چند روز اخیر خبری مبنی بر برگزاری کنسرت مسعود صادقلو در ایلام منتشر شد و همین موضوع باعث شد تا اعتراضاتی به برگزاری این کنسرت از سوی مردم ایلام صورت گیرد.
به گزارش فارس، این کنسرت قرار است در تاریخ ۷ دی ماه ۱۴۰۰ در سالن فنی و حرفهای ایلام برگزار شود و این در حالی است که شیوع سویه جدید ویروس کرونا موسوم به اومیکرون از یک سو و همزمانی این کنسرت با ایام فاطیمه نگرانیها را در این رابطه افزایش داده است.
ولی بیگی یکی از شهروندان ایلامی گفت: مسوولین ما واقعا نمیدانند که چه زمانی برای برگزاری کنسرت مناسب است؟ آیا نمیدانند که در ایام فاطمیه هستیم و باید حرمت این ایام حفظ شود؟
وی ادامه داد: ما با شادی مخالف نیستیم، اما هر چیزی به جای خود؛ زمان زیادی از یادواره ۳۰۰۰ شهید استان نگذشته، ایامی که همه سنگ شهدا را به سینه میزدند! حالا مسوولین چگونه به خود اجازه میدهند در این استان به ایام فاطمیه بیحرمتی شود؟
الیاسی یکی دیگر از مردم ایلام در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: برگزاری این کنسرت قرار است چه دردی از مردم را دوا کند؟ گذشته از بحث معیشت، در حال حاضر که مردم از شیوع اومیکرون نگران هستند و این موضوع باید جدی گرفته شود.
وی افزود: اگر قرار است کرونا را شکست دهیم باید مردم و مسوولین هر دو هماهنگ باشند؛ نمیشود در شرایطی که مسوولین امکان اوج گیری مجدد تعداد مبتلایان و فوتیها در اثر کرونا را اعلام میکنند مجوز برگزاری کنسرت داده شود.
محمدعلی نجفی، مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان ایلام عصر امروز در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: در رابطه با کنسرتی که قرار است در شهر ایلام برگزار بشود؛ هیچ هماهنگی با سازمان تبلیغات اسلامی صورت نگرفته و حتی هیچ نظری هم در این باره از ما پرسیده نشده است.
وی افزود: پیرو دغدغههایی که هیاتیها و متدینین به سازمان تبلیغات منتقل کردند و وظیفهای که سازمان تبلیغات اسلامی دارد، در تماس تلفنی که با مدیر کل ارشاد استان داشتم، متذکر شدم که عده زیادی از مردم خصوصا متدینین از برگزاری این مراسم ناراحت هستند.
مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی استان ایلام با ابراز تعجب از زمان برگزاری این کنسرت گفت چرا برخی میخواهند تقابلی بین شعائر دینی و شادی مردم ایجاد کنند؟ برای برگزاری کنسرت ایام سال محدود به ایام گرامیداشت اهل بیت نیست و فرصت زیادی در ایام سال برای برگزاری کنسرت وجود دارد.
وی تصریح کرد: ما با شادی مردم و برگزاری کنسرت در چارچوب قانون مخالف نیستیم؛ ولی باید هر چیزی به جای خود باشد و در ایامی که مزین به سوگ اهل بیت (ع) است، مردم انتظار دارند که بر خلاف بزرگداشت اهل بیت اقدامی انجام نشود و در این ایام، همه اقدامات در تکریم اهل بیت باشد.
نجفی گفت: حرف ما این است که برگزاری کنسرت باید در زمانی باشد که تداخلی با تعظیم شعائر اسلامی نداشته باشد.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی ایلام در پایان تاکید کرد: ما مخالف کنسرت نیستیم، ولی برای برگزاری این کنسرت به هیچ وجه با ما هماهنگی نشده است و امیدوارم که همهی مسوولین در جهت آرمانهای انقلاب اسلامی و تکریم معارف اهل بیت قدم بردارند.
برای بررسی جزئیات بیشتر به سراغ مسوولین اداره ارشاد استان رفتیم تا توضیحات آنان در این زمینه را جویا شویم.
شهریار غلامپور معاون فرهنگ و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام گفت: مجوز برگزاری کنسرت بر اساس قانون، ساز و کار خاص خود را دارد که بر اساس آن، استعلام از فرماندار به عنوان رئیس شورای تأمین و همچنین استعلام از ادارهی نیروی انتظامی، اداره نظارت بر اماکن عمومی، آتشنشانی، اورژانس و مسوولین سالن محل برگزاری قبل از صدور مجوز الزامی است.
وی ادامه داد: در بحث مناسبتهای دینی، خود دفتر موسیقی یک تقویم ملی دارد که در اختیار ما قرار میدهند و بر اساس این تقویم قمری که مناسبتهای دینی در آن مشخص شدهاند برگزاری هر گونه کنسرت یا جنگ شادی در برخی از روزهای سال ممنوع است و ما در این زمینه کاملاً بر اساس قوانین و دستورالعملها پیش رفتهایم.
معاون فرهنگ و رسانه اداره کل تبلیغات اسلامی استان ایلام در پایان گفت: این کنسرت فردا برگزار خواهد شد و بلیت فروشی آن هم انجام گرفته است.
جا دارد از استاندار و دادستان انقلابی استان ایلام استمداد طلبید و درخواست مقابله با برخی مسوولین را داشت چرا که قانونی جلوه دادن این موضوعات در ایام فاطمیه به نحوی دهن کجی به عقاید مردم یک دست شیعه ایلام است.
با این تفاسیر گویا این کنسرت فردا و در موعد مقرر خود برگزار خواهد شد، اما چیزی که اهمیت دارد این است که آیا مسوولین استانی نمیتوانستند چند روز آن را به تاخیر بیندازند تا این چنین حواشی و مشکلاتی پیش نیاید؟
دو سال است که به دلیل شیوع کرونا کنسرتها هم مثل بسیاری از موارد تحت تأثیر قرار گرفتهاند و در این میان خواندگان، مالکان سالن و کسانی که از برگزاری کنسرتها کسب درآمد میکنند دچار زیان مالی قابل توجهی شدهاند.
اما برگزاری هر کنسرت گذشته از بعد مالی آن بیشتر به منظور ایجاد فضای شاد برای مردم و بالابردن همدلی و نشاط در جامعه است و اگر برگزاری کنسرت به گونهای باشد که باعث ایجاد ناراحتی، تقابل و چنددستگی میان مردم شود در واقع میتوان گفت کنسرت از هدف اصلی خود دور شده و تنها یک منبع درآمد به حساب میآید.