جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۸

ضربان قلب فوتبالیست شیرازی سوت پایان مسابقه شد

ضربان قلب فوتبالیست شیرازی سوت پایان مسابقه شد
ایست قلبی از جمله موارد مهمی است که جان ورزشکاران را با خطر مواجه کرده و این مشکل، باری دیگر جان یک فوتبالیست ۵۰ ساله را درشیراز گرفتٰ.
کد خبر : ۵۹۱۴۰۵

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایرنا، رسول احمدی ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ به هنگام بازی با تیم پیشکسوتان در مجموعه ورزشی محله ابیوردی شیراز در سن ۵۰ سالگی به دلیل ایست قلبی جان باخت تا شمار فوتبالیست قربانی شده در فارس افزایش یابد.

زنده یادان قاسم هژبر، داریوش بزرگ، حسن خاوری، شعبان فلامزری و رسول احمدی از جمله بازیکنان استان فارس بودند که بعد از خداحافظی از دنیای حرفه‌ای فوتبال باز هم در جمع پیشکسوتان بازی کردند و جان خود را به دلیل حمله قلبی از دست دادند.

به منظور پیشگیری از ایست قلبی ورزشکاران و چگونگی تمرین کردن با دکتر اسکندر رحیمی استاد دانشگاه گفت و گویی انجام داده است که در پی می‌آید.

این استاد دانشگاه در رشته تغذیه و فیزیولوِژی ورزشی گفت: قابلیت و توانایی در اجرای فعالیت ورزشی به کارایی و عملکرد دستگاه‌های مختلف بدن بستگی دارد، یکی از این دستگاه ها، دستگاه قلبی عروقی است.

او گفت: در تمرینات ورزشی طولانی مدت و منظم قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییراتی می‌شود که قلب ورزشکاران قدرتی و استقامتی را از قلب افراد غیر ورزشکار متمایز می‌سازد، به قلب ورزشکار معروف است و این تغییرات متفاوت از تغییرات پاتولوژی قلب است.

به گفته این استاد دانشگاه ورزشکارانی که دچار ایست قلبی می‌شوند به دو دسته بالای ۳۵ سال و زیر ۳۵ سال تقسیم می‌شوند و یک بحث عملی داریم که آن هم بازگشت به تمرین است که مهم است.

رحیمی می‌گوید: به عنوان مثال هنگامی که یک ورزشکار جوانی آسیب می‌بینند سراغ متخصص می‌رود و خوب می‌شود، اما چون این ورزشکار که یک ماه تمرین نکرده از لحاظ فکری و مغزی این فکر را می‌کند که بله من همان ورزشکار یک ماه پیش هستم در حالی که اینگونه نیست و تحقیقات علمی می‌گوید اینگونه ورزشکاران فاکتور‌های آمادگی جسمانی مانند قدرت، سرعت، استقامت و انعطاف پذیری بر اثر بی تمرینی و فقر حرکتی از دست داده اند.

مدیرکل اسبق ورزش و جوانان فارس گفت: ورزشکاران بالای ۳۵ سال به ویژه پیشکسوتان از لحاظ عقلانی فکرمی کند مانند دوران جوانی ۱۵ تا ۲۰ ساله بدن آن‌ها توان دارد که کورس ببنند، این ورزشکارن فشار می‌آورند و می‌خواهند همان فعالیتی را انجام دهند که در دوران جوانی می‌کرده اند که این یک تفکر کاملا غلطی است و این امر موجب می‌شود پیشکسوتان آسیب ببینند و از ناحیه قلب احساس خطر کنند.

او گفت: دو نکته مهمی که ورزشکاران باید آن را رعایت کنند اینکه فشار ناگهانی و بیش از حد با ورزش سنگین و طولانی مدت و کم آبی دو موارد مهمی هستند که ورزشکاران باید رعایت کنند. توصیه دیگر کارشناسان این است که قبل از تمرین، حین و پس از آن باید آب به میزان کافی و در مدت زمان معین مصرف شود، زیرا آب کار‌های مهمی در بدن انجام می‌دهد.

رحیمی گفت:هر فردی قبل از تمرین باید یک یا دو لیوان و هر۱۵ دقیقه یک لیوان آب حتما مصرف کند، زیرا تشنگی علائم خوبی نیست، چون در این زمان سلول‌های بدن فریاد می‌زنند که نیاز به آب دارند برای همین هم نباید بگذارید احساس تشنگی کنید و سپس آب را بخورید.

