جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲

سازمان آتش نشانی شهرداری تهران: ۱۶ زن آتش‌نشان می‌شوند

مدیرعامل سازمان آتش‌ نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با ارائه توضیحاتی درباره طرح «پلاک ایمن» گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان بهمن‌ماه ۱۱۶ نیروی جدید سازمان آتش‌نشانی را تعیین و مشخص کنیم.
کد خبر : ۵۷۸۸۴۴

مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره اجرای طرح «پلاک ایمن» گفت: طرح پلاک ایمن در حال حاضر راه‌اندازی شده و سامانه آن نیز در حال فعالیت است. این طرح به این صورت است که شهروندان از خطرات و رفتار‌های غیرایمنی که ممکن است در محیط زندگی اتفاق بیفتد، ارزیابی لازم را انجام می‌دهند و در حقیقت طرح پلاک ایمن یک ارزیابی ساده برای رفع مخاطرات اطراف خودمان است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران: ۱۶ زن آتش‌نشان می‌شوند

به گزارش رکنا، وی افزود: شهروندان با ورود به سامانه پلاک ایمن می‌توانند مراحل ارزیابی را انجام دهند و پس از ارزیابی که انجام می‌دهند، دستورالعمل‌های ایمنی را می‌توانند دریافت کنند. این طرح به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود. توصیه‌هایی که مردم باید از نظر ایمنی رعایت کنند در این دستورالعمل‌ها به مردم ارائه می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره استخدام آتش نشانان زن تصریح کرد: این افراد نیز همزمان با دیگر آتش‌نشانان مراحل استخدامی را طی می‌کنند به این صورت که حدود ۶ هزار زن و مرد برای شرکت در آزمون‌های ورودی آتش نشانی شرکت کرده بودند و دو مرحله شامل آزمون‌های علمی و ورزشی انجام شده است.

داوری با بیان اینکه نتیجه این دو آزمون احتمالا تا پایان هفته اعلام می‌شود، تصریح کرد: در این مرحله از سه برابر ظرفیت دعوت می‌شود تا در تست‌های پزشکی و مراحل گزینشی شرکت کنند. امیدوار هستیم تا پایان بهمن این مراحل را به سرانجام برسانیم و ۱۱۶ نفر اصلی را انتخاب کنیم.

وی درباره حضور زنان آتش‌نشان در ایستگاه آتش‌نشانی خاطرنشان کرد: این ۱۶ زن در سه شیفت و تیم‌های جداگانه‌ای هستند در پایگاهی در یکی از ایستگاه‌های تهران مستقر می‌شوند و در همه عملیات‌ها از جمله امداد، نجات و حریق حضور خواهند داشت. البته اگر عملیات خاصی باشد که حضور زنان موثر باشد هم از این تیم‌ها استفاده خواهد شد، اما به طور عموم در بسیاری از عملیات‌ها می‌توانند شرکت کنند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران یادآور شد: البته با توجه به اینکه این افراد در سه شیفت حضور خواهند داشت در عملیات‌ها همراه سایر آتش‌نشانان مرد حضور خواهند داشت. آتش‌نشانان مرد هم که در تیم‌های جدید وارد آتش‌نشانی می‌شوند هیچ‌گاه تنها به حادثه اعزام نمی‌شوند، چراکه حضور در محل حادثه نیازمند تجارب و تخصص‌های لازم است، بنابراین هیچ‌گاه نیرو‌های تازه وارد به تنهایی اعزام نمی‌شوند.

داوری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی‌هایی برای افزایش بودجه سازمان آتش‌نشانی در بودجه ۱۴۰۱ با مسئولان شهری داشته‌اند، گفت: در چند سال اخیر تلاش بر همین بوده و شاهد پیشرفت‌هایی در سازمان آتش‌نشانی بوده‌ایم. تجهیزاتی که اضافه شده و اقداماتی که در این‌سال‌ها برای آتش‌نشانی انجام شده است در واقع حاصل همین مسئله و رویکرد بوده است.

وی ادامه داد: ما امیدواریم این رویکرد ادامه داشته باشد و از آتش‌نشانی حمایت شود، چراکه موضوع به روزرسانی آتش‌نشانی موضوعی نیست که در یک سال و یا در یک بازه زمانی خاص انجام شود، بلکه یک موضوع مستمر و ادامه‌دار است چراکه شرایط شهر تغییر می‌کند و تجهیزات ما باید جدیدتر شود و ایستگاه‌ها و تجهیزات باید به روز شوند. در حقیقت یکی از ماموریت‌های آتش‌نشانی رصد حوادثی است که در پیش رو دارد و باید بتواند این حوادث را پیش‌بینی کند و این قطعا با اختصاص بودجه‌های مناسب انجام پذیر خواهد بود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: خوشبختانه مدیران شهری و اعضای شورا رویکرد مثبتی نسبت به آتش‌نشانی دارند و قول داده‌اند که در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز آتش‌نشانی بتواند شرایط خوبی را داشته باشد.