پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۲
معاون اول قوه قضاییه مطرح کرد

قوای سه گانه برای «استرداد بیت‌المال» و «رسوا کردن خائنین» آماده‌اند

قوای سه گانه برای «استرداد بیت‌المال» و «رسوا کردن خائنین» آماده‌اند
معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز قوای سه گانه با همکاری مردم، آمادگی دارند که خواسته به حق و انتظار مردم مبنی بر استرداد بیت‌المال و رسوا کردن خائنین را تحقق بخشند.
کد خبر : ۵۷۵۳۱۸

آیین تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید سازمان بازرسی کل کشور با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصدق معاون اول قوه قضاییه برگزار شد.

به گزارش قوه قضاییه، در ابتدای جلسه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان رییس سابق سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به بخشی از گزارش عملکرد خود در این سازمان گفت: حدود دو میلیارد دلار و یورو ظرف این دو سال اثربخشی ریالی و ارزی پیشگیری یا برگشت وجوه به بیت المال و همچنین بالغ بر ٤٢ هزار میلیارد تومان اثربخشی ریالی صورت گرفت که این امر در نتیجه پیگیری‌های همکاران ما در سازمان بوده است.

وی بیان داشت: ١٩٠ هزار متر مربع اراضی نیز یا پیشگیری از تصرف یا رفع تصرف صورت گرفت که این اقدامات نیز تنها بخشی از فعالیتی است که با کمک همکاران صورت گرفت.

درویشیان با اشاره اقدامات سازمان بازرسی در حوزه حمایت از تولید تصریح کرد: در این زمینه صد‌ها بازدید و گزارش صورت گرفت که در نهایت منجر به پیشگیری از تعطیلی کارخانجات یا راه اندازی واحد‌های تولیدی بود که حتی در جریان شیوع بیماری کرونا همکاران ما بسیج شدند و این موارد را پیگیری کردند.

رییس سابق سازمان بازرسی کل کشور بیان داشت: در همین راستا صد‌ها گزارش هشدار به مسئولان وقت حتی دولت جدید راجع به پیشگیری از سوء جریانات یا جلوگیری از تداوم اقدمات صورت گرفت.

وی با بیان اینکه سازمان بازرسی یکی از کارآمدتردین و تخصصی‌ترین دستگاه‌های نظارتی است، افزود: ما همه‌ی تلاش و بضاعت اندک خود را به کار گرفتیم تا بخشی از مشکلات به ویژه در وضع معیشت و دریافتی همکاران را تامین کنیم که امیدواریم رییس جدید سازمان بازرسی دغدغه همکاران را دنبال کنند.

درویشیان تاکید کرد: باید نیرو‌های متخصص جذب سازمان شود تا وظیفه نظارت به خوبی صورت گیرد؛ از سویی دیگر باید نگه داشت نیرو‌های توانمند و متخصص را نیز مورد توجه قرار داد.

ضرورت نظارت جدی بر کارگزاران دولتی و حکومتی

در ادامه مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصدق معاون اول قوه قضاییه، گفت: در همه نظام‌های دنیا مقتدرترین حاکمیت، حکومتی است که نهاد نظارتی قوی داشته باشد و نسبت به کارگزاران نظام نظارت جدی صورت دهد.

وی با اشاره به خطبه ۲۱۶ نهج البلاغه ناظر بر حقوق والی نسبت به مردم و مردم نسبت به والی، بیان داشت: بر اساس این خطبه، موازنه دوطرفه بین حاکم و مردم باید ایجاد شود تا جامعه سالم داشته باشیم.

معاون اول دستگاه قضا با بیان اینکه وظیفه اصلی سازمان بازرسی نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های حاکمیتی است، بیان داشت: اگر این وظیفه به درستی انجام شود، جامعه و کارگزاران سالم می‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین مصدق یکی از شاخصه‌های کارگزاران از دیدگاه امام علی (ع) را نداشتن روحیه اشرافی گری عنوان کرد و با اشاره به خطبه دیگری از نهج البلاغه افزود: در این خطبه اشاره شده که یکی از کارگزاران حکومت و یاران نزدیک خیانتی انجام داده بود و امام علی (ع) فرمود خائن را به کیفر عملش برسان، حد شرعی مناسب با خیانتش را بر او جاری کن و خائن را رسوا کن تا هم سرنوشت او باعث عبرت دیگران شود و هم دیگر فرصتی و امکانی برای خیانت و فساد پیدا نکند.

وی ادامه داد: وقتی گفته می‌شود که مجازات با رفتار ارتکابی و جرم متناسب باشد اگر دو نمونه از این جرایم با این مجازات اجرا شود، هیچکس جرات نمی‌کند به بیت‌المال مسلمین دست‌درازی کند.

معاون اول دستگاه قضایی تصریح کرد: امروز قوای سه گانه با همکاری مردم، آمادگی دارند که خواسته به حق و انتظار مردم مبنی بر استرداد بیت‌المال و رسوا کردن خائنین را تحقق بخشند.