نوشیدن زیاد آب بعد از تمرین ورزشی اثربخش نیست و تنها شکم را پُر می‌کند.

آب باید در زمان تمرین مصرف شود
این استاد دانشگاه شیراز گفت: ورزشکاران بعد از تمرین بر اساس هر یک کیلوگرمی که وزن از دست داده اند نیاز به یک و نیم لیتر آب دارند که این میزان باید در زمان تمرین خورده شود، اما ورزشکارانی هستند که پس از تمرین، یک ظرف بزرگ آب مصرف می‌کنند و باز هم تشنه هستند، زیرا بدن نمی‌تواند این حجم آب را در خود جذب کند و باید به سلول‌ها برسد و این امر محقق نمی‌شود و تنها شکم را پر می‌کند.

این متخصص گفت: به ورزشکاران بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود اگر ورزش می‌کنیم به طور ناگهانی ضربان قلب بالا می‌رود و دچار تنگی نفس و سرگیجه می‌شویم و باید ورزش را ادامه ندهیم و از آنجا که احتمال ایست قلبی وجود دارد باید حتما به مراکز درمانی مراجعه کرد.

رحیمی به آن دسته از ورزشکارانی که با وزنه و قدرتی کار می‌کنند توصیه کرد، این دسته از ورزشکاران به داشتن فشار خون بالا عادت می‌کنند از این رو باید به طور مرتب معاینه شوند و فشار خون خود را بگیرند ضمن اینکه بسیاری از افراد هم فشار خون دارند و ممکن است سراغ همه بیاید ضمن اینکه ورزشکاران قدرتی که احساس نارحتی نمی‌کنند حتما باید مرتب معاینه شوند.

استاد تغذیه و فیزیولوژی ورزشی گفت: یک گرم نمک دریک لیتر آب اضافه شود و یا اینکه با اضافه کردن مقداری شکر به حالت شربت مصرف شود، شاید ورزشکاری میل به خوردن آب خالص نداشته باشد.

رحیمی گفت: مصرف نکردن آب به میزان کافی موجب آسیب دیدگی قلب، داخلی، کبد و کلیه و ... افراد می‌شود که هم افراد عادی و هم ورزشکاران باید آن را جدی و حیاتی در نظر بگیرند.

فوتبالیست‌هایی که حین بازی دچار حمله قلبی شده و جان خود را از دست دادند
ایست قلبی از جمله مشکلاتی بوده است که جان فوتبالیست را با خطر مواجه کرده و تاکنون چندین بازیکن از جمله مارک ووین‌فو ۲۸ ساله عضو تیم ملی کامرون، میکلوش فهر ۲۴ساله بازیکن مجارستانی عضو تیم فوتبال بنفیکا، آنتونیو پوئرتا ۲۵ ساله بازیکن تیم سویا اسپانیا، شیخ اسماعیل تیوته ۳۰ ساله بازیکن اهل ساحل عاج و پیرماریو موروسینی ۲۶ ساله تیم لیورنو ایتالیا در حین بازی بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست دادند.

بازیکنانی که نجات یافتند
همچنین بودند بازیکنانی که حین بازی دچار ایست قلبی شده، اما نجات یافته اند که می‌توان به ایکر کاسیاس دروازه بان ۳۷ ساله تیم فوتبال پورتو پرتغال که دچار حمله قلبی شد، اما نجات یافت هر چند مجبور برای همشه فوتبال را کنار بگذارد اشاره کرد یا کریستین اریکسن هافبک تیم ملی فوتبال دانمارک در حین بازی مقابل فنلاند در جام یورو ۲۰۲۰ که دچار حمله قلبی شد و با تلاش تیم پزشکی نجات یافت، اما این بازیکن هم مجبور شد برای همیشه فوتبال را کنار بگذارد.

همچنین رضا حبیب زاده بازیکن تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان در بازی مقابل استقلال تهران پس از گلزنی دچار حمله قلبی شد، اما سید مهدی رحمتی دروازه بان تیم استقلال با انجام عمل دهان به دهان جان این فوتبالیست را نجات داد و این بازیکن بعد‌ها گفت، مهدی رحمتی جان من را نجات داد.

هم اینک به هنگام برگزاری مسابقات رسمی فوتبال تا زمانی که اورژانس وارد ورزشگاه نشده باشد، داور اجازه شروع بازی را نخواهد داد و به همین دلیل برخی مسابقات که اورژانس دیر وارد ورزشگاه شده بازی با تاخیر شروع شده است.