پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹

وضعیت بازار محصولات پروتئینی در بازار چگونه است؟

وضعیت بازار محصولات پروتئینی در بازار چگونه است؟
دولت سیزدهم با عرضه گسترده محصولات پروتئینی با قیمت های مصوب توانست ثبات نرخ ها و آرامش را به این بازار بازگرداند به طوری که قیمت ها نسبت به اوایل سال تعدیل شده است.
کد خبر : ۵۸۸۴۳۲

به گزارش پایگاه خبری صراط، با گذشت ۵۰ روز از سال ۱۴۰۱ دولت برای حمایت از مصرف کنندگان و تنظیم بازار محصولات پروتئینی  اقدام به عرضه گسترده شقه گوشت گرم گوسفندی با قیمت ۱۱۶ هزارو ۹۰۰ تومان، گوشت گوسفندی منجمد با نرخ ۸۵ هزارتومان و گوشت گوساله منجمد با نرخ ۹۵ هزارتومان توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور در میادین میوه و تره بار کرد که این امر تاثیر بسزایی در شکستن قیمت این محصولات در بازار داشت.

همچنین به طور مجدد صادرات دام زنده  غیرمولد بره و گوساله از کشور را به منظور تنظیم بازار گوشت بازار داخلی از ۲۷ بهمن ماه سال ۱۴۰۰ ممنوع کرد که همچنان ادامه دارد.

طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی جمعیت دامی کشور از وضعیت مطلوب برخوردار است تا جایی که سالانه نزدیک یک میلیون ۲۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید و تنها ۱۰ درصد نیاز کشور به منظور تنظیم بازار از محل واردات تامین می شود.

همچنین دولت با توزیع هوشمند کالاهای اساسی و محصولات پروتئینی مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ با قیمت‌گذاری منصفانه توانست بستری برای ایجاد ثبات قیمت‌ها و حتی کاهش نرخ برخی اقلام در بازار شود.

اما  در کنار تمامی این اقدامات دولت کماکان عده ای سودجو و دلال تحت عنوان چوبدار که دام زنده را با قیمت های پایین از دامداران می خرند و عوامل شبکه توزیع پس از کشتار دام  و خروج گوشت از کشتارگاه ها و قصابی ها وجود دارد که اجازه کاهش قیمت ها را به محصولات پروتئینی نمی دهند.

به گفته برخی کارشناسان بخش، طی سه هفته اخیر قیمت گوشت قرمز بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان درهر کیلوگرم در بازار کاهش یافته است که بخشی از این کاهش قیمت را ناشی از رکود در بازار گوشت می دانند زیرا به دلیل بالا بودن قیمت ها مردم توان خرید ندارند.

البته این مهم نیز در بازار گوشت مرغ نیز رخ داد به طوری که طی هفته های اخیر قیمت گوشت مرغ از ۳۱ هزارتومان قیمت مصوب به ۲۷ هزارتومان برای مصرف کنندگان رسید که کاهش چشمگیری را نشان می  دهد تا جایی که برخی کارشناسان براین باورند که تولیدکنندگان گوشت مرغ روی هر کیلوگرم تولیدشان حداقل دو هزارو ۵۰۰ تومان ضرر می دهند اما با این وجود برخی خرده فروشی ها و صنوف همچنان گوشت مرغ را کیلویی ۳۲ هزارو ۵۰۰ تا ۳۵ هزارتومان نیز می فروشند که نشان از گران فروشی است.

براساس آمارها قیمت جدید انواع گوشت برای هر کیلوگرم شقه لاشه گوسفندی ۱۲۹ هزارتومان، نیم شقه ران گوسفندی ۱۳۵ هزارتومان، راسته با استخوان گوسفندی ۱۵۹ هزارتومان، ران کامل ممتاز گوسفندی ۱۷۲ هزارتومان، کف دست گوسفندی با ماهیچه ۱۵۸ هزارتومان، ران پاک  کرده گوساله ۱۶۶ هزارتومان، سردست پاک کرده گوساله ۱۶۵ هزارتومان، گردن گوسفندی ۱۳۳ هزارتومان، قلوه گاه گوساله ۱۴۷ هزارتومان، گردن گوساله ۱۲۹ هزارتومان ، قلم گوساله ۱۶ هزارتومان، سردست گوسفندی ۱۳۱ هزارتومان، ماهیچه گوساله ۱۶۳ هزارتومان، دمبالیچه گوسفندی ۸۹ هزارتومان و  نیم شقه سردست گوسفندی ۱۲۸ هزارتومان است.