جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۰

تحولات لبنان در آستانه انتخابات پارلمانی

تحولات لبنان در آستانه انتخابات پارلمانی
پس از کناره‌گیری سعد الحریری از شرکت در انتخابات، جریان اهل سنت در وضعیت نامناسبی قرار دارد و فقدان انسجام و رهبری و عدم توان تجمیع نیرو‌ها در این جریان مشاهده می‌شود.
کد خبر : ۵۸۸۴۷۰

به گزارش پایگاه خبری صراط، کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین نوشت:

با نگاهی به روند‌های فعلی انتخابات پارلمانی لبنان که قرار است ۲۵ اردیبهشت جاری برگزار شود، می‌توان به چند نکته اشاره کرد:

بخشی از جامعه به تغییرات رادیکال و کنار زدن احزاب سنتی تمایل دارند. هرچند که تشکل یافتن این نیرو‌های مدنی دشوار است و تا حدودی به تمایل و توان بازیگران خارجی ازجمله آمریکا بازمی‌گردد. احتمال مشارکت پایین در انتخابات، جدی است. البته سیاست در لبنان به شدت طائفه‌گرایانه است و این مسئله در تحولات پسااعتراضات ۲۰۱۹ نیز تشدید شده است؛ بنابراین ظرفیت بسیج‌کنندگی احزاب سنتی همچنان پابرجاست.

تنش‌های داخلی فزاینده و شرایط شکننده است. احتمال مواجهه نیرو‌های وابسته به احزاب سیاسی و بروز درگیری‌های خیابانی وجود دارد. از سوی دیگر و با توجه به پیش‌بینی‌ها مبنی بر پیروزی جریان ۸ مارس، احتمال وقوع رویداد‌هایی در راستای تعویق انتخابات یا تنش در اعلام نتایج نیز دور از ذهن نیست.

پس از کناره‌گیری سعد الحریری از شرکت در انتخابات، جریان اهل سنت در وضعیت نامناسبی قرار دارد و فقدان انسجام و رهبری و عدم توان تجمیع نیرو‌ها در این جریان مشاهده می‌شود. تحرکات سفیر عربستان نشان می‌دهد ریاض دیگر تمایلی به همکاری با الحریری ندارد و چهره‌هایی مانند فؤاد سینیوره مورد توجه هستند. هرچند که به صورت کلی به نظر می‌رسد عربستان به دنبال حمایت‌های مادی از سمیر جعجع است.

اگرچه میزان انتقادات افرادی نظیر ولید جنبلاط از ایران، سوریه و حزب‌الله افزایش یافته، اما مهم‌ترین بازیگر اخلال‌گر در شرایط فعلی، سمیر جعجع است. سیاست‌ورزی جعجع پس از انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ و موفقیت حزب‌الله در سوریه، بر مبنای شکست الحریری و تلاش برای ارائه تصویری ضعیف از وی در روند چند ساله مقابله با حزب‌الله پیش چشم آمریکا و عربستان و در مرحله بعد نشان دادن اراده خودش برای مقابله با حزب‌الله به عربستان بود که نمونه روشن آن در میدان الطیونه مشاهده شد.