پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۷

واکنش آمریکا به تهدیدات نظامی اسرائیل علیه ایران

واکنش آمریکا به تهدیدات نظامی اسرائیل علیه ایران
پرایس گفت: ما باور داریم نتیجه‌ای دیپلماتیک، بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام [توافق هسته ای]در راستای منافع ملی آمریکا و به نفع شرکا و متحدان ما در منطقه است که ببینند ایران هیچ گاه در جایگاه دست یافتن به یک سلاح هسته‌ای قرار نگیرد
کد خبر : ۵۷۵۸۹۰

 ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره اظهارات تازه رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر این که این رژیم برنامه‌های عملیاتی اش برای حمله‌ای احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران را تسریع بخشیده است و آیا با توجه به چنین اظهاراتی اقدامات آمریکا برای بازگشت به مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین پیچیده‌تر می‌شود و آیا اصلا تاثیری بر این موضوع دارد یا نه، گفت: ما در عقیده مان و در اظهاراتمان و در اعتقادمان به این که بازگشتی دوجانبه به پایبندی هنوز موثرترین ابزاری است که می‌توان با آن به طور دائمی و قابل راستی آزمایی از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اطمینان یافت، جدی و ثابت قدم بوده ایم.

به گزارش ایسنا، پرایس ادامه داد: ما باور داریم نتیجه‌ای دیپلماتیک، بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام [توافق هسته ای]در راستای منافع ملی آمریکا و به نفع شرکا و متحدان ما در منطقه است که ببینند ایران هیچ گاه در جایگاه دست یافتن به یک سلاح هسته‌ای قرار نگیرد. به همین دلیل است که ما به دنبال تعامل سازنده در وین هستیم، از جمله وقتی که مذاکرات بعدی در ماه جاری از سر گرفته می‌شوند.

آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته در کمیته «روابط خارجی و دفاعی» کنست مطرح کرد که ارتش این رژیم «در حال تسریع بخشیدن به برنامه‌های عملیاتی و تدارکات رویارویی با ایران و تهدید هسته‌ای نظامی است و گفت: خوشبختانه، بودجه‌ای که تایید شده بود، مقابله با انواع مختلف تهدید‌ها را امکان پذیر می‌سازد».

بر اساس این گزارش، اظهارات پرایس در پی این مطرح می‌شود که مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین که شش دور آن میان ایران و کشور‌های عضو توافق هسته‌ای و با حضور هیات آمریکا در محل مذاکرات تا ماه ژوئن [خرداد]برگزار شده بود، پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به تعویق افتاد.

دولت جدید ایران اخیرا پس از بررسی نتایج شش دور قبلی مذاکرات، اعلام کرده که دور هفتم مذاکرات ۲۹ نوامبر [۸ آذر]از سرگرفته خواهد شد. ایران تاکید کرده است هدف آن از این مذاکرات لغو تحریم‌های آمریکا است.

دولت آمریکا نیز گفته است مسیر دیپلماتیک با ایران را برای حل‌وفصل موضوع هسته‌ای آن ترجیح می‌دهد و آماده است با «حسن نیت» و در راستای بازگشت دوجانبه با ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای، به مذاکرات وین بازگردد.

آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد و ضمن بازگرداندن تحریم‌های لغو شده، تحریم‌های جدیدی نیز بر ایران اعمال کرد.