پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
سرلشکر صفوی:

منطقه خلیج فارس قلب جهان اسلام است

منطقه خلیج فارس قلب جهان اسلام است
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه منطقه خلیج فارس قلب جهان اسلام است تصریح کرد: به لحاظ فرهنگی و تمدنی با هیچ منطقه دیگری قابل مقایسه نیست.
کد خبر : ۵۸۲۸۴۷

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از ایسنا، سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در جریان بازدید ار زیرساخت‌های اقتصادی بندر عباس و جزیره بوموسی اظهار کرد:منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز به لحاظ اهمیت در دنیا کم نظیر است.

وی با بیان اینکه استراتژی جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ زمینی (برّی) بوده و کشور‌های شرق مانند چین و روسیه و هند نیز راهبرد برّی و زمین پایه دارند، بر ضرورت تدوین استراتژی بحری در کشور تاکید کرد و گفت: ایران با داشتن ٢٧٠٠ کیلومتر ساحل در جنوب و شمال کشور باید استراتژی دریایی (بحری) را در ابعاد اقتصادی، دفاعی و امنیتی در دستور کار ملی قرار دهد. ما باید از خلیج فارس و دریای عمان به سمت اقیانوس هند و دریا‌های دوردست برویم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در ادامه با تحلیل دلایل اهمیت خلیج فارس و تنگه هرمز گفت:
یکی از دلایل اهمیت این منطقه مسائل فرهنگی و اعتقادی است. منطقه خلیج فارس قلب جهان اسلام است و به لحاظ فرهنگی و تمدنی با هیچ منطقه دیگری قابل مقایسه نیست.

وی اهمیت ترانزیتی و نقل و انتقالات دریایی را از دلایل اهمیت منطقه خلیج فارس بیان کرد و با اشاره به سهم تجارت دریایی در نمودار تجارت و ترانزیت جهانی تصریح کرد: تجارت دریایی و کشتیرانی، ٨٠ درصد تجارت جهان را شامل می‌شود و این منطقه یکی از مسیر‌های مهم تجاری جهان محسوب می‌شود که علاوه بر ٨ کشور پیرامونی وساحلی خلیج فارس، بسیاری از کشور‌های جهان مانند ژاپن، چین و اروپا به این منطقه وابسته هستند و خلیج فارس محور ترانزیت جنوب به شمال به شمار می‌رود.

صفوی داشتن منابع آبزیان را از دیگر منابع اهمیت خلیج فارس دانست و افزود: البته وجود منابع عظیم نفت و گاز در این منطقه از نظر بسیاری از کارشناسان، شاید مهمترین دلیل اهمیت منطقه خلیج فارس باشد، اما از نظر من اهمیت جغرافیایی و موقعیت ژئواستراتژیک خلیج فارس از مباحث نفت و گاز و منابع ژئواکونومیکی مهمتر است.

وی با اشاره به تاریخ ٥٠٠ سال گذشته منطقه خلیج فارس یادور شد: پرتغالی‌ها اولین قدرت دریایی بودند که در سال ١٥٠٧ میلادی به این منطقه امدند و ابتدا در بندرعباس و سپس در جزایر بخصوص جزیره هرمز مستقر شدند و قلعه‌هایی ساختند که هنوز هم آثاری از آن باقی است و بعد از آن‌ها هم انگلیسی‌ها در این منطقه سلطه پیدا کردند در حالی که آن زمان نفت و گاز کشف نشده بود بنابراین این منطقه به لحاظ موقعیت جغرافیایی ذاتا برای قدرت‌های جهانی دارای اهمیت است.

وی افزود: پس از پرتغالی، انگلیسی‌ها تا سال ١٩٦٨ میلادی در این منطقه سلطه پیدا کردند و از سال ۱۹۷۱ میلادی هم امریکایی‌ها در این منطقه حضور پیدا کردند و استراتژی دو ستونه نیکسون در این منطقه شکل گرفت.

این استاد جغرافیای سیاسی تصریح کرد: من به عنوان یک جغرافیدان سیاسی و یک فرمانده نظامی می‌گویم این منطقه تا یکی دو دهه آینده، کانون رقابت‌های جهانی خواهد بود.

سردار صفوی در این سفر سه روزه به همراه دانشجویان خود در مقطع دکتری، از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بندر شهید رجایی، نیروی دریایی سپاه و جزیره بوموسی بازدید کرد.