پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷

سهم شهرداری‌ها از لایحه بودجه ۱۴۰۱

لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ صبح روز یکشنبه از سوی رئیس دولت برای بررسی و تصویب در حالی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد که برخی نگرانی‌ها و دغدغه‌های شهرداری‌ها درباره فاینانس و ... برطرف شده و آنطور که معاون برنامه ریزی شهرداری تهران گفته تا حدودی سهم شهرداری‌ها در بودجه سال آینده بهتر و در حقیقت تا حدودی خواست شهرداری محقق شده است .
کد خبر : ۵۷۸۸۳۶

بررسی بندهای لایحه بودجه ۱۴۰۱ دولت نشان می دهد که براساس بند «د» تبصره ۵ و به منظور توسعه حمل ونقل عمومی و زیر ساخت های شهری به شهرداری‌های کشور و سازمانهای وابسته به آنها اجازه داده می شود با تایید وزارت کشور تا سقف ۸۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی با تضمین خود و با بازپرداخت اصل و سود آن توسط همان شهرداری ها منتشر شود.

سهم شهرداری‌ها از لایحه بودجه ۱۴۰۱

به گزارش ایسنا، البته در این بند قید شده که اوراق فروش نرفته این بند در سقف مطالبات معوق با تایید شهرداری مربوطه قابل واگذاری به طلبکاران آن طرح می باشد.

در این بند ۱۰ هزار میلیارد ریال از اوراق مالی اسلامی برای بازآفرینی بافت های فرسوده پیرامون حرم امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، عبدالعظیم حسنی و حضرت احمد بن موسی تعیین شده که برای این اوراق نیز تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق برعهده شهرداری ها است.

توجه به تجهیزات آتش نشانی در بودجه

همچنین در بند «ل» تبصره ششم آمده است که وزارت کشور موظف است از طریق شهرداری های کشور در سقف یک درصد سهم افزایش یافته شهرداری ها از محل قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال را برای اجرای طرح های حمل و نقل عمومی درون شهری شامل ناوگان اتوبوسرانی تاکسیرانی و قطار شهری، ساماندهی و مدیریت پسماند، تامین نردبان هیدرولیکی و ماشین‌آلات آتش‌نشانی، تامین تجهیز دوربین های ترافیک شهری اختصاص دهد و اعتبارات هر شهرستان توسط وزارت کشور به شهرداری ها ابلاغ می‌شود.

همچنین وزارت کشور موظف است گزارش های لازم را در مقاطع سه ماه پس از جمع‌بندی به سازمان برنامه بودجه کشور و کمیسیون عمران مجلس ارائه کند.

کمک شهرداری‌ها به سازمان مالیات برای شناسایی املاک

همچنن شهرداری ها موظف شدند که به سازمان امور مالیاتی برای شناسایی خانه ها کمک کنند و برهمین اساس براساس لایحه بودجه ۱۴۰۱ ، وزارتخانه های راه و شهرسازی، صنعت-معدن و تجارت، سازمان ثبت اسناد و املاک و شهرداری موظف شدند تا دسترسی برخط (آنلاین) به اطلاعات مالکیت املاک مورد نیاز سازمان امور مالیاتی در حوزه اماکن در اختیار این سازمان قرار دهد.

همچنین براساس بند خ تبصره شش شهرداری ها موظف هستند همزمان با صدور پروانه ساخت و همچنین در هنگام صدور پایان کار مراتب را به منظور تشکیل پرونده مالیاتی به اداره امور مالیاتی ذی ربط به ترتیب که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می شود، گزارش کنند.

همچنین در بند الف قسمت هدفمندی یارانه ها، آمده است که در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، تمامی دریافتی‌ها این قانون به استثنای عوارض شهرداری ها و دهیاری ها و منابع حاصل از فروش آب، برق، حق بیمه مشترکین گاز طبیعی و عوارض گازرسانی به حساب سازمان هدفمندی یارانه ها نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود و سازمان هدفمندی موظف است پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور، هزینه کند که حق بیمه سهم دولت اقشار خاص از جمله رانندگان حمل‌ونقل درون و برون شهری نیز در نظر گرفته شده است.

همچنین عوارض شهرداری ها و دهیاری ها از فروش حاملهای انرژی پس از وصول، ظرف یک ماه به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز می شود تا به شهرداری ها و دهیاری ها پرداخت شود.

توجه به متروی شهرهای اقماری

همچنین در جداول پیوست اعتبار طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای سال آینده برای مترو پرند اعتبار بیش از ۲۲۷۰۰۰۰میلیون ریال در نظر گرفته شده و برای اتصال شهر اسلامشهر به مترو تهران ۹۲۶ هزار و ۱۶۰ میلیون ریال، اتصال قطار حومه‌ای تهران به هشتگرد و پردیس ۳۹۰ هزار و ۸۹۰ میلیون ریال براورده شده است.

همچنین در پیوست یک اعتبار طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای احداث و تکمیل خطوط اولویت دار متروی تهران، ۵۷۲ هزار و ۴۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.همچنین برای تامین دو هزار واگن قطار شهری نیز ۴۴۴هزار و ۹۲۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

اعتبار ویژه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی

در این میان در بودجه سال آینده در قالب کمک به توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی برای از رده خارج کردن ۲۵ هزار خودروی فرسوده، خرید و نوسازی ۱۷ هزار دستگاه اتوبوس و مینی بوس (متوسط ۵۰ درصد سهم دولت)، ۱۶ هزار خودوری عمومی کوچک مبلغ ۴۶۳۰۸۰۰ برآورد سال ۱۴۰۱ بود.