پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۰

عبور تاریخی کاوشگر پارکر از مقابل خورشید

"کاوشگر پارکر ناسا" خورشید را لمس کرده و به نخستین جسم ساخته شده توسط انسان تبدیل شده که چنین شاهکاری را انجام داده است. آژانس فضایی ناسا این دستاورد را یک گام و جهش بزرگ برای کاوشگر و دنیای علم توصیف کرد.
کد خبر : ۵۷۹۱۱۳

"کاوشگر پارکر ناسا" خورشید را لمس کرده و آن را به نخستین جسم ساخته شده توسط انسان تبدیل کرده که چنین شاهکاری را انجام داده است. آژانس فضایی ناسا این دستاورد را یک گام بزرگ برای کاوشگر خود و یک جهش بزرگ برای علم توصیف کرد.

کاوشگر ناسا برای نخستین بار وارد جو خورشید شد

به گزارش تسنیم، کاوشگر خورشیدی پارکر چندین بار در یک پرواز در ماه آوریل از جو فوقانی خورشید به نام تاج عبور کرد و ناسا برای دریافت و تایید داده‌ها به ماه‌های متوالی نیاز دارد. این گذر، فضاپیما را به فاصله هشت میلیون مایلی مرکز خورشید در حالی که در داخل تاج بود، رسانده است.

اطلاعات جمع‌آوری‌شده از هشتمین و نزدیک‌ترین گذرگاه پارکر باید به دانشمندان کمک کند درباره نزدیک‌ترین ستاره ما و تاثیر آن بر منظومه شمسی اطلاعات بیشتری کسب کنند.

این مأموریت بلندپروازانه، همچنین می‌تواند به ما کمک کند اطلاعات بیشتری درباره "بادهای خورشیدی" کسب کنیم، اصطلاحی که دهه‌ها پیش توسط "یوجین پارکر" اخترفیزیکدان آمریکایی که کاوشگر ناسا به نام وی نامگذاری شده است، ابداع شد. "بادهای خورشیدی" جریانی پرسرعت از ذرات خورشید است که گاهی ماهواره‌ها و حتی فناوری‌های زمینی را مختل می‌کند. از جنبه مثبت، آنها همچنین شفق‌های زیبا ایجاد می‌کنند.

این کاوشگر که دارای یک سپر حرارتی ویژه طراحی شده برای محافظت در برابر حرارت و تشعشعات شدید خورشید است، در سال 2018 از کیپ کاناورال، فلوریدا پرتاب شد. فضاپیما طی یکی از مراحل اولیه خود، به سرعت 213200 مایل در ساعت رسید، اگرچه انتظار می‌رود در طی آخرین پرواز خود در سال 2025 به سرعت 430000 مایل در ساعت (حدود 692000 کیلومتر در ساعت) برسد.