پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۲

۷ باند کلاهبرداری سایبری در کرمانشاه منهدم شد

۷ باند کلاهبرداری سایبری در کرمانشاه منهدم شد
رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه از انهدام ۷ باند کلاهبرداری سایبری در کرمانشاه خبر داد و گفت: امسال بیش از ۹۰ درصد کلاهبرداری‌های سایبری از جمله کلاهبرداری‌های اینترنتی و برداشت‌های غیرمجاز در استان کرمانشاه کشف شده است.
کد خبر : ۵۹۱۲۳۸

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم، سرهنگ علی عباسی کسانی، با بیان اینکه مجموع جرائم سایبری در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود هفت درصد افزایش یافته است اظهار داشت: کلاهبرداری در حوزه فضای سایبری ۹ درصد افزایش یافته و بیش از ۹۱ درصد از پرنده‌ها کشف شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال هفت باند در حوزه جرائم سایبری در استان شناسایی و اعضای این باند دستگیر شدند عنوان کرد: از ابتدای امسال بیش از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به حساب شکات عودت داده شده به طوری که در سال گذشته با دستگیری ۱۹ باند بیش از ۲۴ میلیارد تومان به شکات بازگردانده شد.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سال تاکنون دو باند رسیدساز جعلی دستگیر شدند که با روش‌های خاص اقدام به جعل اسناد کرده بودند و در این زمینه چهار نفر دستگیر و دو نفر روانه زندان شده‌اند.

عباسی‌کسانی با اشاره به شیوع رمالی و دعانویسی در فضای مجازی و برخورد شدید پلیس با این کلاهبرداران عنوان کرد: در زمینه کلاهبرداری اسکیمری نیز کلاهبردارانی دستگیر شدند که اقدام به کپی ۸۰۰ کارت بانکی، برداشت غیرمجاز و خرید طلای دست دوم کرده بودند که با همکاری استان‌های همجوار دستگیر و روانه زندان شدند.

وی افزود: بهترین راهکار برای جلوگیری از قربانی شدن توسط کلاهبرداری اسکیمری این است که کارت مجزایی با مبلغ کم برای خرید در نظر گرفته شود و از طرفی فروشندگان نیز باید به خریداران اطمینان خاطر دهند و در مقابل چشم خریدار کارت بکشند.

عباسی‌کسانی با اشاره به خرید و اجاره کارت بانکی و سوءاستفاده از کارت افراد نیازمند یا بی‌اطلاع گفت: کلاهبرداران با خرید و اجاره کارت‌های بانکی از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند و مالکان کارت یا سیمکارت باید پاسخگوی تخلفات انجام شده باشند و سال گذشته نیز باند کلاهبرداری در این زمینه دستگیر شد.

وی با اشاره به فروش سؤالات کنکور در شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد: افراد کلاهبردار با ادعای اینکه به سؤالات و طراحان دسترسی دارند اقدام به فروش سؤالات آزمون و به بهانه پرداخت هزینه قربانیان را به صفحات جعلی و فیشینگ هدایت و اطلاعات بانکی آن‌ها را سرقت می‌کنند و سال گذشته در این زمینه دو باند دستگیر شدند.

عباسی‌کسانی گفت: فضای سایبری خاص و ویژه است و خود کاربران نیز باید تمام موضوعات امنیتی را رعایت کنند و به پیام و تماس‌های شبهه انگیز اعتماد نکنند و از طرف مرکز فوریت‌های سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ برای دریافت گزارشات مردمی ایجاد شده و همکاران به صورت ۲۴ ساعته در روز‌های تعطیل و غیرتعطیل حضور دارند.