد

آسیه بشوش

علی بیت اللهی رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیات اولیه از زلزله بامداد امروز شنبه ۱۱ تیر در بنادر خمیر و کنگ را اعلام کرد که بر اساس آن، زلزله امروز ساعت ۲:۲ بامداد شنبه ۱۱ تیر با بزرگی ۶.۱ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوسته و در پی آن ۱۱ پس لرزه در فاصله یک ساعت با بزرگی ۳.۱ تا ۴.۷ ریشتر احساس شده است.

زلزله بزرگ بعدی بامداد امروز نیز بار دیگر ساعت ۳:۵۴ دقیقه در عمق ۲۸ کیلومتر زمین در نزدیکی بندر کنگ واقع شده و پس لرزه ۶.۱ ریشتری به فاصله یک دقیقه بعد و در عمق ۲۶ کیلومتری رخ می‌دهد. 

 آخرین وضعیت ترافیکی محورهای منتهی به هرمزگان

سرهنگ احمد شیرانی با اشاره به آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مواصلاتی گفت: در حال حاضر تمامی محورهای اصلی در استان هرمزگان باز و تردد در این جاده‌ها انجام می‌گیرد.

وی افزود: زلزله امروز هرمزگان در برخی از جاده‌ها باعث ریزش سنگ و اختلاف سطح جزئی شده بود که با تلاش عوامل پلیس راه و راهداری برطرف شده است.

به گفته رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا جاده‌های اصلی این استان باز و ممنوعیت ترافیکی وجود ندارد.

شیرانی بیان کرد: تصادف و حادثه ترافیکی در زمان وقوع زلزله گزارش نشده و وضعیت جاده‌های استان مرتباً در حال کنترل است.

تدابیر لازم برای کنکوری های بندر لنگه و بندر خمیر فراهم شد

علیرضا کریمیان مشاور رئیس و مدیر کل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: زلزله در بامداد شنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱ رخ داده است و ساعت ۷:۳۰ با دعوت از کارشناس هلال احمر نحوه مواجهه با زلزله به داوطلبان گروه آزمایشی زبان های خارجی توضیح داده شد.

وی گفت: به داوطلبان گفته شد که آرامش خود را حفظ کرده و در کنار صندلی ها پناه بگیرند. تعداد داوطلبان گروه آزمایشی زبان های خارجی کنکور ۱۴۰۱ در بندر خمیر ۱۰۹ نفر و در بندر لنگه ۲۲۶ نفر بودند.

پایان عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزله‌زده هرمزگان

مجید سلحشور صبح شنبه در جمع خبرنگاران در تشریح اقدامات جمعیت در زلزله استان اظهار کرد: زمین‌لرزه بامداد امروز در هرمزگان ۲۰ پس لرزه داشته است و ۷ دقیقه پس از وقوع زمین‌لرزه، تیم‌های ارزیاب هلال‌احمر استان به منطقه حادثه‌دیده وارد شدند.

وی با بیان اینکه دقایق اولیه پس از وقوع حادثه، ارزیابی تلفنی از طریق خانه‌های هلال نیز انجام شد، افزود: ۲۳ منطقه روستایی و شهری تاکنون ارزیابی شده و براساس گزارش تیم‌های ارزیاب، روستاهای سایه خوش، دژکان و کوشک به ترتیب بیشترین میزان آسیب را از زلزله دیده‌اند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر هرمزگان اظهار کرد: بلافاصله پس از گزارش تیم‌های ارزیاب اعزامی، به هلال‌احمر استان‌های هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان اعلام آماده باش شد و تقویت و شارژ انبارهای امدادی شعب از سوی مرکز استان در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بحمدالله در زمان وقوع دو زلزله بزرگ دوم و سوم، مردم متأثر از زلزله اول در خارج از منازل‌شان بوده‌اند، عنوان کرد: اکنون عملیات جستجو و نجات در منطقه مهران بندرلنگه پایان یافته است و امروز اسکان اضطراری مردم را نیز انجام خواهیم داد.

مدیرعامل هلال احمر هرمزگان همچنین از توزیع اقلام زیستی در میان مردم روستای سایه خوش خبر داد و خاطرنشان کرد: تا رفع کامل نگرانی مردم در کنار آنان باقی خواهیم ماند.

وی با اشاره به اینکه ۶۰۰ دستگاه چادر در منطقه نصب شده و حدود ۷۰ درصد خانواده‌های آسیب‌دیده، چادر امدادی دریافت‌کرده‌اند، افزود: ۴ هزار تخته موکت و ۵ هزار تخته پتو نیز در منطقه توزیع شده و یکهزار بسته غذایی نیز تا ساعات آینده وارد منطقه و میان زلزله‌زدگان توزیع می‌شود.

سلحشور اضافه کرد: برای اینکه مردم بتوانند در چادرها زندگی کنند، کار انتقال کولر گازی و نصب آن در هر چادر را پیگیری خواهیم کرد تا بتوانیم شرایط مناسبی برای زندگی موقت مردم فراهم کنیم. همچنین نماینده مردم بندرلنگه، بستک و پارسیان در تماسی با وزیر کشور، پیگیر اختصاص کانکس نیز شده‌اند که در این زمینه نیز اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

سلیمانی ادامه داد: در حال حاضر کمپ اسکان اضطراری در ورزشگاه خلیج فارس در شهرستان بندرعباس برپا شده و اقلام امدادی از استان‌های معین در حال ارسال به منطقه است.

