جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰

تأکید ایران و ارمنستان بر توسعه روابط در دیدار مقام‌های ۲ کشور

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان ضمن دیدار با وزیر امور اراضی این کشور بر اهمیت استان سیونیک برای ایران تاکید کرد.
کد خبر : ۵۷۵۲۰۹

 ارمنستان روز دوشنبه با «عباس بدخشان ظهوری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور دیدارکرد.

تأکید ایران و ارمنستان بر توسعه روابط در دیدار مقام‌های ۲ کشور

به گزارش فارس، به نوشته وبگاه «آرمنا پرس» «گنل سانوسیان» وزیر امور ارضی و زیربنایی ارمنستان ضمن خوش آمد گویی به سفیر ایران، روابط قابل اعتماد ایروان وتهران و همکار‌های دوجانبه در بخش‌های مختلف را مورد تاکید قرار داد و گفت: «دو کشور دستور کار بزرگ در توسعه روابط دوجانبه دارند.»

سفیر ایران نیز با بیان اینکه همکاری خوبی با وزارت امور زیرساخت ارمنستان وجود دارد، ابراز اطمینان کرد که این همکاری در آینده نیز ادامه خواهد داشت. وی گفت: «روابط عمیق تاریخی، فرهنگی بین ارمنستان و ایران به توسعه روابط دوجانبه در جهات مختلف کمک می‌کند.»

در این دیدارهمچنین تحولات منطقه مورد بررسی قرار گرفت. سفیر ایران با اشاره به وضعیت منطقه و بیان اینکه استان «سیونیک» نیز برای ایران مهم است، گفت که به زودی دیدار‌های متقابل هیات‌های مختلف صورت می‌گیرد.

مقام ارشد ارمنستانی نیز گفت که عملیات راهسازی فعال در این استان در حال انجام است. این دو مقام ارشد همچنین در مورد چشم انداز گسترش همکاری‌ها در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین در مورد ورود ایران به بازار اوراسیا از طریق ارمنستان به عنوان عضو اتحادیه تبادل نظر کردند. در این دیدار همچنین برخی جزئیات سفر آتی سانوسیان به ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

طی روز‌های گذشته نیز نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کرده که نیرو‌های نظامی این کشور از استان «سیونیک» عقب‌نشینی نکرده‌اند.

«نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر این کشور اخیرا در پارلمان ارمنستان به ادعا‌ها درباره خروج نظامیان ارمنستان از استان سیونیک واکنش نشان داد. نخست‌وزیر ارمنستان به قانونگذاران این کشور گفت که هیچ تغییری در وضعیت استقرار ارتش ارمنستان در استان سیونیک ایجاد نشده است. نیکول پاشینیان خطاب به اعضای پارلمان ارمنستان گفت: «فرمانده نیرو‌های مرزی سرویس امنیت ملی (ارمنستان) تصریح کرد که چنین تغییری صورت نگرفته است».

نخست‌وزیر ارمنستان افزود: «مرزبانان ما از دسامبر ۲۰۲۰ در همین پست‌ها خدمت می‌کنند، نمی‌دانم چه چیز دیگری می‌توان گفت».

مقام‌های جمهوری آذربایجان بخصوص «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور این کشور مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ در نوامبر ۲۰۲۰ که به درگیری‌های مرگبار ۴۴ روزه بین دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان بر سر این منطقه پایان داد، به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدوری موسوم به «زنگه‌زور» روی آوردند که در روز‌های اخیر اوج گرفته است.