جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۲۰

گلدانی در آشپزخانه به ارزش ۱.۸ میلیون دلار!

گلدانی در آشپزخانه به ارزش ۱.۸ میلیون دلار!
اخیراً یک گلدان چینی که با طلا و نقره تزئین شده بود و چندین سال در آشپزخانه‌ای در بریتانیا قرار داشت، کشف شده که متعلق به یکی از امپراطوری‌های چین در قرن هجدهم بوده است. این گلدان به تازگی در یک حراجی به قیمت ۱/۸ میلیون دلار به فروش رفت.
کد خبر : ۵۹۰۴۶۸

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از تسنیم؛ اخیراً مورخان و کارشناسان یک گلدان چینی که با طلا و نقره تزئین شده بود و چندین سال در آشپزخانه‌ای در انگلیس قرار داشت را کشف کردند که متعلق به یکی از امپراطوری‌های چین در قرن هجدهم بوده است. این گلدان به تازگی در یک حراجی به قیمت ۱/۸ میلیون دلار به فروش رفت.

به گزارش لایوساینس، مطابق اظهارات یک کارشناس که در فروش این اثر تاریخی نقشی نداشته است، تاریخچه مبهم این گلدان و عدم اطلاعات متقن درباره چگونگی انتقال این اثر به انگلیس، باعث ایجاد نگرانی‌هایی مبنی بر تعیین دقیق هویت و تاریخ این اثر شده است.

گلدان مذکور به رنگ آبی و در ابعادی به اندازه ۲ فوت معادل ۰/۶ متر ارتفاع دارد که در آن نمادی از امپراطوری امپراتور چیان‌لونگ ششمین امپراتور از دودمان چینگ وجود دارد.

این گلدان که در تاریخ ۱۸ می‌سال جاری به فروش رفته است به رنگی به نام «آبی قربانی»، مشابه رنگ آبی به کار رفته در معبدی منتسب به معبد بهشت در شهر پکن رنگ‌آمیزی شده است؛ معبدی که امپراطور آن مکرراً حیواناتی را جهت امید برای برداشت محصولات کشاورزی خوب و پررونق قربانی می‌کرد.

تزئینات به کار رفته بر روی گلدان شامل ترکیبی از طلا و نقره است که وجود نقوشی مانند ابر، خفاش، بادبزن، فلوت و ماهیخوار تماماً به عنوان نمادی از اعتقادات دائوئیستی مبنی بر زندگی خوب و طولانی محسوب می‌شود.

بنا بر اعتقاد کارشناسان، وجود طرح‌های به کار رفته در این گلدان با استفاده از ترکیب طلا و نقره، از نظر فنی بسیار دشوار بوده که همین ویژگی، اثر مذکور را منحصر‌به‌فرد و خارق‌العاده کرده است. کارشناسان معتقدند این گلدان در «کاخ ممنوعه» و یا دیگر کاخ‌های امپراتور نگهداری می‌شده است.

همچنین بر اساس شواهد موجود اطلاعاتی درباره تاریخچه این گلدان در دسترس نیست و صرفاً این موضوع به اثبات رسیده است که این گلدان متعلق به یک جراح بوده که ظاهراً آن را در ادایل دهه ۱۹۸۰ میلادی خریداری کرده است و پس از مرگ وی، پسرش گلدان را در اختیار گرفته و نگه‌داری می‌کرد. این موضوع در خالی بوده که هیچ کدام نسبت به ارزش واقعی و تاریخی آن گلدان واقف نبودند.

درباره چگونگی انتقال این گلدان به انگلیس اظهارنظرات متفاوتی وجود دارد؛ عده‌ای از کارشناسان علت انتقال آن را غارت کاخ‌های چینی در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم توسط نیرو‌های خارجی دانستند و برخی دیگر نیز آن را هدیه‌ای از طرف امپراطوری چین به مقامات خود نسبت داده‌اند که بنا به شرایط سخت اقتصادی در قرن بیستم اقدام به فروش آن کرده بودند.

همچنین یک استاد تاریخ که درباره غارت هنر‌های چینی در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم مطالعات گسترده‌ای را به عمل آورده، معتقد است انتقال گلدان در انگلیس احتمالاً نتیجه غارت نظامی کاخ‌های امپراطوری چین در سال ۱۸۶۰ یا ۱۹۰۱ باشد.