به گفته مدیرعال هلال‌احمر هرمزگان، در مجموع با حضور تیم‌های عملیاتی از استان‌های هرمزگان، فارس و بوشهر به مناطق زلزله‌زده، ۲۷ تیم عملیاتی شامل ۱۰۵ امدادگر و نجاتگر در منطقه زلزله‌زده هرمزگان حضور دارند. علاوه بر این، ۲۵ خودروی عملیاتی، ۳ فروند بالگرد و ۴ تیم سگ‌های زنده‌یاب برای عملیات جست‌وجو و نجات و همچنین امدادرسانی به حادثه‌دیدگان در منطقه حضور دارند.

۴۴ فوتی و مصدوم/ پایان عملیات جستجو + عکس

تیم‌های امدادی به منطقه اعزام‌شده و ارزیابان راهی روستاها شده‌اند. گفته می‌شود خسارت به منازل مسکونی در برخی مناطق ۱۰۰ درصدی است.

استاندار هرمزگان گفته است که تیم‌های مربوطه در حال وصل‌کردن برق ۵۳ روستایی هستند که در مناطق کانونی زلزله قرار داشته‌اند. برق ۲۷ روستا وصل شده و برق دیگر روستاها نیز به تدریج وصل خواهد شد.

مدیرکل فرودگاه‌های استان هرمزگان گفت: هیچ گونه خسارتی به فرودگاه‌ها وارد نشده و فرودگاه‌های استان آماده همکاری با پرواز‌های امدادی است.

مسئولان ارشد استانی از جمله استاندار هرمزگان در منطقه زلزله‌زده حضور دارند.

تمام ادارات دولتی و دستگاه‌های اجرایی استان هرمزگان با اعلام استانداری امروز شنبه ۱۱ تیر تعطیل اعلام شد. در اطلاعیه ستاد بحران استانداری عنوان شده که امتحانات و آزمون‌های کنکور برگزار خواهد شد، اما ادارات تعطیل هستند.

استاندار هرمزگان همچنین از برپایی کمپ‌های اسکان موقت در بندرعباس و مناطق متاثر از زلزله خبرداد.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان اظهار داشت: با توجه به تعداد زلزله‌ها از دیشب اقدامات لازم برای برپایی کمپ‌های اضطراری در بندرعباس و سایر مناطق زلزله‌زده انجام شده است.

وی افزود: این کمپ‌ها با کمک هلال احمر دایر می‌شود و مکان آن‌ها به زودی اطلاع رسانی می‌شود.

استاندار هرمزگان از مردم درخواست کرد ضمن حفظ آرامش خود، از تردد در مسیر مناطق زلزله زده پرهیز کنند و فعلا به این مناطق سفر نکنند.

سپاه استان نیز آمادگی خود برای کمک رسانی به مردم را اعلام کرد، گروه‌های جهادی استان نیز از آمادگی اعزام خبردادند و اعلام کردند برای کمک به هم وطنان عازم غرب هرمزگان می‌شوند.

مردم در حال حاضر در بیرون از منازل خود هستند و از ترس وقوع زلزله‌های دیگر از رفتن به منازل پرهیز می‌کنند.

از ساعت ۲ بامداد امروز که زلزله بزرگ ۶.۱ ریشتری استان هرمزگان را لرزانده، تا ساعت ۶ صبح مجموعاً ۲۰ زمین‌لرزه بزرگ و کوچک در این استان رخ داده است.

سه عدد از این زمین‌لرزه‌ها بالای ۶ ریشتر بوده‌اند (دو زلزله ۶.۱ ریشتری و یک زمین‌لرزه ۶.۳ ریشتری) و مابقی لرزه‌ها نیز بالای ۳ و ۴ ریشتر بوده‌اند.

تخریب بخشی از مناره مسجد تاریخی جامع بندر لافت و بادگیر‌های این شهر و تخریب بخشی از دیوار مدرسه چاهوشرقی در پی ریزش سنگ از کوه و ریزش دیوار‌ها در برخی از مناطق روستایی غرب جزیره قشم بخشی از گزارشات اولیه اثرات زمین لرز‌ه‌های بزرگ ساعات اخیر است.

مختار سلحشور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان از آمادگی کامل نیرو‌های امدادی و اعزام به مناطق زلزله خبر داد.

۴۴ فوتی و مصدوم/ پایان عملیات جستجو + عکس

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از آماده باش کامل بیمارستان‌های استان خبرداد و گفت: بیمارستان‌های استان کاملا در حالت آماده باش هستند.

وی افزود: تیم‌های واکنش سریع و تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی به منطقه سایه خوش و سایر روستا‌های اطراف بندرلنگه اعزام شدند.

فرشیدی گفت: تمامی نیرو‌های اورژانس پیش بیمارستانی و کادر بهداشت و درمان آماده خدمات رسانی به مردم زلزله زده هستند و جلسه اضطراری مدیریت درمان دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده است.