جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۹

آشنایی با لمینیت دندان و چگونگی انجام آن

لمینت دندان لایه‌ای همرنگ و همجنس دندان‌ها می‌باشد، افراد با کمک دندان پزشکان می‌توانند از این لایه برای خوشرنگ کردن دندان هایشان و برطرف کردن بسیاری از عیوب استفاده کنند.
کد خبر : ۵۸۴۲۰۰

به گزارش پایگاه خبری صراط، داشتن دندان های زیبا برای هرکسی یکی از ملاک‌های زیبایی به شمار می‌رود، در نتیجه افراد سعی می کنند به هر روشی که شده با لیزر و یا کامپوزیت دندان، دندان‌های زیبا و یک دستی داشته باشند، یکی از این روش‌ها لمینیت دندان می‌باشد، ما در این مقاله به توضیح این روش زیبایی می‌پردازیم.

          آشنایی با لمینیت دندان و چگونگی انجام آن

لمینیت دندان ۱

لمینیت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟

افرادی که دارای دندان های نافرم و با فاصله از هم می باشند و یا اینکه رنگ دندان هایشان زشت و بد رنگ می باشد، می توانند با لمینیت و یا کامپوزیت به دندان و دهان خود زیبایی را هدیه بدهند.

لمینت دندان لایه ای همرنگ و همجنس دندان ها می باشد، افراد با کمک دندان پزشکان می توانند از این لایه برای خوشرنگ کردن دندان هایشان و برطرف کردن بسیاری از عیوب استفاده کنند.

 همچنین افراد می توانند با کمک دندان پزشکان و این روش زیبایی فاصله بین دندان هایشان را پر می کنند و فرم آنها را زیباتر کنند.

قیمت استفاده از این روش به نوع موادی که توسط منخصص زیبایی استفاده می شود بستگی دارد و باید حتما به پزشکان ماهر مراجعه کرد.

چه کسانی نیاز به لمینیت دندان دارند؟

هر فردی نباید اقدام به استفده از این روش بکند زیرا در این روش لایه ای از دندان تراشیده می شود و ضخامت دندان کم می شود، فقط افرادی باید اقدام به لمینیت دندان بکنند که دندان های کوتاه و بلند دارند و یا دندان هایشان کج، بدرنگ و با فاصله می باشد.

افرادی که دندان هایشان لب پر شده و شکستگی های جزئی دارد و افرادی که لکه های مادرزادی روی دندان هایشان وجود دارد نیز می توانند از این روش زیبایی استفاده کنند.

افرادی که رنگ دندان هایشان زیبا است و همچنین دندان های خوش فرم و زیبایی دارند نیاز به لمینیت دندان ندارد، چون استفاده مداوم از این روش سبب آسیب به دندان ها و شکستگی آنها می شود.

گفتنی است بعضی اوقات بعد از تکرار لمینیت، دندان نیاز به پر کردن و عصب کشی دندان یا ایمپلنت دندان پیدا می کند.

آشنایی با لمینیت دندان و چگونگی انجام آن

لمینیت دندان ۲

انواع لایه های لمینیت دندان

این لایه زیبایی شامل دو نوع کامپوزیتی و سرامیکی می باشد که هر کدام خصوصیات خود را دارند، به این طریق که لایه نوع کامپوزیتی نسبت به نوع سرامیکی ثبات رنگ کمتری دارد ولیکن ارزان تر نیز می باشد.

اما نوع سرامیکی ثبات رنگی و استحکام بیشتری نسبت به نوع کامپوزیتی دارد، نوع کامپوزیتی مستقیما در کلینیک دندان پزشک تهیه می شود اما برای ساخت لمینیت سرامیکی باید به لابراتوار فرستاده شده و آن را در آنجا ساخته شود.

در نوع کامپوزیتی لازم نیست رویه و مینای دندان تراش بخورد اما در نوع سرامیکی حتما باید رویه دندان تراش بخورد بعد لمینیت روی دندان قرار بگیرد.

تقریبا می توان گفت ضخامت لمینیت دندان دو برابر پوسته تخم مرغ می باشد که توسط چسب های مخصوص به دندان چسبانده می شود.

مراحل انجام لمینیت دندان

دندان پزشک ابتدا به معاینه دندان ها می پردازد و بعد از تشخیص مناسب بودن و موثر بودن این روش برای دندان های بیمار، ابتدا مقداری از سطح رویی دندان را می تراشد.

سپس دندان تراش خورده قالب گیری می شود و با انتخاب نوع لمینیت ( کامپوزیتی و سرامیکی) یا مواد لمینیت را در کلینیک می سازد و یا به لابراتوار ارسال می کند تا در آنجا ساخته شود.

دندان پزشک و لابراتوار با توجه به فرم دندان و رنگ آن، موادی از جنس دندان را شبیه لایه در می آورند، سپس لمینیت ساخته شده را با سمنت مخصوص و توسط اشعه یو وی به دندان بیمار می چسبانند.

          آشنایی با لمینیت دندان و چگونگی انجام آن                 

لمینیت دندان ۳

معایب و مزایای لمینیت دندان

دادن زیبایی دو چندان به دندان ها، خوش فرم و یکدست کردن آنها و مقاومت بالا و عدم نیاز به استفاده از بی حسی از مزایای این روش می باشد.

البته لمینیت دندان معایبی نیز دارد که به توضیح آن می پردازیم، بعد از استفاده از پوسته لمینیت دیگر رنگ آن قابل تغییر نمی باشد، در صورتی که لمینیت بشکند باید تعویض شود و همچنین این روش برای دندان های پر شده و پوسیده کارایی دارد.

در صورتی که لایه روی دندان بیشتر تراشیده شود و یا فرد به طور دائم در حال دندان قروچه باشد ممکن است هم دندان آسیب ببیند و هم ونیر مرتبا از روی دندانش بیفتد.

مراقبت های لازم بعد از لمینیت دندان

لمینت  سرامیکی هم جنس با دندان ها می باشد، بعد از لمینیت باید دندان فشار و ضربه ای نخورد.

فردی که دندانش را لمینیت کرده است باید هر شش ماه یک بار برای معاینه به دندان پزشک مراجعه کند.

مصرف غذاها و نوشیدنی های خیلی سرد و خیلی گرم  به لمینیت آسیب نمی زنند و باید از مصرف دهانشویه های کلرهگزیدین نیز خودداری کرد.این دهانشویه به دندانها رنگ می دهد.

همچنین افراد باید بعد از استفاده از این روش بسیار مراقب دندان هایشان باشند و از مصرف بسیاری از مواد غذایی خودداری کنند.

مصرف زیاد ترشیجات و مواد اسیدی، مصرف قهوه، چای، غذاها و نوشیدنی های رنگی و استفاده از قلیان و سیگار برای فردی که از کامپوزیت دندان استفاده کرده است ممنوع می باشد.

همچنین فردی که از لمینیت دندان استفاده کرده است باید مرتبا از نخ دندان و مسواک استفاده کند و از شکستن تنقلات با دندان هایش خودداری کند.

گفتنی است که لمینیتی که درست و مرتب نصب شده باشد نمی شکند و نمی افتد، لمینیت همچنین از پوسیدگی روی دندان جلوگیری می کند.

باید این مورد را هم بدانیم که چون لمینیت متناسب با نوع و همرنگ با دندان های هر فرد می باشد، تشخیص دندان طبیعی و لمینیتی شده از هم بسیار مشکل است.